Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 18:14 4 882 48

Москва ще отговори болезнено на новите санкции

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Кремъл засега мълчи по въпроса за последните действия на Белия дом

Москва ще отговори болезнено на новите санкции - 1
Снимки: БТА/АР

Русия има огромни възможности да отговори силно и болезнено на новите американски санкции, заявява политологът Михаил Делягин пред в. "Независимия газета".

Държавният департамент на САЩ публикува преди седмица списък с 39 руски организации - оръжейни компании и разузнавателни служби - с които отсега нататък е забранено да се търгува според нов американски закон заради анексията на Крим от Москва и руската "намеса в изборите в САЩ".

Русия засега "не отговаря" на "недружелюбните стъпки" от страна на САЩ, но с това "провокира нови и нови агресивни стъпки срещу себе си", предупреждава Делягин.

Според него, например, във връзка с президентските избори в Русия през март Вашингтон може да замрази руските инвестиции в американски ценни книжа. "И това няма да подрони рейтинга на САЩ, нали ни разглеждат в същата категория, както Иран, чиито десетки милиарди долари навремето бяха замразени, защо да не замразят и нашите стотици милиарди?", разсъждава той.

Москва ще отговори болезнено на новите санкции

"Ведомости" обяснява в редакционен коментар защо е опасна за Москва принципно новата структура на поредните американски санкции - сега вече те може да засегнат не само руски организации и физически лица, но и партньорите им в цял свят.

Според изданието това създава около федерацията потенциално огромна зона на опасност и съществено вдига нивото на риска за чужденците, работещи с руски компании, интегрирани в глобалния икономически свят.

Москва ще отговори болезнено на новите санкции

Ако САЩ последователно и системно попълват списъците, новият механизъм, прехвърлящ тази "токсичност" върху партньорите на Русия, може да формира потенциално безкрайни вериги от контрагенти на Москва, които "се заразяват" взаимно, обяснява медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 empire strikes back

    53 23 Отговор
    Следва ВОЙНА! И да ги питам тогава тъпите и нагли кравари какво ще правят, сигурното е че накрая ще лазят по корем и ще молят за милост сипейки безкрайни извинения и съжаления за всичко дето направиха. Обаче ще е късно щото Москва не вярва на сълзи.

    Коментиран от #4

  • 2 Никак не е зле

    28 17 Отговор
    Ух, рублата сега да падне пак до 90-100 за 1€ и ще можеш да си купиш 130кв. апартамент в Москва, ново строителство до метрото за 60-65000€ !! Чакам с нетърпение нови санкции и особено, когато строителните им компании, започнат да правят Новогодишните намаления от 10-15% или да дават паркомясто в подарък! Начиии и цигарите им пак ще станат 2лв. - е как да не ги обичаш тея санкции??? После се чудете, защо руснаците поголовно продават имотите си в БГ и бягат обратно - щото за тея пари вместо в некачествените БГ коптори, по-добре да си купят нов апартамент в Москва! Не говоря за онези, дето купуват на Лазурния бряг - тях не ги бърка. Обаче тея дето са решили да бутнат 100-200к. € в БГ в момента им е много на сметка да си вземат парите! В Москва имотите ще пораснат, обаче в Бг - освен ако не чакаш банките да намалят % на кредитите, няма какво друго да накара хората да купуват 100кв.м. по документи и да получават 68-70 РЕАЛНИ!!!
  • 3 onq s konq

    24 38 Отговор
    Путин тоя път вече няма да знае къде да си го премести!А някакви контрасанкции Русия няма ли да извади от ръкава?А как е възможно САЩ С НАЙ-ГОЛЯМ ВЪНШЕН ДЪЛГ/ТРИЛИАРДИ/ ДА КОМАНДВА ИКОНОМИКАТА НА СВЕТА и държави като Китай,Русия и т.н. да се ослушват какво ще каже чичо Сам,щото валутите им потъват като "Титаник"?А как Америка си "печата долари" на воля,пък стойността на валутата й расте,докато Русия нищо не печата,а рублата е в блатото?Еееех русофили,русофили...
  • 4 Боби

    24 40 Отговор

    До коментар #1 от "empire strikes back":

    Туй е някакъв халюциноген ,нали :D

    Русия няма никакъв капацитет да се противопостави на САЩ .Нито икономически ,нито политимески ,нито военен.
  • 5 Барчо

    30 17 Отговор
    Путин и крои шапката и кой знае какво ще ги сполети краварите. От американска страна е ясно. Могат само да налагат някакви санкции и нищо повече. Проява на живо безсилие за налагане на тяхното. От руснаците обаче не се знае какво ще измислят. До сега последни се смеят руснаците. И с Крим и с турците и с дипломатите и със сирийците и т.н.
  • 6 УЧЕН

    20 17 Отговор
    Абе какви санкций - пращайте ги при СССР за да се оправи света ! Рейгън ви показа как се прави !
  • 7 Коневръз

    12 26 Отговор
    "Той се страхуваше да покаже колко е изостанала съветската държава и колко слаба е тя чисто технологично. Това не се е променило много и с увереност мога да кажа, че нито тогава СССР, нито сега Русия са близки по военна мощ до САЩ", каза още Сергей Хрушчов.

    Хай наздаровя
  • 8 юрист

    11 16 Отговор
    “....Публикувано във факти.бг: "Ведомости" обяснява в редакционен коментар защо е опасна за Москва принципно новата структура на поредните американски санкции - сега вече те може да засегнат не само руски организации и физически лица, но и партньорите им в цял свят....“ Опааа- признахте ли си го най- накрая?:D Я сега да питам ушанките- как ще сключвате сделки по продажба или франчайзинг, ако нямате...насрещна страна- т.е. контрагент, с когото да сключвате тези сделки, а?:) Казано накратко- ще имате огромна липса на купувачи за военната си индустрия. Не работели санкциите срещу русия и били от полза за руската икономика, а? ;) А СЕГА пак надувайте този спукан руски балон с руски лъжи:D:D:D

    Коментиран от #25

  • 9 стоян георгиев

    11 13 Отговор
    нали санкциите бяха положителни за руската икономика бе другиари???сащ не иска да търгува с русия ,демек русия ще избегне сорос и гадните империалисти и шрте развие собствена промишленост и селско стопанство....ха,ха,ха...хо,хо,охооо

    Коментиран от #23

  • 10 Бат Мишо

    15 9 Отговор
    само аз ли зная че на тя планета сме 4 милярда и че 2 живеят в китай ....
    само аз ли зная ,че китайската икономика има ръст по-голям от ЕС
    и ламерикоския ЗАЕДНО
    и само аз ли зная че ТАЯ ИКОНОМИКА ТЪРГУВА С ЦЕЛИЯ СВЯТ
    -примерно 99 от 100 компо на тая планета са праени в китай
    и накрая - само аз ли зная че същата тая ТУРБО МЕГА ГИГА ИКОНОМИКА номер 1 в света МЕЖДУ ДРУГОТО ТЪРГУВА МЪЖКАТА С РУСИЯ
    през има няма 4000 км НЕЗАТВАРЯЕМА ГРАНИЦА
    или идиота който опита да я затвори насила ,наврел се между руската и китайските армии ще му затворят очите завинаги
    И КЪДЕ И Е ТОЧНО ПРОБЛЕМА НА РУСИЯ ОТ САНКЦИИТЕ,ДОКАТО ТЕ НЕ ОБПВАНАТ И КИТАЙ я ма сфетнете
    а да туриш ембарго на РУСИЯ и КИТАЙ едновременно е като
    колата ти да е турила ембарго на бензиностанцията ве чоджум
    тва е 1/2 от планетните суша и ресурси......отпишеш ли ги трия отпрашиш за Мелмак самичък ....ко те не са те изстреляли натам преди туй тес ЕМБАРГИРАНИТЕ ДЕ

    Коментиран от #13, #18

  • 11 Бат Мишо

    19 8 Отговор
    ПС
    някой от вас тука дет са празните от малко медиен шум че Русия НЕ ТЪРГУВА
    ходил ли е на Руско Китайската граница да види КОЛКО КАМАЗА МИНАВАТ С ОГЪНАТИ РЕСОРИ В МРЪСНА ГАЗ в 2 те посоки за 1 час
    ЩОТО НЯМА ГПП НЯМА И БАРИЕРИ
    ще ви улесня - за 1 час ще са повече ,ОТКОЛКОТО ВРАБЦИ В ЖИВОТА СИ СТЕ ВИЖДАЛИ
    За тръбите с размери да мине камаз вътре дебита сами го смятайте....
    България за 1300 години история АМА ЗА СИЧКИТЕ 1300 НАКУП
    и за следващите 1300 няма да изтъргува толкос колкот Русия и Китай търгуват за 72 часа ве кауни (говорим за реялен а НЕ ЗА ОФИЦЯЛНО ОБЯВЕН ТРАФИК)
  • 12 Бат Мишо

    14 3 Отговор
    ПС
    А че кат мине през Китай отива СЪВСЕМ БЕЗПРЕПЯТСТВЕННО ДО КОЯТО СИ ИСКА ТОЧКА НА СВЕТА , всяка суровина или стока , няма нужда да обяснявам надявам се.....
    НАЙ МНОГО ДА И ПРЕНАЛЕПЯТ НЕКО СТИКЕР ама рядко се налага
  • 13 Диди

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Мишо":

    Не са 4 млрд.,а са 7,5 млрд човека на земята.Китай има около 1,4 млрд население.кинайската икономика расте,но трябва да се има в предвид,колко население са.ми сля,че не трябва да говорим много за качеството,което произвеждат.Да,Китай естеснвено че сътрудничи с Русия икономически и т.н..но как мислиш,на руснаците ще им се харесат стоките на кинайците,или американците и еврорейците?За границата на Русия сплямо Китай пък да не говолим,че то китайците отдавна си живеят на руска територия(милиони).

    Коментиран от #15

  • 14 Бат Мишо

    11 5 Отговор
    И СА Я ПАК ма сфетнете АМА МАЛКО ПО СМИСЛЕННО
    КЪДЕ ГО ВИДЯХТЕ ТОС ПРОБЛЕМ пред Руската търговия
    Или кат го е казал весник и ТВ на Д Пеевски става факт за вас
    Чак таквис лумпени не вярвам да сте
  • 15 Диди

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Абсолютно много грешки съм направила.Извинявам се.
  • 16 Бат Мишо

    12 7 Отговор
    До Диди

    Китай коте е 1.4 лярда КОЛКОТ София е 1 милион

    че зарад закона ограничаващ раждаемостта знаеш ли слънчице
    че кат идат преброителите ,ЦЕЛИ СЕЛА И ГРАДЧЕТА СА ИЗНАСЯТ В ПЛАНИНАТА да не ги гепат с глобите за чаветата над бройката
    сама се сети колко е населението на китайско ,,градче,,
    Даже сина ми на 8 год слънчице диденце знае ,че отдаааааааааавнаааааааа
    София е над 2 млн и Китай над 2 милярда само че нема как да ги фанеш и преброиш
    а кат говориш че милиони китайци живеят в русия
    Я МИ КАЖИ ЗА ГРАД В Америка БЕЗ КИТАЙСКИ КВАРТАЛ НАД 50000 калпака

    Коментиран от #17

  • 17 Румяна Костова

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Бат Мишо":

    Господине,Вие сте търпелив джентълмен с въпросната госпожа!Аз с усилия спазвам учтив тон с нея.

    Коментиран от #22

  • 18 стоян георгиев

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Мишо":

    бат мишо,не умуваи бе човек.нямаш познанията за подобни напъни.китаиската икономика бат мишо е функция на американската и европеиската.демек развива се щото американци и европеици я развиват.я кажи бе бат мише като толкова е силна тая икономика колко китаиски фирми ти знаеш и ползваш техните стоки или услуги?руската икономика може да си купи стоки от китаи дето са измислени на запад и сглобени при комунистите,но няма да може да ползва западно финансиране и западни фирми няма да правят в русия тва дето правят в китаи.демек да създават икономически зони със свое ноу хау в русия.тва няма как руснаците да го купят от китаи и накрая бат мише всички дето искат да имат пари се стремят да продават на богатите ,а на русия и тва право и се отнема в огромен брои сектори,а в тези дето я оставят и се купуват суровините на 30 % от цената от преди санкциите.сега стана ли ти поне малко по-ясно?
  • 19 Румяна Костова

    10 7 Отговор
    Ответната реакция на Русия ще бъде като продава оръжия на други държави в съответната им валута,а не в долари.А още се замисля схема по която виртуално ще бъде използуват код от купувача с цел да не може САЩ да проследи сделката.При коментиране на този въпрос в руското пространство професионалистите бяха съвсем спокойни.Всичко е под контрол.Русия избра президент на Америка,ще успее и да си продава оръжията въпреки санкциите.Важното е,че купувачи има.
  • 20 Бат Мишо

    10 6 Отговор
    Веднага обяснявам
    ще почна С ТЕб
    В момента сега 31.10.2017 ТИ МИ ПИШЕШ от копютър в който 100 процента от частите са произведени в Китай,
    както и 99 от 100 ЧИПА В ЦЕЛИЯ СВЯТ
    Телефона ти е произведен в китай ,както и половината ти дрехи- тея с етикет произведено в ЕС
    ако караш БМВ СЛЕД 2000 г вероятността чиповете му да са китайски е 100 процента НИЩО ЧЕ ПИШЕ СИМЕНС И БОШ
    За познанията - СК - счет и контрол 1995 Варна
    Финанси и банково дело Свищов 2007 ,нищо че щото не съм от ДПС карам куриер в Е....нт от 2010
    Други тъпи въпроси Тяна?

    Коментиран от #31

  • 21 Бат Мишо

    3 7 Отговор
    пс до тяната
    За финансирането и валутата на ,,черните ,,руски продажби на оръжие през Китай и Индея ,преди да разясня -1 въпрос
    чувал ли си за БИТКОИН
    и какво знаеш за него

    Коментиран от #32

  • 22 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Ник “Диди“ обичайно пише доста сдържано, та никак не е ясно защо Вие сте решил/ Вие сте мъж, въпреки , че пишете с женски ник/, че с въпросната госпожа при комуникация трудно се запазва учтив тон. Ако сте руснак, е естествено да се чувствате дискомфортно от коментарите на ник “Диди“- тя мисли като българка, а не като рускиня, а Вие доста често се самозабравяте и умишлено не обръщате внимание на факта , че този форум е български, а не руски и в него е обичайно да пишем българки и българи, а не руснаци и рускини.

    Коментиран от #28

  • 23 Румяна Костова

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    По актуален е въпросът как САЩ пречи на европейски компании да търгуват с Русия.И като се опитват да наказват Русия по този начин ощетяват и много бизнесмени от Германия,Франция,Италия.А те няма вечно да си трайкат .

    Коментиран от #24, #26

  • 24 юрист

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    “...Публикувано във факти.бг: По актуален е въпросът как САЩ пречи на европейски компании да търгуват с Русия....“ Какво знаете за сключването на договорите и в частност- оръжейните договори и изобщо- за сключването на международни оръжейни договори? Какво знаете за ЕС законодателство в областта на продажбата и препродажбата на оръжие? Моля, избройте ЕС регламенти, уреждащи правно третирането на продажбата на оръжие от ЕС държава в трета държава. По-интересното е друго- след като не сте запознат с тази част от въображаемите Ви знания, защо се опитвате, без да сте изучавал тази материя в университет, да търсите под вола теле и да измисляте в движение угодно на руските опорни точки договорно право?
  • 25 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Питайте се,питайте,но по-добре само като вътрешен монолог.Като си задавате въпроси,може и да почнете да реагирате адекватно на действителността.Ама надали!

    Коментиран от #27

  • 26 юрист

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Имате ли представа от този нормативен акт? 30.3.2012
    Официален вестник на Европейския съюз
    L 94/1 РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 258/2012 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 14 март 2012 година
    за изпълнение на член 10 от Протокола на Организацията на обединените нации срещу незаконното производство и трафика с огнестрелни оръжия, техните части и компоненти и боеприпаси, допълващ Конвенцията на Организацията на обединените нации срещу транснационалната организирана престъпност („Протокол за огнестрелните оръжия“), и за установяване на разрешения за износа и мерки за вноса и транзита на огнестрелни оръжия, техни части и компоненти и боеприпаси
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/ALL/?uri=CELEX%3A32012R0258
    Много ми е интересно да направите систематичен анализ на поне една правна норма, съдържаща се в този ЕС закон от висша степен.
  • 27 юрист

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Румяна Костова":

    Защо мълчите? Нали сте много вещ по всичко, нали разбирате от всичко, включително и от договорно право, нали се питате как “...Публикувано във факти.бг: как САЩ пречи на европейски компании да търгуват с Русия..“- цитат от Ваш коментар? Е- ха сега да видим колко разбирате от правото на ЕС и да обясните на простонароден български език причинно следствената връзка между публикуваният от мен ЕС регламент и отговорът на Вашият въпрос. Аз я знам, виждам я, въз основа на нея формирам вътрешното си убеждение като юрист, но Вие не я виждате, защото Ви липсват специализирани знания и няма как да запълните тази липса с някакви фантасмагорични размисли и страсти.
  • 28 Румяна Костова

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Цитирайте си по-добре закончета и нормативи.С папагалство имате повече шанс да блеснете отколкото с анализи на пол и националност.А и форумите в Русия са по-демократични.Там не са ми сложили забрана заради нерусийско гражданство.Да,да,ясно нямат подобни креативни юристи.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бат Мишо

    8 5 Отговор
    до юрист
    Юристе зная че Русия е производител нр уан на оръжие в света последните 50 години - от подводно до космическо
    и продава от калашников до СС"400
    на когот си иска- от индия до Турция и обединените араби и половината свят
    99 от 100 чипа са китайски и 1 на 100 е праен в русия за нейната армия ,защото там има закон ВСИЧКО ЗА АРМИЯТА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ
    и съм дяволски сигурен че посочената от теб правна норма на ЕС за търговия има стойност за гъс папир в Русия
    Последния път когато някой е ОПИТВАЛ ДА СПРЕ руски кораб
    с доставка на оръжие за проверка ПРИ ТОВА КАКТО ПРЕМИНАВА ЕМБАРГО НА ВМС на САЩ ,ИЗПОД НЕГО са излезли 2 атомни подводници руски
    и са телеграфирали до ВМС на САЩ - качите ли се на борда за проверка си целунете задниците за сбогом-
    за подробности виж т наречения Кубинска криза или Карибски ивцидент
  • 31 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Мишо":

    аз от кво ти пиша мише ми е ясно.само че те питах да ми кажеш кои китаиски фирми знаеш?нещо се направи на разсеян.в българия мише се шие хуго бос,адидас,бершка...тва български марки ли са бе мише?може ли бершка да ги шие в грузия да речем ,а и наи-важното ,кои печели наи-вече от тези дрехи,ние като шивачи или тези дето са ни ги докарали?дано да си ме излъгал за образованието си щото ако е вярно е много трагично!да китаи сглабя,чипове ,телефони и квото се сетиш на западните си партньори ,които му дават основно работа ,но ще стане голяма работа като почне да измисля сам,а тва хич не го виждам .както казва един мои приятел японец като го питах за китаи,ще станат за уважение когато имат панасоник,тоиота,мидзуно и т.н. докато носят евтини реплики на адидас или карат евтини реплики на форд няма кво да ми ги хвалиш!
  • 32 стоян георгиев

