31 Октомври, 2017 10:28 2 216 4

Опитаха да ликвидират вероятен атентатор срещу Путин

  • украйна-
  • атентат-
  • владимир путин-
  • адам осмаев

Покушение край Киев срещу чеченец, обвинен в заговор за убийство на руския президент

Късно снощи край украинската столица Киев бе извършено покушение срещу чеченец, когото Русия обвинява, че е планирал да убие президента Владимир Путин, предаде ТАСС. При нападението, извършено на железопътен прелез в покрайнините на Киев, е убита украинската съпруга на чеченеца, а самият той е ранен, но жив.

Амина Окуева и Адам Осмаев пътували в автомобил, срещу който било стреляно от храсти в близост до жп прелез извън Киев, съобщиха съветниците в украинското МВР Антон Геращенко и Зорян Шкиряк в отделни постове във Facebook. Амина Окуева е починала от раните си, а Адам Осмаев е ранен, но жив, уточни Геращенко.

Това е вторият опит за убийство на Осмаев тази година, отбелязват агенциите. През юни той оцеля при нападение на стрелец, който при ответния огън бе ранен и убит от Окуева.

Руските власти обвиняват Осмаев, че през 2012 г. е участвал в заговор на ислямистки бунтовници да убият Путин с бомба в центъра на Москва.

Осмаев и Окуева са известни фигури в Украйна. Те бяха доброволци в армията на Киев в конфликта с проруските бунтовници в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    19 0 Отговор
    Окуев при Окуева
  • 2 Пако

    22 4 Отговор
    Поне жена му са разкарали, пак е файда.
  • 3 Путин

    17 3 Отговор
    Нищо, следващия път!
  • 4 goni

    23 2 Отговор
    Мдаа! Тоя път на Дамата не и е провървяло! Нищо! Другият път няма да провърви и на съпруга! Какво да се прави?! Неблагодарна работа! Трудно се достига преклонна възраст, когато се занимаваш с подобни неща! Просто някои хора си го търсят! А, после?! " Що така бе Миме"?!:)
Новини по държави: