4 Ноември, 2017 23:02 1 172 0

Започнете да спортувате през есента

  • есен-
  • спорт-
  • джогинг

Сезонът е подходящото време да станете и да се раздвижите, съветват експерти

Започнете да спортувате през есента - 1
Снимка: Shutterstock

Ако прекарвате непоносимо горещите дни на лятото пред климатика, есента е подходящо време да станете и да се раздвижите, съветват експерти, цитирани от UPI.

Основната причина според специалистите от университета в Питсбърг, САЩ, е, че до края на годината ще сте навлезли в програмата от упражнения, която сте започнали. Това ще Ви помогне да противодействате на преяждането покрай зимните празници.

Есента настъпва с по-хладни температури и по-малко насекоми, което създава идеални условия за разходка в близкия парк или походи сред природата.

Ако имате куче, то може допълнително да ви мотивира да се разхождате редовно. В случай, че нямате, намерете приятел за мотивация.

Разбира се, не е необходимо да се ограничавате само с вървене пеша. Можете да карате колело, да тичате или да танцувате.

Когато гледате телевизия, използвайте ластик за тренировка или леки тежести, докато седите. Ако не сте спортували от дълго време или имате здравословни проблеми, обърнете се към доктор, преди да започнете тренировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА