1 777 4

Хиляди изпратиха взривената от мафията Галиция (СНИМКИ)

Президентът и премиерът на Малта не бяха желани на събитието

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Хиляди хора присъстваха на погребението в Малта на 53-годишната журналистка Дафне Каруана Галиция, загинала на 16 октомври в автомобила си при бомбен атентат близо до родния си град Моста.

Покушението срещу Галиция, която беше яростен критик на премиера Джоузеф Мускат и неговото лейбъристко правителство, шокира Европа и света и предизвика опасения за свободата на словото.

Правителството на Малта обяви награда от един милион евро за информация, водеща до залавянето на извършителите.

На траурното богослужение в енорийска църква в Моста не бяха допуснати представители на медиите, но предварително бе разпространен текстът на словото на архиепископа на Малта Чарлз Сиклуна. В него духовникът приканва убийците да се покаят, докато не е станало твърде късно. "Колкото и да се стараете да избягате от правосъдието на хората, никога няма да избягате от правосъдието на Бога", заявява архиепископът.

Президентът на Малта Мари-Луиз Колейро и премиерът Мускат не бяха на погребението, като съобщиха, че "не са желани". Журналистически разследвания върху изтеклите "Панамски документи" на Галиция и нейни публикации предизвикаха предсрочни избори на острова през юни.

Малта


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кладата
  Отговор
  1 18:40  03.11.17
  Няма невинен журналист, всички на кладата!
 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  2 18:43  03.11.17
  ДА ПОЧИВА В МИР...... МАФИЯТА Е ЗЛОПАМЕТЕНА..... НАВРЕМЕТО ДУЧЕ МУСОЛИНИ БЕШЕ УСПЯЛ ДА ЛИКВИДИРА МАФИЯТА....ОТЧАСТИ..... МОЖЕ БИ ЗАЩОТО БЕШЕ ВОЙНАТА..
 • Големите
  Отговор
  3 18:50  03.11.17
  Така е, като се заяжда с Големите Момчета, така се получава, не може вчерашен прошляк да си вре носа там където не му е мястото и да не плати за това! Ето тя вече плати цената! Справедливостта възтържествува отново! Поредния прошляк наказан за наглостта си!
 • 4 12:20  07.04.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай