11 956 8

Извънредно положение в Берлин

Бурята "Херварт" причини хаос по улиците на германската столица и в други градове във ФРГ

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение в ранните часове на днешния ден, след като бурята "Херварт" причини хаос по улиците на германската столица, предаде Reuters.

Един човек е ранен сериозно при падане на строително скеле. Покривът на жилища сграда е бил отнесен, изкоренени са дървета.

Противопожарните служби съобщиха, че са получили над 100 спешни повиквания между 4 и 7 часа сутринта местно време и призоваха всичките си доброволни сътрудници.

Железопътните съобщения в Германия са частично прекъснати заради урагана, преминал над северната и централната част на странатa.

Ограниченията в транспортните връзки засягат Берлин, Хамбург и още шест федерални провинции. В някои райони на страната е прекъснато електроснабдяването, блокирани са пътища. Властите препоръчват на гражданите да си останат вкъщи и да избягват гори и паркове.

Река Елба е преляла бреговете си в Хамбург, съобщи говорител на пожарната. Спасителни екипи спират движението по близки пътища и се опитват да подсигурят ниско разположен паркинг, който може да бъде наводнен.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Класик
  Отговор
  1 15:44  29.10.17
  Бойко е виновен !!!
 • Алберто Томба
  Отговор
  2 15:55  29.10.17
  Тази буря няма ли да дойде и тука ? Обикновено каквото минава през Германия после идва тука ..... ама нашите метеоролози си бъркат у г..а вместо да гледат и фактите
 • кобрата
  Отговор
  3 16:10  29.10.17
  За голфа не е проблем..
 • незнайко
  Отговор
  4 16:18  29.10.17
  ( Публикувано във факти.бг: Спасителни екипи спират движението по близки пътища и се опитват да подсигурят ниско разположен паркинг, който може да бъде наводнен. ) Това изречение изби рибата.

 • Знайко
  Отговор
  5 19:11  29.10.17
  Да подсигуриш, не означава да осигуриш. Означава да подсигуриш. Кавички не са ти нужни, ще ги приемеш за шега или метафора.
 • Байчо
  Отговор
  6 19:35  29.10.17
  Глупости,подуха,подуха малко па спря,чак ураган...просто ние вземаме лошия пример от немците,които вече съвсем малко, ако не им е на сгода го представят като глобална катастрофа. А,някой пиян немец може да е пострадал,те в събота срещу неделя таман излизат от кръчмите.
 • dian
  Отговор
  7 20:15  29.10.17
  Mnoo vqtur
 • Метгонтан
  Отговор
  8 20:36  05.11.17
  Моля веднага Ислямска Държава да поеме отговорноста , и да не се прави на луда

Напиши коментар:


Публикувай