Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 09:09 2 025 17

Facebook, Twitter и Google с изявления за Русия

  • facebook-
  • русия-
  • google

Изявленията са изпратено до Сената на САЩ

Facebook, Twitter и Google с изявления за Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на компаниите Facebook, Twitter и Google излязоха с изявления до Сената на САЩ ,свързано с намесата на Русия в изборите в страната, съобщи „Взгляд“.

Юридическият консултант на Facebook Колин Стреч обяви съдържанието на изявлението на компанията. Според него между 2015 и 2017 г. от Русия е имало 80 000 съобщения, които могат да се изтълкуват като опит за влияние над общественото мнение в САЩ. Към момента около 126 млн. американци могат да се запознаят с тези записи.

Според Стреч бройката на записите е много малка на цялостния фон, но все пак „противоречи на задачата на Facebook да консолидира общността.“

От „Ню Йорк Таймс“ съобщиха, че на няколко пъти преди изборите през миналата година, от Facebook са предупредили за заплаха от хакерската група APT28.

Според „Бизнес Инсайдер“ от Twitter са проучили 36 000 акаунта, които са били свързани с Русия. От Google са проверили 18 канала, които вероятно са свързани с Русия, на които са били публикувани 1100 видео клипа.

Смята се, че само 3% от тях са набрали повече от 5000 гледания. Комитетът по публичните дела ще направи публично четене на изявленията в скоро времe.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 53 Отговор
    Това не е новина - дори и малките деца знаят че руснаците заливат виртуалното пространство с фалшиви новини , дезинформация и пропаганда . Живото доказателство са съветските тролове които са налазили дори този сайт и 10тина човека използват стотици различни никове.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Петко

    38 22 Отговор
    Като е така, да предоставят доказателства. Всеки има право да изкаже мнение и позиция. Но без конкретно доказателство е политическа истерия, целяща заблуда и оправдание пред обикновените хора.
    Или както е казал народа :
    - Пара на длан, п_ _ _ а на мегдан.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дедо Гошо

    39 21 Отговор
    Поредното бръщолевене.Аман от тия американски щуротии.
  • 5 lort

    34 18 Отговор
    Ако сериозно мислите това, което пише в статията, значи нещо не сте добре с разсъдъка. 3% гледани над 5000!!!!!! пъти. Че то български клипове се гледат по100 000 пъти за месец! Ако обаче сте се включили активно в информационната войня, Ви разбирам.
  • 6 Хаха

    36 16 Отговор
    Тези съвсем изтрещяха. Вчера написаха, че имало политическа реклама в Туитър за цели $4700 , днес пък толкова "много" съобщения, видеоклипове, направо да ги ожалиш! Абе, нещастници, нали сте най-голямата работа във всичко. Значи си признавате, че Русия ви е смачкала мутрата и то по вашите правила и със смешни ресурси! Смешници!!!
  • 7 един там

    29 8 Отговор
    Тяхната работа е:
    кой ми сра в гащите
    или
    сетила се Мара да се побара!
    Добре де що сега ги вадите тези неща? Понеже Тръмп (за протокола не го харесвам тоя паляк) спечелил и дай сега да раздуем до максимум балона за нечестното му спечелване. Ако беше спечелила К(х)илъри нямаше да има подобни простотии, но понже не е тя дай да оспорим всичко с някаква измислена руска връзка.С един удар 2 заека. Оплюваме Русия, че се е намесила в изборите, за да могат хАмериканците повече да е намразят, и подливаме война на Тръмп за който се внушава, че не е американският президент, понеже е избран нечестно.
  • 8 бай той

    28 8 Отговор
    А къде са били админните и модераторите, кагато с се случвали тези неща? Къде са били службите, които следят всичко? Тези 3 сайта са изцяло контролирани от ФБР и това се знае от малките деца. Всички са си траели за "руските атаки", защото никой не е вярвал, че Тръмп ще спечели. А доказателство за тези хакерски атаки КОГА? Или и те на принципа да кажат, че сестра ти е мурва пък после доказвай, че нямаш сестра. Трябва обаче да им се признае, че доста умело манипулират обществото. Поне част от него. Маргиналната част. Те и на нея разчитат...
  • 9 Дони

    27 7 Отговор
    Това е фейк новина, а тези компании, с изключение на Twitter са фейк компании!

    Коментиран от #10

  • 10 Жужи

    7 15 Отговор

    До коментар #9 от "Дони":

    Да знаеш колко си прав Дони! Спасибо!
  • 11 edin

    24 5 Отговор
    Бля бля, само олигофрен ще седне да ползва фейса и туитъра за подобни занимания, а вече и гуглето ви следи, кът така че, всичко е мижай да те лажем :D
  • 12 Диди

    7 22 Отговор
    Това все още не са окончателните данни.Тези 3 концерни трябва да бъдат по добре регулирани,за да се контролират такива намеси.
  • 13 Барчо

    26 8 Отговор
    Невероятна простотия. Да се намесиш в някои избори със съобщения!!!! Това си е олигофрения за тези, които твърдят че е възможно. Мен колкото и да ме бомбандират с информация за това колко сме добре или зле, виждам много ясно дали това е така или не. Никой не може да ме убеди, че нашите партии, които ни управляват мислят за народа. По никакъв начин. Общо взети след 1989 г всички се изредиха и направиха себе си грозно богати, а народа бе ограбен, унижен и превърнат в животни. Живял съм в съзнателния си живот и в татово и сегашно време и мога да направя сравнение, което повечето от тук пишещи краварски тролчета не могат. Така че никакви съобщения, реклами и псевдо новини не могат да ми повлияят за това дали съм избрал да гласувам изобщо и евентуално за кого. Предполагам същото би трябвало да е във всяка една държава.
    За намеса смятам това в Панама, Ирак, Иран, Либия, Виетнам, Куба, Аржентина, Венецуела и да не изброявам, че са над 100. Това е намеса и то груба. Ако говорим, че се задушава свободата на словото, то краварите са перфектен пример, дори и с тези си изявления, че някой друг и е виновен за избора и за президент, който все пак е избран от малцинството. Така че пак лъжат по този грозен начин. От МНОЗИНСТВОТО - което значи повечето гласували за КЛИНТЪНИЦА. Малцинството е гласувало за Тръмп. Така че руснаците не са повлияли на мнозинството. За избора на смешника са си виновни краварите и тяхната изборна система.!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 14 юрист

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Изразявам пълно съгласие с мнението Ви. Радващо е, че се увеличава числото на нормалните коментатори, на които им прави впечатление нарастващият брой руски тролове в българските сайтове. Накрая ще се получи така, че нормалните коментатори ще се откажем изобщо да пишем каквито и да е било коментари под статиите и в сайтовете и форумите ще останат 100% руски тролове, които ще убеждават сами себе си в пропагандирането на руските опорни точки и в реч на омраза към българите в България и самата държава България като държавата на българите, а не на руснаците или рускоговорящите.
  • 15 Барчо

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    На теория повечето са гласували за ХИЛЪРИ КЛИНТЪН. Тя трябва да е президент на САЩ. Разпределението на гласовете изиграва лоша шега и на практика с МАЛЦИНСТВО е избран Тръмп. КЪДЕ Е НАМЕСАТА НА РУСИЯ????? ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ! Така че краварите да спрат да търсят под вола теле и да си оправят изборния закон. Така мнозинството ще избира президента, а не малцинството и всички ще са доволни.

    Коментиран от #16

  • 16 реалист

    24 5 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Твоето изказване обрисува картинката най-точно . Ако бяха избрали Клинтън по същия начин, нямаше да има такъв вой .
  • 17 Монго

    13 2 Отговор
    Интернет, Гугъл, Фейсбук, Туитър и тем подобните им производни са продукт на американските технологични иновации. Спор няма! Еваала на това за тях. Контрола над тях, специално над интернет се държи от няколко субекта, ако не се лъжа шест на брой, чрез т.н. ключове. Да се твърди, че американските специални служби-22 на брой нямат "достъп" над тях е само във виртуалното съзнание на козяшките тролове. И да се обвиняват руснаците, че са направили за смях цялата тистема говори за две неща. Или пияндетата са много добри и са надиграли американците в тяхната игра, или играта си я играят самите американци!