4 Ноември, 2017 11:19 2 092 7

Удари за "Ислямска държава" и в Сомалия

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • сомалия

САЩ извършиха първи удари срещу представителите на групировката в страната

Силите на САЩ нанесоха първи въздушни удари срещу цели на Ислямска държава Сомалия, съобщи CNBC.

Ударите са били нанесени в координация със сомалийските власти. Ударени са били цели, намиращи се в североизточната част на страната.

Акцията е била извършена от безпилотни самолети, като поразените цели са били в региони, където не е имало цивилни.

В момента в Сомалия има представителство от 400 американски военни, които се грижат за обучението на сомалийските военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 6 Отговор
    Американците си знаят работотата, краят на миндилите е близък !
  • 2 Скорпион29

    6 9 Отговор
    Ударили са по една....... е това са ударили
  • 3 ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ТОТАЛНО

    9 7 Отговор
    В Сомалия , радикалният ислям се появи след намесата на САЩ във вътрешните работи и направеният от тях преврат там през 1992-1994 г...След като американците поставиха свое правителство в Сомалия,радикалният ислям за 10 год. стана едва ли не офицялната религия-както в С.Арабия....Та сега ми се вижда голямо лицемерие от тяхна страна,да казват,че се борят с ИД в Сомалия------още повече ,че точно те-американците създадоха тази групировка от главорези....

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ТОТАЛНО":

    Не разбираш елементарни неща и затова говориш за "лицемерие" от страна на САЩ.А нещата се прости като фасул:Американците "създават" групировки,НО И ИЗИСКВАТ ПОДЧИНЕНИЕ!След като определени хора престанат да слушат-СЛЕДВА ЛИКВИДАЦИЯ И ПРЕГОВОРИ СЪС СЛЕДВАЩИТЕ.За какво лицемерие тук става дума,след като си има ясни договорки!

    Коментиран от #5

  • 5 А стига бе...

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кон,ама тия групировки режат глави...и когато започват да ги унищожават-бягат в нашият дом--и продължават да режат глави и да сеят ужас...Та май ти си просТТТТ като фасул-щом търсиш оправдание за америте...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Те такива самолети са за нас.
    БЕЗПИЛОТНИ!