1 597 5

Зоран Заев триумфира в Македония

Победа за социалдемократите и във втория тур на изборите в страната

Росен Стойчев

Управляващият в Македония Социалдемократически съюз спечели категорична победа и на втория тур от местните избори в страната, съобщи Канал 5.

Партията на премиера Зоран Заев води в 19 общини. Партията ВМРО – ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски има преднина в само 3 общини. На първия тур бяха избрани ръководителите на 45 общини.

Във втория тур Демократическия съюз за интеграция води в 7 общини, а Албанският алианс в 3. Социалдемократите имат мнозинство и в считания за крепост на ВМРО – ДПМНЕ град Щип. Партията на Зоран Заев спечели в повечето големи градове още на първи тур.

Груевски обяви, че не признава резултатите от изборите, определяйки ги за фалшифицирани. Всички други партии определиха вота за справедлив. Зоран Заев обяви изборите за кристално чисти.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мирослав
  Отговор
  1 09:49  30.10.17
  УДБА-ша Грую отива на бунището на историята, където му е мястото.
 • Свободен
  Отговор
  2 10:33  30.10.17
  Браво, добра новина! Има надежда за Македония!
 • стоян георгиев
  Отговор
  3 11:43  30.10.17
  не се радваите много.тия по нищо не се различават от вмро то на груевски в отношението си към българия или европа.просто политически ход на хитреци на дребно е заиграването с нас.мохзе да отворите викито и да прочетете мааалко от историята и веруюто на македонските социалисти.после ще повърщате!
 • Даме
  Отговор
  4 12:24  30.10.17
  А за толкова години на власт какво стори Груевски ? Корумпира държавата, провокира съседните държави-членки на ЕС и НАТО, потроши грешни пари за бутафорна "антиквизация" на Скопие и отдалечи на светлинни години Р.Македония от ЕС и НАТО. Сега, вместо да си подаде оставката и да си покае, тръгнал да оспорва местните избори и да иска предсрочни избори. На кое отгоре ? На основание на позорната си загуба ли ?
 • истинко
  Отговор
  5 14:28  30.10.17
  Спечелили, спечелили, ама като гледам снимката не виждам някой от протестиращите да се усмихва....

Напиши коментар:


Публикувай