2 Ноември, 2017 07:33 5 130 17

Касапинът от Манхатън в инвалидна количка (СНИМКИ)

  • сащ-
  • ню йорк-
  • сайфуло саипов-
  • манхатън-
  • мухамадзоир кадиров

Сайфуло Саипов не поиска да бъде пуснат под гаранция и ще остане в ареста

Касапинът от Манхатън в инвалидна количка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Извършителят на атаката с камион в Манхатън във вторник се яви в съд в Ню Йорк в инвалидна количка, с белезници на ръцете и краката, предаде Reuters.

Узбекистанецът Сайфуло Саипов, който помете хора с тежкотоварния автомобил, убивайки осем човека, бе прострелян и обезвреден от полицай.

29-годишният мъж не поиска да бъде освободен под гаранция и ще остане в ареста.

Според прокурорите по случая мъжът е бил "погълнат от омраза и от една изкривена идеология". Те му повдигнаха две обвинения - в оказване на материална подкрепа на джихадистката групировка "Ислямска държава" и в причиняване на смъртта на пешеходци с нает от него камион. По второто той може да бъде осъден на смърт.

Касапинът от Манхатън в инвалидна количка (СНИМКИ)

Саипов ще се яви отново пред съда на 15 ноември. Съдебното изслушване бе отложено за тогава, тъй като узбекистанецът поиска превод на руски език.

Мъжът признал, че е бил вдъхновен от видеоматериали на ИД, и обяснил, че е решил да извърши атаката на празника Хелоуин, защото очаквал да има повече хора по улиците. Саипов заявил, че е "доволен от онова, което е направил", и попитал дали може да разпъне черното знаме на "Ислямска държава" в болничната си стая. Той казал, че планирал да продължи към Бруклинския мост, където да извърши втора атака, като помете още пешеходци.

Касапинът от Манхатън в инвалидна количка (СНИМКИ)

Мъжът заявил още, че е наел камиона, който използвал при нападението, още на 22 октомври, за да "тренира". Иначе той планирал атентата от около година, като преди два месеца решил да избере камион, за да "причини максимум жертви".

Американската полиция и Федералното бюро за разследване обявиха, че издирват още един узбекистанец във връзка с вчерашното нападение. Това е 32-годишният Мухамадзоир Кадиров.
Впоследствие ФБР обяви, че е установило местонахождението му и той вече не е издирван.

Касапинът от Манхатън в инвалидна количка (СНИМКИ)

Представители на правоохранителните органи, пожелали анонимност, казаха, че Саипов е бил в контакт с Кадиров и още един човек. Разследването продължава и те отказаха да разкрият подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    40 34 Отговор
    Смъртна присъда???...нали в демократичните държави нямаше смъртна присъда?!...заплашваха Турция заради смъртната присъда

    Коментиран от #6, #8, #10, #11, #12

  • 2 Kcaniba

    54 16 Отговор
    Злото създадено от САЩ се завръща при господаря си.
  • 3 ЦРУ

    32 34 Отговор
    Само промит мозък не може да направи разлика между Демократична Държава-САЩ и Тоталитарна-Турция!

    Коментиран от #7

  • 4 Кремен

    60 2 Отговор
    Тия с ниското чело са най опасните типове, те са като маймуните, казваш му нещо и той даже не се замисля (няма с какво), прави го. Има цяла наука за тези първични маймуно-хора.

    Коментиран от #16

  • 5 касапина

    37 5 Отговор
    Заслужава смърт чрез публично изгаряне
  • 6 касапина

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Вече знам как изглеждаш явно приликата ви с узбека е уникална
  • 7 Фриман

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЦРУ":

    Не трябва да има двойни стандарти. Ние не сме давали право на америка да се чувства, като цар на земята, затова нека да работят в нашата система на координати!
  • 8 Emperorex

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Мюмюне,Турция я заплашваха ЕС,кво общо имат Сащ.Ходи си сгъвай дюнери и не са обеснявай.Анадън мъ.
  • 9 жожо

    17 5 Отговор
    Бомбеният атентат по време на маратона преди няколко години,също беше проведен от мюсулмани от бившите Съветски републики.Все от там се появяват проблемите-периодично!??
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане, не бъди чак толкова наивен. Няма нищо по-лесно от това да убиеш съвършено невинни хора, подло и в гръб само защото си луд и си въобразяваш, че си най-великият почитател на Аллах. Не може да не знаеш, че смъртната присъда не е отменена напълно в Щатите. В някои щати тя е в сила. И не може да бъде различно при тази конгломерация от различни хора от всички краища на света, всеки с обременената си наследственост. Понякога се чудя как тази огромна държава се справя с престъпността, а ние, една шепа народ и толкова малка площ в сравнение с необятната Америка не се справяме с нищо! А този толкова гордо гледащ мюсюлманин заслужава смъртна присъда при всички случаи. Попитай близките на толкова нелепо загиналите! За какво?! Заради една лудост, нахалство, безочие, низост!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кирилизатора

    12 0 Отговор
    Няма нужда от смъртта наказание, нека доживот да го порят манафите в американски затвор, търсеше девици, сега сам ще стане такава . Смъртта много бързо ще го освободи от мъките му . Или най-добре да го осъдят на смърт, пък да го оставят да чака цял живот палача да дойде за него .
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Доживотна тежка присъда.....28
  • 15 ЖЦК

    0 0 Отговор
    гледайте този филм и после ми кажете , кой кум , кой сват , кой на булката брат “Войната на Чарли Уилсън”
  • 16 Кремен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кремен":

    Toя където ми е дал 1 отрицателен глас на мнението е джихадист със сигурност или поне подкрепя тероризма.
  • 17 ДА ДА

    1 1 Отговор
    всички правоверни на мушка на Тръмп..ще ги трепе като добитък...Той ги мрази ,както всички американци..