31 Октомври, 2017 07:33 1 206 3

Хората на Тръмп: Невинни сме!

  • пол mанафорт-
  • рик гейтс-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • русия

Пол Манафорт и Рик Гейтс не се признаха за виновни в съда

Хората на Тръмп: Невинни сме! - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Пол Mанафорт и неговият делови партньор Рик Гейтс не се признаха за виновни по обвинението в пране на пари и останалите 11 обвинения, повдигнати срещу тях в разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщи Reuters.

Двамата се явиха пред федерален съдия във Вашингтон късно снощи, след като по-рано се предадоха на властите.

Обвиненията срещу Манафорт и Гейтс включват 12 точки, включително заговор срещу САЩ, заговор за пране на пари, действия като нерегистриран чуждестранен агент-лобист, няколко обвинения, свързани с недеклариране на банкови сметки и финансови операции в чужбина.

Според обвиненията двамата са прехвърляли пари чрез тайни банкови сметки в Кипър, Сейнт Винсент и Гренадини, Сейшелските острови. Така през офшорни сметки са изтекли общо над 75 млн. долара.

Хората на Тръмп: Невинни сме!

Двамата са поставени под домашен арест. Наредено им беше да предадат паспортите си. Съдията определи гаранция от 10 милиона долара за Манафорт и 5 милиона - за Гейтс.

Манафорт и Гейтс може да бъдат осъдени на десетки години затвор и милиони долари глоби, ако бъдат осъдени по всички повдигнати им обвинения.

Манафорт може да получи до 80 години затвор, а Гейтс, който също е работил в предизборния екип на Тръмп, до 70 години.

Хората на Тръмп: Невинни сме!

Хората на Тръмп: Невинни сме!

Възможно е прокуратурата да им повдигне и допълнителни обвинения. Ако бъдат намерени за виновни, законът дава на съдиите широка възможност за преценка какви да са присъдите затвор и размерите на глобите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 2 Отговор
    Кефя се на размера на гаранциите!
  • 2 наблюдател

    6 5 Отговор
    А пък аз се кефя на размера на скандала. Къде впрочем е местния трол с десетките IP адреса да ни обясни, как Путин и хората му нямат нищо общо с тази работа?
  • 3 реалист

    4 0 Отговор
    Явно не само у нас използват прокуратурата за бухалка. Сега виждам от коя "велика демокрация " нашата прокуратура ползва челен опит и напътствия . Ама най-интересни са гаранциите . Значи можеш да платиш от 5 до 10 милиона и спокойно да духнеш към свят без екстрадиция. Явно това е начина да откупиш 70 до 80 годишен затвор. Баси "демокрацията" .