3 Ноември, 2017 13:00 7 582 61

Русия размаха пръст на България

  • русия-
  • паметници-
  • българия

Недоволство от посегателствата срещу съветските паметници

Русия размаха пръст на България - 1
Снимка: Shutterstock

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова призова България да се противопостави на актовете на вандализъм срещу съветските паметници в страната, съобщи ТАСС.

„Ние вярваме, че подобни действия никога няма да бъдат одобрени от българския народ. Ние настояваме, че българските власти трябва да направят всичко нужно, за да предотвратят по-нататъшни действия на подигравка с паметта на съветските военни, спасили Европа от нацизма.

Вандалите надминаха сами себе си, когато за последно изписаха антисемитски послания по паметниците. Да не забравяме, че благодарение на нашите военни, по време на Втората световна война, България спаси 50 000 евреи от депортиране.

Някакви хора оскверняват паметници, чиято история не разбират. Това не може да се приеме“, заяви Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    72 87 Отговор
    Може да си завре размахания пръст там където слънце не огрява - в България БЪЛГАРИТЕ решаваме кои паметници искаме. На завоеватели предизвикали метеж какъв паметник се полага? Среден пръст.

    Коментиран от #2

  • 2 Справедлив

    80 49 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Е то тези които оскверняват паметници дали са Българи--по скоро сороски подлоги...

    Коментиран от #7

  • 3 реалист

    63 70 Отговор
    Тия ушанки прекалено много заслуги си приписват . Наглостта им вече става досадна . Да се радват ,че все още тоя паметник на окупатора не е взривен . Пък и какво квичат като анално зазпрани - българските комунисти, нихилисти и родоотстъпници бързичко ще го оближат с език и задни части.

    Коментиран от #20

  • 4 БЪЛГАРИН

    35 31 Отговор
    Абе я ф.к...
  • 5 Истината винаги боли

    59 5 Отговор
    Спасените еврей и тяхните наследници,постоянно благодарят на България за помощта и съпричастието,но скоро няма да има на кого да благодарят,заради тяхната прекомерна любов и помощ към нашите управляващи ......
  • 6 Русенец

    63 37 Отговор
    Русия си губи времето с България. Ние сме най-неблагодарните дупеблизачи. Сега американското дупе ни е по-сладко и си ближем него.
    Русия най-добре ще е да не поднови лиценза на блоковете в АЕЦ Козлодуй, за да останем на тъмно и студено. Така шем ще увиличим раждаемостта, хем ще благодарим на Плевнелиев, Трайков, Прокопиев и сие за ВЕИ-тата, които хем не замърсяват, хем не произвеждат ток !

    Коментиран от #17

  • 7 Реалист

    37 40 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    Размахания пръст винаги дразни - трябва да престанат да се отнасят с нас като с роби или слуги. Когато ги изритаме от българската политика тогава може и да започнат да ни уважават.
  • 8 ЗЕВС

    47 12 Отговор
    Черния понеделник" 10 януари 1944 година. 400 самолета-бомбардировача и изтребители атакуват София и унищожават столичните квартали на запад от храм "Св. Александър Невски" и улиците Московска и Оборище. На две вълни - около обяд и привечер са унищожени 3 500 сгради, дадени са над 400 човешки жертви и са сринати със земята сградите в целия център. Градът остава без вода и ток, а на следващия ден над 300 000 души го напускат.
  • 9 лъжа

    41 13 Отговор
    "Да не забравяме, че благодарение на нашите военни, по време на Втората световна война, България спаси 50 000 евреи от депортиране." Лъжите и пропагандата струи от всяка тяхна дупка.
  • 10 ЗЕВС

    28 11 Отговор
    Бомбено нападение на 30 март. Горят Народният театър, сградата на МС, на Министерството на финансиите, силно са пострадали прекрасни пететажни обществени и жилищни сгради на улиците Търговска, Дондуков и Леге , както и кварталът около Военното училище. Жертвите са сравнително малко - 55 убити и 20 ранени, тъй като населението на столицата е намаляло драстично с близо 80 %.
  • 11 ЗЕВС

    41 12 Отговор
    Общо по време на операция ”Point Blank”(прицел от упор) София е бомбардирана 11 пъти. Бомбардирани са и Враца, Дупница и още 18 селища. Хвърлени са общо 45 265 разрушителни и запалителни бомби. Една част от бомбите са с взривател със закъснител. Целта е да има силно поразяващо действие, след като укрилите се в скривалищата излязат от тях на открито. Англо-американската авиация е пускала бомби и във вид на играчки с цел да могат да поразяват и деца. Жертвите са общо 2477 души, 88 на сто от които са мирни граждани - жени, деца и старци. Двойно повече са ранените. Хвърлените при бомбардировките 4350 тона бомби разрушават над 12 000 сгради. Нанесените щети възлизат на стойност 21 милиарда лева.
  • 12 ЗЕВС

    39 11 Отговор
    В знак на признателност към американските летци, на 4 октомври 2010 г. се открива
    паметник, от тогавашния посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик. На церемонията присъстваха представители на властта, като образователния министър Сергей Игнатов, тогавашния зам.-кмет на София Минко Герджиков, бившия еврокомисар Меглена Кунева, както и народни представители. В словото си посланик Уорлик подчертава, че на този ден се отдава почит на американските пилоти, загинали във въздушните сражения.
    П.П.
    Министър председател
    27 юли 2009 13 март 2013
    Бойко Борисов

    Коментиран от #14

  • 13 българин

    28 23 Отговор
    Крайно време е паметникът да бъде махнат от центъра на София, за да се спрат "вандалщините".
  • 14 Реалист

    21 19 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЕВС":

    Доброто решение е всички "тематични" военни паметници на ЧУЖДИ държави да се поставят на едно и също място ИЗВЪН центъра на СТОЛИЦАТА НИ. Най-добре в обособени военни гробища ИЗВЪН центъра на София. Няма лошо ако и румънците поискат да поставят паметници примерно на загиналите в Добруджа, нали?!
  • 15 Русофил

    34 13 Отговор
    Аз съм русофил, обаче първо съм българин и българофил и не мога да понасям, когато заслугите на Цар Борис Трети се принизяват до елементарна Кремълска пропаганда. Заради такива изяви в България русофилите са все по-малко и по-малко.
  • 16 Майора

    46 25 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…
    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.
    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!
    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.
    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!
    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…
    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята.

    Радой Ралин
  • 17 Гаргамел

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Ами ето ти сам доказваш собствената си теория, че сте лизачи. То по големи лизачи от каскетите по форумите няма....100% от вас си ползват главата само да си носят шапката на нея
  • 18 червени алкохолици

    30 16 Отговор
    Колхозниците пак са препили с фалшива водка и не познават въобще нашата история!
    Всички паметници освен тези на Царска Русия трябва да бъдат съборени, това са паметници на изнасилвачи, окупатори, терористи, които и до ден днешен ни тровят държавата и въздуха.
    Вън руските олигарси от България!
  • 19 червени алкохолици

    33 16 Отговор
    Когато идват руснаците ни разграбват градините, крадат оградите, после се настаняват в къщата на прадядо ми, той построил няколко къщи и се е водил заможен, разбиват всичко, пикаят и серат в мивките, постоянно са пияни и трошат мебелите, започнали са да водят жени, които са изнасилвали, даже дядо ми разказваше, лека му пръст, че са омазали стените с екскременти, били са дива паплач и сган. Ей на тия говеда са вдигнали паметници.
  • 20 куку руку ку

    23 27 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Ако не бяха тези "ушанки", България като съюзник на Германия по време на втората световна война щеше да бъде заличена от картата на света. Благодарение на това, че правителството установява връзка с Трети украински фронт и сключва примирие с антифашистката коалиция и участва в бойните действия срещу довчерашния си съюзник, се избягва по-тежка участ за България.

    Коментиран от #21, #40

  • 21 Гаргамел

    23 13 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    Чети история бе ушанка ЧЕТИИИИИ.
    аман от неграмотници...
    а пък тая тётя на снимката е точно толкова противна колкото и кремлинския гном

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВМОРО

    24 8 Отговор
    Смешен плач.
    Да се премахнат всички съветски монументи и посегателствата ще престанат.
    Вечна признателност към водачите на Оста! Да живее целокупна България!

    Коментиран от #26

  • 25 куку руку ку

    17 10 Отговор

    До коментар #21 от "Гаргамел":

    Аз чета, ама и ти попрочети. Гърците са искали границата да минава по Стара планина. От съюзниците на Германия само България не търпи териториални загуби, а си запазва и южна Добруджа съгласно Крайовската спогодба. Вярно, репарациите са били големи, но сме си ги платили, за разлика от други, които сега са мощни икономики.

    Коментиран от #27

  • 26 Гаргамел

    13 9 Отговор

    До коментар #24 от "ВМОРО":

    пич, опасявам се сега ще трябва и да им обясниш какво е оста, тия тук знаят само една такава от тях до мАсква

    Коментиран от #29

  • 27 Гаргамел

    18 11 Отговор

    До коментар #25 от "куку руку ку":

    и са мощни икономики точно поради факта, че не са били дадени под руския ботуш в ялта
  • 28 юрист

    32 9 Отговор
    ЧЕТЕТЕ, БЪЛГАРИ И ЗНАЙТЕ- НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА НЕ Е ПОСМЯЛА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ ДИРЕКТНО НА ЩЕНИЯТА НА ХИТЛЕР ЗА ДЕПОРТАЦИЯ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ЕВРЕЙСКОТО Й НАСЕЛЕНИЕ, КАТО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ! ПРИ ТОВА- ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НЕ Е ДИПЛОМАТИЧЕСКО, А Е МНОГО УМНО НАПРАВЕНО ЧРЕЗ ЗАКОН! НИТО ЕДНА ДРУГА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, ОСВЕН ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, НЕ Е СЪЗДАЛА ЗАКОН В ПЕРИОДА 1933-1944Г., С КОЙТО ДА ДАВА ЮРИДИЧЕСКИ ВРАТИЧКИ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЕВРЕЙСКОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ, ПРИ ТОВА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ СЕ Е ВОДИЛО СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР! ВЕЧНА СЛАВА НА ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, КОЙТО В НАЙ- ЧЕРНИТЕ ЗА ЕВРОПА ВРЕМЕНА ПОКАЗА НАПРАКТИКА КАКВО ЗНАЧИ ТОЛЕРАНТНОСТ И ЧОВЕШКИ ПРАВА! ЗА МЕН Е ГОРДОСТ, ЧЕ ПРИНАДЛЕЖА КЪМ ТОЗИ НАРОД! И не надавйте ухо на онези, които наричат народът ни “прост, неук, неразвит, без развито гражданско общество“- ФАКТИТЕ доказват, че лъжите на тези клеветници са разобличени!

    Коментиран от #31, #45

  • 29 ВМОРО

    12 9 Отговор

    До коментар #26 от "Гаргамел":

    Германските воини обединиха България без да се пролее и капка българска кръв. Какъв жест!
    Какво великодушие!
    Да живее победата!
  • 30 ВМОРО

    12 6 Отговор
    И сега разни малодушни кретени от Запад и Изток ще ни учат на толерантност. Смях!
  • 31 ВМОРО

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Кралство Дания успешно се противопоставя на антисемитската политика на Райха. Изпраща около 500 евреи в лагерите на смъртта, от които загиват 52. На територията на кралството по това време са живели над 8000 евреи.
  • 32 дас ауто

    28 10 Отговор
    Колкото и неудобно за русофилистиците да звучи, Фюрера ни върна Южна Добруджа!
    А Сталин ни върна 100 години назад!

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 dedo wi pras

    20 7 Отговор
    Вмирисаните ватенки пак си преписват заслуги за всичкото добро по света. сега пък те били спасили българските евреи??? как бе , както спасявахте Полша от нацизма ли? Пъчат се че били спасили европа от нацизма ама допреди да ги нападне тях бяха ортаци. Хитлер нагъва Поляците от едната страна , те от другата. а нацистките войници и червеноармейските заедно празнуват.

    Коментиран от #52

  • 35 Румяна Костова

    10 10 Отговор
    Разрушаването на паметници няма автоматично да ни спретне богато и безгрижно бъдеще.Аз не съм съгласна с Мария Захариева.Тъжно ми е ,че от всички соц.страни ние бяхме най-послушни на Москва.Сега пък сме най-усърдните лизачи на американски анатомични части.След Украйна,разбира се.Там са професионалисти и с рушенето на паметници.
  • 36 ВМОРО

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "дас ауто":

    Не си съвсем прав. СССР, който по това време е съюзник на Германия(факт, премълчаван от тролетариата), също съдейства за връщането на Южна Добруджа. Войната между двата колоса е наближавала и всеки един от тях се опитвал да ни привлече на негова страна. Румъния до последно се е "ослушвала", докато Хитлер не поставил въпроса ултимативно. Безспорен успех на българската дипломация и Н.В. цар Борис.
  • 37 ВМОРО

    14 2 Отговор
    Йоаким фон Рибентроп: "Румъния не може да задържи територия(визирайки Южна Добруджа), която не е спечелила на бойното поле."
  • 38 ZEN

    2 2 Отговор
    Някой да е прочел целия текст на изявлението?
  • 39 Барчо

    12 0 Отговор
    Забележете поредността. Първо ние се излагаме като скверним паметници, а после и говорителката на външно министерство на Русия. Непростимо е този който е писал нотата да не знае историята, а пък още по-непростимо е ако я знае а я изопачава. Русофил съм, но тази простотия не мога да приема. Във Втората световна сме допринесли с две неща срещу нацизма. Първата е спасението на евреите и втората е, че нито един български войник не е гръмнал срещу съюзниците. Не съм съгласен дори руснаците да си присвояват този български героизъм и нашето посолство наред с извинението за поредното оскверняване на паметника трябва да потърсят сметка извинение и признание от руска страна за евреите. И това трябва да направи същата тази говорителка. Абсолютно са прави хората, че с такива изказвания дори заклети русофили няма да са съгласни и ще започнат да ги губят. Руснаците трябва да са много внимателни към България и да не правят такива фалове.
  • 40 Spish li

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    По твоята логика от картата на света досега трябваше да е заличена Германия. Тя доколкото ми е известно освен това не е от тези държави, които са постигнали икономическия си просперитет благодарение на русия и в тази връзка е добре малко да се замислиш откъде им е толкова силна икономиката ? и кой е допринесъл за нейната сила в най-голяма степен.

    Коментиран от #42

  • 41 Public Owner

    22 9 Отговор
    Тия ушанки да изчезват, комунизма нанесе непоправими поражения над България, изби 300 000 българи и изсмуква ресурсите на България в продължение на половин век и сега чак за миризливите им "паметници" имат претенции! От нацизма били спасили Европа, тия на какви наркотици са!? - ние по времето на нацизма бяхме на 3 морета, Хитлер е единствения чужденец приятел на България!! След тази статия се амбицирам още повече да драскам по паметници на руските окупатори!
  • 42 куку руку ку

    6 4 Отговор

    До коментар #40 от "Spish li":

    Точно Германия беше разцепена на 4 части, като трите се обединиха почти веднага, а четвъртата след 45 години, след които един народ стана два народа. Не напразно западно германците още казват на източните- осита, а източните казват, че заради 40 и петте години трябва да си поживеят на гърба на западните и в резултат се получи нещо като българи и македонци, само дето германците са в една държава.
    А точно Германия не е плащала репарациите си.
    А ако някой си мисли, че Германия в момента е свободна държава, да види кого слушка буля меркел и къде е златният резерв на германците.
  • 43 ЦРУ

    14 9 Отговор
    Тия тъпи комунисти и кагебейци още си мислят,че България е 16-та Республика от СССР?България е твърдо и завинаги в Европа,нека ги е яд и да си празнуват тая година 100години-Болшевизъм!
  • 44 Патриот

    7 12 Отговор
    И са прави. Това, че съвременните изроди се опитват да затрият общата ни история с тази страна е престъпление.
  • 45 Патриот

    10 6 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    И като сме ги спасили какво правят те с нас - гонят ни от родината ни чрез икономическо робство, геноцид над българите.
    Не е трябвало изобщо да я спасяваме тая измет.
  • 46 Патриот

    9 8 Отговор
    А и каква е Русия да ни размахва пръст?
    Ние сме поданици на американският посланник, не на руския.
  • 47 Бат Мишо

    8 6 Отговор
    български войници и са гърмели и убивали съюзници(Списаревски)
    подкрепяни от храброто луфтвафе- Герхард Венгер(дивизия Полярна Лисица ,пребазирана в София ПРЕДНИЯ ДЕН)
    загива защищавайки небето над София ТОЧНО НО РОЖДЕННИЯ СИ ДЕН- излита крило до крило с Месера на Списаревски- и паметника му е една малко камиче

    за сметка на големия паметник на убийците на прабабите и дядовците ви - англ и американски летци
    е посвалили сме и няколко руски бомбарзировачи ,ама никой не ги е канил да бомбят София ,тъй че няя ко да риват

    Коментиран от #53

  • 48 Antimediator

    15 5 Отговор
    Цяла Източна Европа им е обърнала гръб и не ще да чуе за тях, а тук шепа измекяри се опитват да ни обясняват, че Москва ни мисли доброто !
    Най-враждебната страна спрямо България е Русия.Винаги са искали да сме слаби да ни контролират.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 стоян георгиев

    12 2 Отговор
    голям проблем еиии.някои тинеиджър написал нещо на паметника на съветската армия и ония се разреваха все едно сме им бутнали самия паметник,които всъщност отдавна трябваше поне да бъде преместен.щото в борисовата грандина се събират деца дето хич не ги брига за съветската армия и често го шарят,а тва за евреите е смешно и дразнещо,та направо се чудя що го каза тази женичка.

    Коментиран от #51

  • 51 Ghost1

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "стоян георгиев":

    Защо го каза ли? Защпто е част от руската пропаганда.
    А защо се мешат в делата на други държави по време на избори. за да има как да си прокарват нечестивите интереси.
  • 52 Ghost1

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "dedo wi pras":

    Хора, които чрез червеният апарат разпространен из други държави са изтрепали най-кадърната част от народа - видни интелектуалци пречещи им да завладяват отвътре самите държави. Погледнете модела по който се движихме толкова дълго пропит от корупция нестихваща и до днес на кой модел ви прилича.??? Ей това е руската политика през годините засегнала в най-висша степен своите 'най-големи другари'. Но свърши вече с тази мерзавщина. Радвайте се бъкгари, но не забравяйте кой какво и с какви намерения е правил по тези земи...
  • 53 Барчо

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Аз не съм имал в предвид отбраната на българската територия от бомбандировките на съюзниците. В началото са бомбандирали София, Пловдив и все големи градове. За тяхно съжаление обаче са понасяли тежки загуби в самолети и летци. По тази причина започват да бомбандират селца и паланки без каквото и да е военно значение. Важното е да бумкат. Бомбандирали са селца от по 150 житела и махали. Сега ако щът да ми дадът 1 000 000 долара ще ги взема и пак ще ги мразя. Гадове мръсни.

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 СЛАВА РОССИИ !

    5 19 Отговор

    До коментар #54 от "Откачен Борсук":

    КАКВО хубаво ВИДЯХМЕ от Запада бе Абдал. 500 ГОДИНИ поддържаха робството ни османско. 70 ГОДИНИ със Фердинанд и КОБУРГОТА, опъвахме хобота, аграрна хилава държава с основна тяга - хилава и слаба крава. Днес 30 години цъфтим и вързваме. Вместо да работим на родна земя, бягаме навън през глава. Ни един завод, ни един кооператив. Селата са като че ли холера или чума десетилетия е вилняла. Със твоя проклет Запад сме 600 години и само западаме. А РУСИЯ НИ ДАДЕ ОБРАЗОВАНИЕ, ПРОФЕСИИ, РАБОТА, ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, МЕДИЦИНА И ЖИЗНЕНА ЖИВЕЕЩА ДОВОЛНО РОДИНА. НО УВИ ! Су.ин синовете обсебиха държавното, народното и забравиха че НаселЕНИЕТО е част от дъ.жавата. Но интересно Запада пак народа ни невижда, пак както по ту.ско и след турско. Проклети 600 години със западна демагогия! Да живее СОЦИАЛИЗМА, БЕЗ МАСКИРАНИТЕ ПСЕВДО КОМУНИСТИ В НЕГО. СЛАВА СССР ! ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ТРУДОВ ЧОВЕК !
  • 56 Антикомунисt 1

    7 1 Отговор
    Виждаме дивия им комунизъм в действие – тотална подмяна на фактите, долни измамници. Върху лъжата стои цялата им система. Представете си всичко, което казват, колко истина има в него. Защо не забраниха тая напаст. Настройват и пасивните срещу себе си.

    СЕГА ЕВРЕЙТЕ ТРЯБВА ДА ПОКАЖАТ КОЛКО СА БЛАГОДАРНИ, С ОПРОВЕРЖЕНИЕ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ЛЪЖАТА.
  • 57 СТЕФАН ДЕЧЕВ