    7 9 Отговор

    До коментар #21 от "Бат Мишо":

    кво да ми разясниш бе мише?руснаците обедняват със скоростта на светлината .за три години икономиката им се събори на половина .потрошиха си почти всичките спестени пари и са реално във фалит ,според мнението на всички руски финансисти ,дори и тези около путин,а ти ще ми обясняваш!!!тия тъпи руски номера съм ги слушал цял живот,как те имали там едни работи ама били таина и щели един ден да ги кажат ама сега не било времето,та затова стояхме на тъмно или нямаше хляб ...сега ти си щял да ми ги обясниш!!!!русия ще се финансира с биткони ,ще яде нутрии и ще пие лосион за баня!!!смяххх!таини руски продажби на оръжие през китаи и индия ауууу и ти как ги разбра бе мише като са таина?
  • 33 Бат Мишо

    8 7 Отговор
    ПС
    преди да попитате как Русия дава 10 пъти по малко пари за оръжие
    а произвежда повече от САЩ -обяснявам
    ИСТИНСКИЯТ оръжеен бюджет на Русия Е УМИШЛЕННО ЗАВОАЛИРАН
    КАК
    ОБЯСНЯВАМ
    в сащ гледаш конгреса воти 50 лярда и толкос
    и почва голямото еврейско папане с поръчки към производители , частне суровини и тн
    В русия ТЕ СА ДЪРЖАВНИ
    и голяма част от тес разходи минават на едни други вотения на бюджети- за ЕНЕРГЕТИКА , ЗА МИРНО изследване космос, за копане на природни залежи ,метали, за работни заплати по куп министерства,където ОБЩИЯ СБОР РАЗХОДИ ЗА ОРЪЖИЕ на РФ
    знае само Путин и още 2 чиляка.
    В САЩ туй са фърля на масата на локхийд мартин примерно
    и го виждаш АМА
    колко от туй са изкрадва , колко е заплати , колко е рушвети,колко е ЗАКОННА печалба , колко е за военноинвалиди, колко за стелт ,дето не е стелт за БУК модел 1982
    И КОЛКО РЕЯЛНО ОТИВАТ ЗА ИСТИНСКО ОРЪЖИЕ и КАЧЕСТВЕННО
    НЕ ВИЖДАШ
  • 34 Бат Мишо

    10 5 Отговор
    до тяната
    Тяна ,понеже поработиф в Защита на потребителите
    и НОИ кат си уреждаха престоите
    и имахми кампания за чужди фирми ЦЯЛА ГОДИНА в Сф
    ша дода от Разградско ща фана за ръчичка и само в Илиянци
    щи блъскам главата в КИТАЙСКИ ФИРМИ (сичко по лев , ресторанти и търг на дребно и едро)ДЕТ АЗ СЪМ РЕВИЗИРАЛ МЕСЕЦ
    поне 3 дена само да ти ударя главата по 1 път в врата САМО В ИЛИЯНЦИ...
    щото гряяше да ми покажат 10 тр договора НА НАЕТИ БЪЛГАРИ за бизнес виза
    не да ги ревизираш
    Само ей тъй - минаами -чуквам ти главата о вратата, казвам КИТАЙСКА и другата врата БЕЗ ЗА ВЛИЗАМЕ ще идат 2 часа САМО В ИЛИЯНЦИ без др квартали на сф
    Други тъпи въпроси ТЯНА
    че ми са спи , разноса на куриерите в Е....нт ,почва в 8
    а няма кой друг освен руска фирма да ми даде 2200 чисто в тая гробаджийска държава,ако се успя и ма махнат щото съм та образовал тука
  • 35 Бат Мишо

    7 4 Отговор
    Приеми ей тъй на доверие тяна че 1 бивш ревизор и настоящ КУРИЕР знае че има и къде са китайските фирми и че са бая моля ти са щото си лягам тянка

    Коментиран от #41

  • 36 Бат Мишо

    16 5 Отговор
    на останалия ДПС електорат ,който тука погрешно смятате за сороси

    Русия е голяма ,колкото и да я плюете агалар
    за последните 300 год 63 г Турция и Русия са воювали
    и сичките войни сте загубиле
    и московлъка е ктавал по голям , а агалъка по малък.....
    умната ,че след следващата няма ва има на картата ,кат ацтеките ще се чудят архиолозите де сте исчезнале
  • 37 Хомофоб

    11 8 Отговор
    Като видя писанията на ЮРИСТА и ми става лошо - само закони, текстчета, беф факти без собствено мнение. Повръща ми се!
    Жена, отивай си харчи парите на мъжът си (който го давали по телевизията онзи ден) цял ден в мола и не се занимавай тук за 50 цента на коментар. Не е за теб и не ти се отдав

    Коментиран от #40

  • 38 незнайко

    7 2 Отговор
    Фантастичните филми за ЗЕМЯТА, трябва да стават реалност, това е смисъла на американската политика !!! Да сте видяли филм в който федерацията не е американска ???
  • 39 СССР

    5 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Другари да им покажем на ФАЩ че не сме безсилни и да има наложим спешни контра-санкции ! Да спрем износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще поставим американците на колене ! Наздраве другари !
  • 40 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хомофоб":

    “...Публикувано във факти.бг: само закони, текстчета, беф факти без собствено мнение...“ Абе, умник, не прочете ли какво съм написала- че именно въз основата на “законите, текстчетата и фактите“ съм си съставила собствено мнение по въпроса, защото всеки износ на оръжие се въплъщава, “облича“ в ПИСМЕН ДОГОВОР за самата сделка, а писмените договори за всяка една сделка се подчиняват на ПРАВНИ ПРАВИЛА, които са описни именно във въпросните “закончета и текстчета“? И ти ли си от хората, които считат, че подписаният договор е листче хартийка без никаква стойност и за това нямало никакво значение какво е написано в него- важно е насрещната страна какво те е излъгала устно, а?:) Да- това е важна опорна точка на руската пропаганда, защото русия реве, че с НАТО имала УСТНО споразумение за неразширението на НАТО, обаче ти трябва да знаеш, че казаното отлита, а написаното остава и че НАТО не е сключвал НИКОГА ПИСМЕН ДОГОВОР с русия за неразширението си в Източна Европа.
  • 41 стоян георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бат Мишо":

    мише ,ти четеш ли кво писах бе убавец?щял да ми покаже китаиски фирми в илиенци????!!!!аз не отричам че има огромно количество стока произведено в китаи.просто казвам че въпросната стока е част от западните поръчки за китаи ,произведени по западен модел със западни технологии.дори и онези от един лев дето ти си ревизирал!!!за това ти казах да ми посочиш барем една китаиска фирма дето толкова много ги знаеш ама на не се сещаш.аз ще ти кажа веднага аБиБАс ,или никеН или пуВа...все убави марки...!
  • 42 666

    1 4 Отговор
    нека изнасят самовари и шишарки от Сибир, за да борят санкциите, а може и лосион за вана
  • 43 Бат Мишо

    3 3 Отговор
    до стоян
    Сига разбрах въпроса ти тянка-
    има турбо мега гига сериозни китайски фирми ,които провят ГИГА сериозни продукти които фирми нямат представителства в бг кат изключим жипките дет прай ....
    спомням си китайци чи предложиха АЕЦ да ни напраят ,
    2 китайски концерна за производство на спъгникови технологии и части за ядренни подводници - за имената тряя ги тутълна а мразя
    колкот четох в тос живот ми стига
    кам са сещаш че за тес фирви тука лип нема и нема как да съм ти запомнил йероглифните имена
    спомням си и една тяхна корабостроителна фирма
    с обороти колкот на ЕС иковомиката тотал
    ся ше вида тес шивани китайски имена и щи кажа
  • 44 Бат Мишо

    3 3 Отговор
    ето тянка-
    китайска ядрена корпорация с интерес да строи Белене
    и оттеглила се ,,кат разбрала че ще им го плащаме 2311 години
    чакам ся да ми кажеш ,че се казва абибас и че се е развил щото запада е поръчал Китай да има ядренни технологии
    туй китайското ДЕТО ИДВА за БГ е брака и нескокачественото , щото доброто , ядреното и т н ни миришат краката да го купим и се лашка на запада
    Други тъпи въпроси тяна
  • 45 Бат Мишо

    2 3 Отговор
    ето тянка-
    китайска ядрена корпорация с интерес да строи Белене
    и оттеглила се ,,кат разбрала че ще им го плащаме 2311 години
    чакам ся да ми кажеш ,че се казва абибас и че се е развил щото запада е поръчал Китай да има ядренни технологии
    туй китайското ДЕТО ИДВА за БГ е брака и нескокачественото , щото доброто , ядреното и т н ни миришат краката да го купим и се лашка на запада
    Други тъпи въпроси тяна
    https://clubz.bg/47809-kitajskata_qdrena_korporaciq_gotova_da_stroi_aec_belene

    Коментиран от #46

  • 46 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Бат Мишо":

    не отговаряш ,щото няма мише...тва за ядрените корпорации на китаи не отговаря на въпроса ми.китаи има банки едни от наи-големите в света,ядрени корпорации също големи,застрахователни компании и т.н. и т.н.,но мише чети внимателно.тва не са компании работещи адекватно на свободния пазар.бачкат си в китаи и ако инвестират някъде извън китаи го правят по западен тертип и със западна благословия.та затова на китаи му треперят гащите всеки път като сащ реши да смени инвестиционната си политика.за сега на запада китаи му е изгоден и понеже слушка ,няма проблеми,но тва не значи че китаиците са нещо особено извън сглабянето и шиенето на ишлиме.

    Коментиран от #47

  • 47 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Интересно как са ни диаметрално противоположни мненията. :)

    " тва не са компании работещи адекватно на свободния пазар"
    А колко е свободен, "свободният" пазар, ръководен от частният интерес на федерален резерв, през Световната банка и МВФ?
    Толкова е "свободен" пазара, колко е "демократична" демокрацията - заблуди на ниско ниво!

    " за сега на запада китаи му е изгоден", а според мен правилното е точно обратното "за сега на КИТАЙ запада му е изгоден" ... и кой е този "запад"?! Кажи на САЩ, щото друг запад от втората световна насам няма!

    "тва не значи че китаиците са нещо особено извън сглабянето и шиенето на ишлиме." Да бе?! Те и индийците изобщо не са програмисти според юриста, нищо че университетите им вече са със сериозни позиции в топ класациите в световен мащаб.

    Няма смисъл да се говори и спори по темата. Просто трябва да се изчака. Няма да минат и 10 години, и бъдещето ще покаже кой е бил прав? Дали застъпниците на вездесъщият запад и доминацията на САЩ в световен мащаб или инакомислещите (Тук изобщо не намесвам Русия. Доколкото нейният капацитет се върти около ресурси и сила, тя ще просто военният балансьор, между Изтока и това, което е останало от Запада).

    Според мен първите живеете още в 80-те години на миналият век, а те безвъзвратно отминаха...а може и да греша. :)
  • 48 Ирник

    1 1 Отговор
    Смърт на русофобите, потурнаците и безродниците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания