853 0

Започнете да спортувате през есента

Сезонът е подходящото време да станете и да се раздвижите, съветват експерти

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Ако прекарвате непоносимо горещите дни на лятото пред климатика, есента е подходящо време да станете и да се раздвижите, съветват експерти, цитирани от UPI.

Основната причина според специалистите от университета в Питсбърг, САЩ, е, че до края на годината ще сте навлезли в програмата от упражнения, която сте започнали. Това ще Ви помогне да противодействате на преяждането покрай зимните празници.

Есента настъпва с по-хладни температури и по-малко насекоми, което създава идеални условия за разходка в близкия парк или походи сред природата.

Ако имате куче, то може допълнително да ви мотивира да се разхождате редовно. В случай, че нямате, намерете приятел за мотивация.

Разбира се, не е необходимо да се ограничавате само с вървене пеша. Можете да карате колело, да тичате или да танцувате.

Когато гледате телевизия, използвайте ластик за тренировка или леки тежести, докато седите. Ако не сте спортували от дълго време или имате здравословни проблеми, обърнете се към доктор, преди да започнете тренировки.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай