29 Октомври, 2017 17:20 5 303 0

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)

  • вятър-
  • буря-
  • стихия-
  • жертва

Петима души загинаха заради лошото време на Стария континент

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на двама души в Полша и двама в Чехия, предаде Reuters.

В Германия 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет, е загинал. Брат му е спасен от водите и е в болница.

Бурята остави без ток хиляди чешки и полски домакинства.

Силните ветрове предизвикаха многобройни инциденти в Чехия. Само в Прага и Средночешката област са подадени десетки сигнали. Има информация за отнесени покриви и повалени дървета.

В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/час.

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)

По няколко жп маршрута влаковете са спрени или се движат със закъснение, а паднало дърво е блокирало магистрала близо до Прага, съобщи в. "Млада фронта днес".

Зоологическата градина в чешката столица е затворена, но летището работи без проблеми.

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)

В Полша бурните ветрове повредиха тръбопровод на терминал за втечнен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко изтичане, но няма големи щети, съобщи говорител на държавния оператор на газопровода Gaz-System.

В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток.

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)

В Австрия организаторите на първото състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Зьолден бяха принудени тази сутрин да го отменят заради силни ветрове със скорост около 100 километра в час.

Силни ветрове сеят смърт в Европа (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА