586 5

Папата: Убийците злоупотребяват с името на Бог

Светият отец осъди екстремистките нападения в Сомалия, Афганистан и Ню Йорк

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Папа Франциск осъди извършените неотдавна кървави нападения в Сомалия, Афганистан и Ню Йорк. Светият отец заяви, че убийците злоупотребяват с името на Бог, за да оправдават извършваното от тях насилие, предаде Reuters.

"Дълбоко съм натъжен от терористичните атаки, извършени през последните дни в Сомалия, Афганистан и вчера в Ню Йорк", заяви папата по време на молитвата "Ангел Господен" по повод деня на Вси светии. Той добави, че се моли за жертвите и семействата им.

"Молим се на Бог да промени сърцата на терористите и да освободи света от омразата на бясното убийство, която злоупотребява с името на Господа, за да сее смърт", подчерта папа Франциск.

Ватикана


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кибик
  Отговор
  1 16:02  01.11.17
  Нещо да каже за кръстоносните походи?
 • йезуит
  Отговор
  2 16:05  01.11.17
  А Светата инквизиция с чие име на уста претопляха вещиците на слаб огън?
 • Грую
  Отговор
  3 16:09  01.11.17
  Не са само убийците, изглежда са много злоупотребяващите, защото божието възмездие нещо много се бави. Явно не му стига времето да накаже мигновено всички злоупотребяващи и някои си живеят за негова сметка по цял живот и то до дълбока старост след като са злоупотребявали многократно с Бог. Стигам тогава до извода,че животът ни на тази планета може би наистина ни е даден от Бог за наказание, а най-особените случаи са специално за България ама тази демокрация и миграция явно му бърка сметките и може би затова сега се опитва да развали Европейския съюз и да се върне старото положение с желязната завеса, когато много много мърдане нямаше.
 • Пепо
  Отговор
  4 16:11  01.11.17
  Подобни грешки са правени, но е прав.
 • МАМАТА
  Отговор
  5 16:54  01.11.17
  Аз да ги питам нещо за подкрепата към третия райх който изтрепа половин Европа.И за какво съществувате изобщо,да доунищожите света ли???

Напиши коментар:


Публикувай