1 Ноември, 2017 22:00 2 844 19

Индия купува 111 нови хеликоптери

  • индия-
  • поръчка-
  • хеликоптери

Поръчката беше одобрена от правителството

Правителството на Индия е одобрило проект за закупуването на 111 многоцелеви вертолети за военноморските сили на страната, съобщи РИА Новости.

За целта са били отделени $ 3.3 млрд. Хеликоптерите ще бъдат използвани за спомагателни акции, военни операции и хуманитарни мисии.

Поръчката беше одобрена от Съвета за обществени поръчки в областта на отбраната.

Новите хеликоптери ще заменят остарелите френски модели, които са на въоръжение в индийската армия.

Очаква се основни съперници в търговете за производство да са Франция, Русия, Великобритания и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    28 14 Отговор
    И ще бъде избран безапелацьонния властелин на небетооооо КА-52

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гаргамел

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    абе самовар...най-вероятно ще бъдат избрани няколко типа от различни производители при тая голяма бройка хеликоптери...и нищо чудно да има и Руски

    Коментиран от #4

  • 3 Аха счас

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    И за какво са им Алигатори на индийците, освен ако нямат намерение да нападат Китай?! Ще се купи френска или английска техника, това е най- удобното за политически и икономически маневри!

    Коментиран от #6

  • 4 Скорпион29

    22 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    А бе гаргамел пише много целеви, демек щурмовак а по добър щурмовак от КА- 52 няма на тая планета все още конструиран

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Гаргамел

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    даааааа идеален е за хуманитарни цели както пише
  • 6 Скорпион29

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аха счас":

    С 3 милярда не се прави компромис,в Индия поговорката: хвърли зад тебе намери пред тебе не е позната
  • 7 Интелекта

    29 10 Отговор
    Индийците от Франция могат да си купят Коняк от Великобритания могат да си купят Коне от САЩ могат да си купят пържено пиле а от Русия Вертолети

    Коментиран от #8

  • 8 Гаргамел

    4 15 Отговор

    До коментар #7 от "Интелекта":

    толкоз интелект дъха от поста ти, че чак ми се запотиха цайсите
  • 9 Зигмунд

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Ама и ти си един разбирач - многоцелеви е който може да изпълнява различни функции , а щурмовак е съвсем различно.
    Ка-60 „Касатка“ е многоцелеви , а Ка -52 "Алигатор" е щурмовак

    Обаче руската военна техника много се дискредитира в Индия - много се съмнявам да вземат нещо руско.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Скорпион29

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Зигмунд":

    Я пак си направи една справка с Укипедията от кадето черпиш инфо на КА-50 който е по стара версия на ка-52 и пак ми пиши

    Коментиран от #13

  • 11 Ш ма свиняате

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зигмунд":

    Алигатора е по-агресивен вариант, докато Косатката е по-балансиран и отговарящ на изискванията. Алигатора си е направо предупреждение към съседите, това ще се отрази силно на дипломатите от външното им министерство. Ако гледаме възможните поражения и цената... Абе тея са луди да дават толкова пари в мирно време, готвим се за нещо или СА, Турция и Индия си правят гъргара. Хора, такава техника в ръцете на способни хора намеква само за 1!!!
  • 12 Барчо

    7 7 Отговор
    Одобрени са едни точни пари за точен брой хеликоптери. Това са по-малко от 3 000 000 долара на брой. КА-52 е 20 милиона. За такава цифра ще е трудничко да си вземат нещо квалитетно и то да е западно. Може и да се ориентират към руското. Ма тогава пък ще има санкции и за тях. Ще и видим колко са голями индийските топки.

    Коментиран от #17

  • 13 Зигмунд

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Скорпион29":

    Аве не ставай смешен ,ве . Виж снимките на хеликоптерите многоцелеви е транспортно десантен, може да бъде и спасителен или друго .
    Какво общо има с това Ка 52 и предходната му версия Ка 50
  • 14 onq s konq

    8 18 Отговор
    Едва ли индиецът ще си купи ЛЕТЯЩ МОСКВИЧ С КАРТЕЧНИЦА,но ...и най-умният факир си е малко прост.
  • 15 Koko

    4 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Хеликоптерите ще бъдат използвани за спомагателни акции, военни операции и хуманитарни мисии".
    КА-52 е боен атакуващ хеликоптер. Той носи на борда си много и различни видове оръжие, има само двама човека екипаж и става само за военни операции. Затова не е подходящ в случая.
  • 16 гост

    1 3 Отговор
    Евентуално могат да си накупят Сикорски С70 за тези пари о голяма поръчка. Поне са доказано надеждни и използвани за спасителни операции по цял свят в сурови условия.
  • 17 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Май изтърва една нула.

    Аааааако боко тиквуня беше премиер на хиндия щяха да си купят бел. От тях удобно се стреля по крави и плюс стават за морски операции, усукват се около мачтите на корабите.
    А варианти много. примерно мил28 е многоцелеви със няколко варианта и цена от 10 - 12 милиона. Също така може да се включи и определена бройка мил26 който пък е без конкуренция в момента. Отнася чинука като куцо пиле домат в буквалния смисъл.
  • 18 стоян

    2 3 Отговор
    До путинофила скорпион 1 Ама ти голям разбирач по хеликоптери бе Каква ти е професията или само реклама на руските таралясници които нямат вече собствена марка лек автомобил щото всичките фалирахаТа като им знам колите такива са и хеликоптерите
  • 19 Гаргамел

    4 3 Отговор
    И понеже ми беше любопитно се разрових в индииската преса и........О УжасТ за всички каскети......650 мил вече са отишли в бойнг за Apache и ооооооо и останалите били за бойнг..........мъкоооооооооооо руска...няма $ за пути
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания