Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 15:46 1 488 8

Пучдемон: Не търся убежище

  • карлес пучдемон-
  • убежище-
  • испания

Бившият каталунски лидер обяви, че ще признае предсрочните местни избори през декември

Пучдемон: Не търся убежище - 1
Снимка: БТА/AP

Не търся политическо убежище. Това заяви вече бившият президент на Каталуния Карлес Пучдемон, цитиран от „Евронюс“.

Пучдемон в момента се намира в Брюксел. Той пристигна там, след като властите в Мадрид иззеха контрола на Каталуния от местните власти. Това стана, след като местният парламент одобри декларация за независимост.

Самата декларация днес беше отменена от испанския конституционен съд.

„Аз съм тук, защото това е политическата столица на Европа. Ако испанските власти ни гарантират един честен и независим процес, ние бихме се върнали веднага в Испания.

Единна република не може да се гради с насилие. Ние не сме карали хората насила да гласуват в референдума за независимост. Ако това е цената за нашите действия, ние я приемаме.

Част от каталунското правителство ще остане в региона, за да изпълнява политическите си задължения. Ние ще продължим да се борим за стратегията си за избягване на сблъсъци.

Нашите министри могат да покажат сериозният дефицит на демокрация, който се наблюдава в испанската държава. Испанският прокурор има желание за отмъщение, а не за справедливост.

Сега усилията за независимост трябва да бъдат забавени. На този етап възможността за диалог с Мадрид е трудна. Независимостта на Каталуния определено е европейски въпрос“, заяви Пучдемон.

Демонстранти чакаха Пучдемон след края на речта му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йохохо

    7 2 Отговор
    Пучдемон (демона на пуча) не търсил в Белгия убежище, а просто покемони.
  • 2 goni

    8 4 Отговор
    Освен че ще признае изборите Пучдемон ще играе и хоро!:) За целта от България и Сърбия са изпратени най-добрите специалисти, които да го обучат колкото се може по-бързо!:) Разбира се долната пачавра дето разбуни хората, а сега се крие не търси никакво убежище!:) Тоя става толкова за водач, колкото един оял се плъх ще поведе мишките когато ги подгонят котките!:)
  • 3 Гаргамел

    13 3 Отговор
    А какво да гарантират испанските власти на тези дето останаха без работа бе комунде??? 1800 фирми са се преместили от Барселона заради малоумието ти
  • 4 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Първото съобщение от СЕАТ - Балцелона бе за освобождаването само на 1700 работници, сега говорят за всичките 14 000 , които работят там, да останат на улицата, ако тази несигурна политическа обстановка продължи. И прав е "Гаргамел №3 " - 1800 фирми вече ги няма в Каталуния. Ще има ли очи да тръгне по улиците на кой да е град в областта този ненормалник ???
    Испанската централна власт трябва да му гарантира една прецизна финансова ревизия, за да излязат всичките му / и на котерията около него/ престъпления на мегдана. Както към централната власт, така и към Каталуния !!!!
  • 5 Хасан

    0 5 Отговор
    И не разбирам защо европейските дават подкрепа на ПКК които с терористични действия воюват срещу централната власт в Турция или в Ирак...Каталунците по мирен начин направиха реферандум

    Коментиран от #6

  • 6 Свободен

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    стига си ланкал за пкк и турция бе, писна ми да ти чета агитациите под всяка статия.
  • 7 Дедо Гошо

    5 0 Отговор
    Не търсел убежище а дупка дека да се мушне.
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Пучдемон трябваше да остане в Каталуния,а не да се крие в Брюксел.Проблема с Каталуния тлябва да се реши в Испания,а не в Брюксел.Никой от трите отдела на ЕС ще се срещне на разговори с Пучдемон,тъй като това засяга вътрешната политика на Испания.Мисля,че от страх да не го арестуват е избягал в Белгия.Той може да иска емигрантство там и сигурно ще получи.
Новини по държави: