1 484 9

Русия ограничава вноса на кокошки от България

Причината е птичи грип

Росен Стойчев

Властите в Русия наложиха ограничение върху вноса на кокошки и яйца от няколко европейски държави, съобщи РИА Новости.

Ограниченията важат за някои региони на България, Холандия и Швеция. Въведена са и ограничения за внос на овце и кози от гръцкия остров Лесбос. Това е станало след решение на Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол „Росселхознадзор“

Ограничен е вносът от Добричка област в България. Причината са зачестилите случаи на птичи грип в региона. Същата причина се посочва за ограниченията спрямо холандската провинция Толен.

Освен това под ограничения попада вносът на храна и хранителни добави за птици, с изключение на такива от растителен произход или получени в резултат на химичен и микробиологичен синтез.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реално
  Отговор
  1 16:13  02.11.17
  Формално оправдание--достатъчно вече си развиха тяхният отрасъл в тази сфера.
 • Барчо
  Отговор
  2 16:15  02.11.17
  На кви се праат руснаците бе???? Сега ще ни ги изкупят и то по-скъпо братята американци. Айде бе! Никакъв износ за руснаците! Да мрът от глад. Ще храним американците. Те ще ни ги плащат по десет долара парчето. Поне. Чудя се как по-рано не са намерили фин начин да спрат вноса от такива като нас, дето поддържаме санкциите срещу тях.
 • onq s konq
  Отговор
  3 17:37  02.11.17
  Нормални търговски игри-ще изнасяме за Баларус,а те ще препакетират и ще внасят в Русия.Верно че пачалбата ни ще се намали малко,но как си го представяте 174 милионна държава да спре да яде?Естествено това ще е за няколко месеца.
 • Реалист
  Отговор
  4 17:37  02.11.17
  Ами тогава ще ми ядат курицата...

 • Секирата
  Отговор
  5 19:58  02.11.17
  Михаил Салтиков-Шчедрин: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...” Алексей Толстой: „Московията –руска тайга, монголска, дива, хищническа”. „Не е мила, не е уютна руската земя – по–зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.” Ф.М.Достоевски, за руснаците: "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” . Михаил Булгаков: „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”. Иван С.Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”. Иван С. Шмельов: „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
 • Свободен
  Отговор
  6 20:41  02.11.17
  Този цирк със санкциите трябва да приключи възможно най-скоро. Затова Русия се принуждава да търгува с турция, иран и други цветущи държави, защото Европа налага санкции. Малоумна работа.

  Коментиран от #7

 • санкциите са изключително полезни за бъл
  Отговор
  7 23:45  02.11.17

  До коментар #6 от "Свободен":

  санкциите са изключително полезни за българия.износа ни намаля с около 300 млн.,а вноса с няколко милиарда ,при положение че внасяме същите като обем суровини от русия,за три години спечелихме над 10 млрд. от санкциите!

  Коментиран от #8

 • Пеньо
  Отговор
  8 09:05  03.11.17

  До коментар #7 от "санкциите са изключително полезни за бъл":

  Може и така да е, но за доказателство можеш ли да посочиш кои отрасли, кои фирми и с колко са пострадали най-много от санкциите? Или къде да прочета тази информация?

  Коментиран от #9

 • стоян георгиев
  Отговор
  9 21:55  03.11.17

  До коментар #8 от "Пеньо":

  нси износ внос има пдф фаил за голям период.там ще видиш как преди санкциите износа ни за русия е основно около млрд.а вноса около 10 млрд.сега износа ни е 700 млн,а вноса 4,5 млрд.основната загуба на пазари в русия не е свързано с руските санкции,а с руското обедняване.удря ни в износа на лекарства и вино,но тва не се оказва опасно за тези сектори щото те компенсират загубата на руския пазар на други такива.ето и анализ на ситуацията:http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/07/15/2795876_pet_mita_za_ruskoto_embargo/

Напиши коментар:


Публикувай