960 1

Отстраняват Груевски от собствената му партия?

Реформаторско крило във ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на партийния лидер след поражението на местните избори

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ иска незабавна оставка на партийния лидер Никола Груевски след голямото поражение, претърпяно от формацията на местните избори този месец, и смята, че не са нужни предсрочни парламентарни избори, предаде агенция МИА.

"Какво ще правим ние на нови парламентарни избори, защо са ни избори, на които партия ВМРО-ДПМНЕ би изгубила голям брой депутати в парламента. Това трябва да попитате Груевски, защото той иска избори", заяви на пресконференция един от реформаторите.

Освен оставката на Груевски реформаторското крило иска организиране на свободен, демократичен и обединителен конгрес на партията, на който членовете и симпатизантите да кажат дали са за обединение или за разцепление. Призовава се и за прекратяване на заплахите за изключване от редиците на всички, които мислят различно.

На въпрос какво ще направят, ако Груевски не приеме исканията им, и дали планират да се отцепят и да формират своя партия, реформаторите казват, че по-скоро Груевски може с малкото си поддръжници да формира своя отделна политическа формация.

"Продължаваме с истинската автентична партия ВМРО-ДПМНЕ, каквато ни я оставиха основателите през 1990 г.", твърдят политиците.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Antimediator
    Отговор
    1 18:15  30.10.17
    Руснаците пак заложиха на куц кон. Те го насъскаха срещу договора за добросъседство , само и само на Балканите да не вървят нещата и да могат да си правят каквото искат.

Напиши коментар:


Публикувай