1 295 3

Куба: Американците отново лъжат умишлено

Хавана обвини Вашингтон, че си измисля за мистериозните нападения срещу американски дипломати 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес обвини правителството на САЩ, че лъже за мистериозните атаки срещу американски дипломати на карибския остров, за да навреди на двустранните отношения, предаде Reuters.

"Време е СAЩ да кажат истината или да представят доказателства", каза Родригес на пресконференция във Вашингтон.

"Тези, които твърдят, че е имало атаки, умишлени действия или инциденти, предизвикали здравословни проблеми, умишлено лъжат", допълни министърът.

Общо 24 американски дипломати в Хавана са получили здравословни проблеми, причинени според Вашингтон от акустични уреди, способни да предизвикат мозъчни увреждания.

Държавният департамент изтегли миналия месец повече от половината си служители в Хавана и техните семейства, след което изгони 15 кубински дипломати от САЩ.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Барчо
  Отговор
  1 21:59  03.11.17
  "Най-напредналата" технически държава не може да докаже свое твърдение и то си остава само твърдение и съмнение. Явно при тях важи максимата: "Виновен до оформяне подозренията в съмнения и съмненията в твърдения. Доказателства не са нужни".
 • Барчо
  Отговор
  2 22:18  03.11.17
  През седемдесетте години се възхищавах на американците. Хубави коли, революционна музика, свобода и т.н. Слушах доколкото можеше радио "Свободна Европа" и и вярвах. "Желязната завеса" не ми позволяваше близко запознанство с цялата система. По нашите новини излъчваха стачки, расизъм, инфлация и т.н. Не ми се вярваше все пак. 10ти ноември ме завари като безпартиен българин. Сега съжалявам, че тогава скачах на площада като останалите глупаци. Най-големите лъжци и мошеници се намират в Америка. Външния и дълг е в няколко десетки трилиона долара и изпълват в 6 бейзболни игрища от пачки по 100 доларови банкноти на 20 метра височина - да добиете визуална представа. Това са пари не на американците, а на останалия свят. Те са откраднати и излапани от краварите. Ако всяка една държава си поиска парите и кравите няма да останат. Между другото през Втората световна целия златен резерв на Чехословакия е откраднат от тях и все още е там.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 09:49  06.11.17

  До коментар #2 от "Барчо":

  Америка е една бутафорна държава, която се финансира чрез войни със слабо-развити страни, но богати на природни изкопаеми. С България няма нужда да воюват, ние сами им предоставяме златото си. Отидете в САЩ и питайте хората, които живеят там, дали са доволни и какво мислят за държавата си. Отвън изглежда добре, но реално не е точно така. Канада е доста по-приветлива и уредена страна.

Напиши коментар:


Публикувай