2 457 6

Тревога и лов на диверсанти в Крим

Руският Черноморски флот е вдигнат по спешност заради инциденти в енергийни обекти

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

В Крим търсят диверсанти и руският Черноморски флот е вдигнат по тревога заради инциденти в енергийни обекти, пише в заглавие в. "Независимая газета".

За по-малко от денонощие в южната част на полуострова, анексиран от Русия през 2014 г., станаха ред извънредни произшествия - в интервал от няколко часа бяха повредени два газопровода и рухна една от опорите на местен далекопровод.

Според вестника 3000 души са останали без газ, но се е разминало без трайни смущения в електроснабдяването.

Обсъжда се най-вече версията за украинска следа - аварийните ситуации може би се дължат на умишлено предизвикани експлозии. За диверсия говорят и характерът на повредите - констатацията, че са резултат от външно въздействие, и реакцията на силовите структури, засилили мерките за сигурност, дори затворили временно границата с Украйна, пише изданието.

Руският Национален антитерористичен комитет сметна за необходимо да коментира, което само по себе си показва, че положението е сериозно, посочва всекидневникът.

Повредените отсечки от газопроводите са изрязани и изпратени за експертиза, допълва вестникът.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 09:50  02.11.17
  Крим е анексиран? С референдума си през 2014 г жителите анексират Крим от Крим?!!)) Тази кочина - Usраина ще бъде разтурена!!!
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 10:25  02.11.17
  Преди 09 09 1944 година руснаците казваха че това са партизани и че тяхната дейност е била изключително полезна за България !!! Сега пък станаха диверсанти ???
 • onq s konq
  Отговор
  3 11:17  02.11.17
  Определено има извършена диверсия и тя няма да е последната,както и че следата е "украинска".Това обаче НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЕПРЕМЕННО УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЗАМЕСЕНО в инцидентите,а най-вероятно те са резултат от РУСКИТЕ ДЕЙСТВИЯ В СИРИЯ и бойци на ИД от РУСКИ ПРОИЗХОД СА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ.А че проникването им на територията на Крим през Украинската граница е най-лесно-2 мнения няма.

  Коментиран от #5

 • реалист
  Отговор
  4 11:21  02.11.17
  А когато руски войски вършеха същото в Украйна какво му казваха ? Явно руснаците вече произвеждат сапун с името на Украйна на него и ще имат потенциално оправдание за всички беди .
 • на коня под опашката
  Отговор
  5 11:23  02.11.17

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Ще уважа двете ти мнения ако ти се пробваш да да преминеш въпросната граница.

  Коментиран от #6

 • onq s konq
  Отговор
  6 11:41  02.11.17

  До коментар #5 от "на коня под опашката":

  О.К.-започвай незабавно да ми уважаваш мненията,а аз се обличам набързо и хуквам към Украйна да се свържа с местните каналджии.

Напиши коментар:


Публикувай