1 235 0

На лов за разгонени политици

Британският премиер разпореди разследване на твърдения за сексуален тормоз срещу заместника си

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британският министър-председател Тереза Мей разпореди разследване на твърдения, че един от заместниците й е правил неподходящи опити за сближаване с консервативна активистка, предаде ВВС.

Писателят и изследовател Кейт Молтби заяви, че първият министър Деймиън Грийн докоснал коляното й през 2015 г., а по-късно й изпратил текстово съобщение със сексуален подтекст, след като във вестник се появила нейна снимка в корсет.

Молтби написа във в. The Times, че Грийн "й предложил кариерен съвет и в същото време ясно показал, че проявява сексуален интерес".

"Това не беше приемливо за мен тогава и не би трябвало да е приемливо поведение в Уестминстър в бъдеще", заяви тя.

Грийн отрече да е правил сексуални предложения. "Това невярно твърдение идва като пълен удар и е дълбоко нараняващо, особено от някой, когото съм смятал за личен приятел", каза той.

Канцеларията на Мей заяви, че министър-председателят е поискала ръководителят на държавната служба да "установи фактите и да докладва обратно колкото е възможно по-скоро".

Напоследък се разпространяват твърдения за сексуален тормоз и малтретиране в британската политика.

Активистката на опозиционната Лейбъристка партия Бекс Бейли каза, че колегите я разубедили да съобщи, че била изнасилена на конференция на лейбъристите през 2011 г., когато била на 19 години. По думите й партиен служител й казал, че "ако го направи, това може да й навреди".

По темата тече разследване.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай