1 Ноември, 2017 09:45 1 858 3

Вълна от джихадисти е заляла Франция

  • франция-
  • джихадисти-
  • вълна

244 бойци са се завърнали от Ирак и Сирия

244 джихадисти са се върнали във Франция, съобщи Public Senat.

Те са се завръщали основно от терористични групировки в Сирия и Ирак. Данните бяха обявени от френския министър на вътрешните работи Жерар Колон. Те бяха изнесени пред горната камара на френския парламент.

Сред завърналите се джихадисти има 178 мъжe и 66 жени. Сред тях има 58 младежи с реален боен опит. На този етап 134 от влезлите терористи са били задържани и са в ареста.

В момента се издирват останалите джихадисти. Френските власти са взели извънредни мерки за засичането на такива по границата.

През последните години страната стана обект на редица терористични атаки. Затова и мерките за сигурност са сериозно завишени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    18 0 Отговор
    Аааа, сетихте се най-после, че на връщане от Сирия трябва директно в затвора да ги пращате, че да са ви мирни главите след това!
  • 2 Истината винаги боли

    12 1 Отговор
    Френските кънчовци ще ги изкарат от ареста за нула време.Нали и те имат права,няма значение че са убивали и изнасилвали,важни са правата,а другото е няма нищо..
    .
  • 3 Диди

    9 2 Отговор
    Тези убийци не трябва да достигат до Европа.Трябва там да си останат и да бъдат избити.
Новини по държави: