2 Ноември, 2017 17:29 1 641 3

Демонстрации в Каталуния

  • каталуния-
  • демонстрации-
  • испания

Хиляди излязоха в защита на каталунските власти

Голям брой поддръжници на независимостта излязоха на митинг в Барселона, в подкрепа на представителите на местните власти в Каталуния, съобщи РИА Новости.

Днес каталунски депутати се явяват за изслушвания пред съда в Мадрид. Те трябва да отговарят на въпроси, свързани одобряването на декларация за независимост от страна на каталунския парламент.

Демонстрацията беше организирана от Националната каталунска асамблея, която е поддръжник на независимостта на Каталуния.

Демонстриращите пляскаха с ръце и развяваха каталунското знаме.

Около 20 представители на местните власти бяха призовани да дадат показания. За тях има обвинения за организиране на бунт и злоупотреба с държавни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    3 1 Отговор
    колко хиляди - 2000, 20 000, 100.000 ?
  • 2 Дони

    3 1 Отговор
    Тази снимка е отпреди месец.Нека се подкрепят няма лошо и не е противоконституционно.После пък ще излязат тези който подкрепят единна Испания.Така живота продължава, а Пучдемон се превърна в политически труп.
  • 3 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    и ЗЛОУПОТРЕБА С ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА !?
    Те това е истината и причината, кликата Пучдемонова да подскокуроса каталунското простолюдие към " независимост!!!
    Защо като "честен и почтен човек и патриот" не се яви в Мадрид с гордо вдигната глава и да си защити каузата?? Защото не само е осран, ами омазан от горе -до долу !
    Жалко, че все още има каталувци, които му се връзват, а не обръщат внимание какво става с икономиката и населението в провинцията.......
Новини по държави: