Тема: Украйна

30 Октомври, 2017 10:50 1 458 4

Саакашвили иска оставките на президента и парламента в Украйна

  • украйна-
  • президент-
  • михаил саакашвили

Той организира демонстрация в Киев

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили призова за предсрочни парламентарни избори в Украйна, съобщи РИА Новости.

Той говори по време на демонстрация пред украинския парламент. На нея присъстваха около 400 души.

„Давам на властите срок до 7-ми ноември, когато те ще се върнат от своите острови, за да изпълнят исканията ни“, заяви Саакашвили.

Той обяви, че е готов да организира протест на площад „Независимост“. Според него само от там украинските власти се вслушват в народа си.

Саакашвили е бивш губернатор на Одеска област, но през тази година постът и украинското му гражданство му бяха отнети. Той се върна в страната, за да организира своя партия.

Саакашвили отправи множество нападки срещу президента Петро Порошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    11 0 Отговор
    Бившият Грузински президент иска оставката на настоящият Украйнски?!:) Човека няма Украинско гражданство!!! Събрал е 400 човека да го слушат!!! Ле-ле-ле! Направо не е за вярване!!! Не вярвам мамо, не вярвам! Язък! Нищо няма да остане от Украйна, а страната и хората и са хубави!
  • 2 57364

    10 0 Отговор
    Който и да дйде на власт в Украйна, хората няма да живеят добре т.е. болшинството от хората. Никога няма да изпълнят изискванията на ЗАПАДА и всичко ще разпродадат.
  • 3 Да го кажем направо

    15 1 Отговор
    Тия вече се самоизяждат..Точно Порошенко го направи тоя губернатор на Одеса..-абе оказаха се тотални идиоти това урките...
  • 4 ha ha ha

    5 0 Отговор
    "Той говори по време на демонстрация пред украинския парламент. На нея присъстваха около 400 души."

    Все пак има надежда за хохлите :D

    че не разбрах, какъв се явява тоя в Украйна?
Новини по държави: