Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 18:41 2 070 4

Тръмп обвини визовата система за терора

  • зелена карта-
  • сащ-
  • ню йорк-
  • атентат-
  • сайфуло саипов-
  • доналд тръмп

Президентът ще поиска от Конгреса да отмени лотарията за "зелена карта"

Тръмп обвини визовата система за терора - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че възнамерява да сложи край на лотарията за "зелена карта", по която според него в страната е пристигнал узбекският имигрант, убил вчера осем души в Манхатън.

"Днес ние скърбим заради ужасната терористична атака в Ню Йорк, на няколко пресечки от Световния търговски център", каза Тръмп на заседание на кабинета си в Белия дом. Той добави, че започва процедура по прекратяване на т.нар. Програма за разнообразяване на имигрантския поток (лотария за "зелена карта").

"Ще поискам от Конгреса незабавно да започне работа за премахване на тази програма", каза той.

Президентът написа в Twitter, че иска да има "визова програма, която да се основава на качествата на хората".

Той каза още, че програмата за зелена карта е присърце на лидера на американските демократи в Сената Чък Шумър.

Президентът припомни, че неговата администрация води борба за въвеждане на имиграционна система, чиито критерии се основават по-скоро на заслугите, отколкото на лотарийния принцип, за който се застъпват демократите.

Властите казаха, че нападателят от Ню Йорк е имигрант от Узбекистан, дошъл в САЩ законно през 2010 г., но не уточниха дали е пристигнал в страната посредством програмата за зелена карта, която включва в обхвата си имигранти от страни с нисък имиграционен ръст към Америка.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че извършителят на атентата, е бил свързан с организацията "Ислямска държава" и се е радикализирал в САЩ.

Тръмп обвини визовата система за терора

Нападателят, идентифициран като Сайфуло Саипов, е извратен страхливец, свързан с ИД, каза пред CNN Куомо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    А оня от хотелската стая и той ли емигрант?
  • 2 Кърк патрик

    5 0 Отговор
    Няма лотария или случаен принцип това е не присъщо за макдоналдската раса..преди години служител от австрииското посолство ми сподели че това само за пред пората че е на случаен принцип и всеки се проучва много добре за да му се даде зелена карта
  • 3 Хасан

    2 1 Отговор
    За последните 5 години в Сащ са станали 167 000 убийства с огнестрелно оръжие..а от терористични атаки стотина...не ограничават свободната продажба на оръжие ами забраняват визите...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.