588 6

Сепаратист номер 1: Оставам в Белгия

Каталунският лидер очаква справедлив процес в родината

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Уволненият от централните испански власти каталунски премиер Карлес Пучдемон потвърди, че той и някои членове на разпуснатото му правителство остават в Брюксел в очакване на справедлив процес, предаде Reuters.

По-рано испанското правосъдие изпрати призовки на редица бивши каталунски министри и депутати да се явят за разпит днес и утре. На тези хора са повдигнати обвинения в подстрекаване към народен бунт, по които те може да бъдат осъдени на до 30 години затвор.

Част от уволнените каталунски министри все пак ще отидат в Мадрид, за да отговорят на въпросите на съда, се посочва в изявлението. Останалите начело с Пучдемон ще останат в Брюксел.

В текста уволнените регионални министри са наречени "легитимното правителство на Каталуния".

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • !!!
  Отговор
  1 10:12  02.11.17
  Страхливец !
 • Мъка
  Отговор
  2 10:14  02.11.17
  Ей това са комунастите!!!
 • Че Ге
  Отговор
  3 10:17  02.11.17
  Тоя цепак се отцепи от Каталуня...
 • Дони
  Отговор
  4 12:47  02.11.17
  Смешен и жалък.Какво разбира под справедлив процес , може би да го поощрят за награда , че прави противоконституционен референдум.Неколкократно му го казаха той си правеше оглушки.Дори не посмя като президент да обяви независимост, а остави това на 70 човека от 136 членния парламент.Така , че по добре да мълчи.
 • Гаргамел
  Отговор
  5 14:35  02.11.17
  Типичен цоциалист....не сме очаквали нищо друго де
 • Барчо
  Отговор
  6 15:15  02.11.17
  Не ви ли се струва, че тая работа в Каталуния толкова много смърди, че няма накъде повече?!?!?!? Не ангажирам никого, но моето мнение е, че някой ги излъга много нагло и подло да тръгнат по този път и ги изостави на произвола. Ако тоя не го ликвидират със сигурност ще цъфне истината и тя може да учуди много хора. Действията на Карлес показваха, че му е обещана подкрепа отнякъде и то много мощна. Явно обаче му е дръпната чергата изпод краката и започна да се оглежда като обран евреин. Това да вдигнеш цяла мини държава на бунт с подкрепата на местната армия и полиция и да избягаш в сублинния момент СМЪРДИ.

Напиши коментар:


Публикувай