    0 2 Отговор
    ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА
    1.ПРЕДИ ВСВ НАЦИСТИТЕ ИСКАТ ДА СИ ПРОЧИСТЯТ ДЪРЖАВАТАИ ДА ИЗГОНЯТ ЕВРЕИТЕ КЪМ ПАЛЕСТИНА .
    2.БРИТАНЦИТЕ (ВИЗИРАМ ЧЪРЧИЛ) ОТКАЗВАТ ДА ДОПУСНАТ ЕВРЕИТЕ КЪМ ПАЛЕСТИНА И ГИ БЛОКИРАТ В ЕВРОПА С ЦЕЛ ДА ЗАЛЪЖАТ ТАЛИБАНИТЕ НА СВОЯ СТРАНА.
    3.НА КОНФЕРЕНЦИЯ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ -СЪЮЗНИЦИТЕ ОТКАЗВАТ ДОСТЪП НА ЕВРЕИТЕ ДО ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПО ТОЗИ НАЧИН ГИ ОСТАВЯТ В КАПАН. НАЦИСТИТЕ ИЛИ ТРЯБВА ДА ГИ ЛИКВИДИРАТ ИЛИ ДА ГИ ХРАНЯТ ДОКАТО ИМ СРУТВАТ ДЪРЖАВАТА. ЕДИНСТВЕНОТО ПРАГМАТИЧНО РЕШЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА Е СМЪРТ НА ЕДНИТЕ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ-ЖАЛКО ЗА ДОБРИТЕ ХОРА ЕВРЕИТЕ ОСТАНАЛИ В ТОЗИ КАПАН УСТРОЕН ОТ ЧЪРЧИЛ.
    3.ГЕРМАНИЯ ПРЕДЛАГА МИРЕН ПЛАН - ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ С ГЕРМАНСКА ДОМИНАЦИЯ И ЧИСТИ ЕВРОПЕЙСКИ НАЦИИ. ВСИЧКИ ЛОРДОВЕ СА СЪГЛАСНИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЧЪРЧИЛ ,КОЙТО ДВА ДНИ ГИ ДЪРЖИ В ЕДНА СТАЯ И ГИ УБЕЖДАВА ЧЕ ИМПЕРИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА ОТСТЪПВА ЛИДЕРСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ В СВЕТА И ДА ОСТАНЕ ЕКСПЛОАТОР НОМЕР 1. ПРЕГОВАРЯЩИЯ ЗА МИР РУДОЛФ ХЕС Е ЗАКЛЮЧЕН И СЪДБАТА НА 50 МИЛИОНА ЧОВЕЦИ-ЕВРЕИ,ГЕРМАНЦИ,БЪЛГАРИ,КОМУНЯГИ,ЯПОНЦИ,КИТАЙЦИ И Т.Н. Е РЕШЕНА ДА ЗАГИНАТ ,НО ИМПЕРИЯТА ДА ОСТАНЕ.
    4. НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ИЗБИВАНЕТО НА ЦИВИЛНИ С БОМБИ И ИЗБИВАНЕТО НА ЕВРЕИ КОИТО СА ПОЧТИ УМРЕЛИ ОТ ГЛАД И ДВЕТЕ СА ЕДНАКВО ГНУСНИ. НАЙ ГОЛЕМИЯ ГЕНОЦИД НА ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ЕДИН ДЕН Е ИЗВЪРШЕНО ОТ САЩ -ЗАПАЛИТЕЛНАТА БОМБАНДИРОВКА НА ТОКИО-300000 ЖЕНИ,СТАРЦИ И ДЕЦА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА СА ИЗГОРЕНИ НА ПРАХ,ПРИЕД ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НАЦИСТИТЕ СА ЧАВДАРЧЕТА. САМИЯ ГЕНЕРАЛ П
  • 58 Бат Мишо

    0 4 Отговор
    ем ко толкос
    сулъо и пулъо могат да ни турят визи, да ни затварят реакторите ,да ни казват къде може и къде не да серем пикаем и работим
    ,чужди граничари могат да ни бият в родината ни ,
    румънци могат да гровят Русе,ламерикоски посланници могат да ни управляват , чалми в парламента ни могат да седят
    АМА РУСИЯ И С ПРЪСТ ДА НЕ МАХА ,КАТ .ЕРЕМ ПО ПАМЕТНИЦИТЕ НА ГЕРОЙСКИ ПАДНАЛИ ВОЙНИЦИ
    ДЕТО НИЩО НЕ НИ ПРЕЧАТ
    ем спрете я да не маха АКО МОЖЕТЕ ВЕ
  • 59 Бат Мишо

    1 3 Отговор
    коя държава ще ви се хили кат и акате на военните паметници ве
    освен Бг де
    А иди ли ви на акъла че ако бяха рекли да им се опъваме щеше да има реки от кръв и планини от паметници на умрели Бг войници
    кат из цяла европа дет са са опъвали
  • 60 Джентълменът

    0 3 Отговор
    Може и да се е объркала за евреите, но за паметниците е права. Кой друг, ако не и Русия е спасявала безброй пъти България?
  • 61 681 БГ

    4 1 Отговор
    Тая Захарова е луда !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания