4 Ноември, 2017 12:19 4 710 27

Санджак иска автономия от Сърбия

  • сърбия-
  • автономия-
  • санджак

Сюлейман Углянин поиска избори в региона

Председателят на Бошняшкия национален съвет Сюлейман Углянин поиска сръбският регион Санджак да получи автономия, съобщи РТВ.

Той поиска насрочването на местни избори за утвърждаването на местни власти. Углянин отправи молбата си към властите в ЕС. Според него Белград и Брюксел заедно трябва да определят датата за вота.

Мюсюлманският автономен регион Санджак ще се простира в югозападната част на страната. Идеята за автономията на региона се появява периодично.„ЕС и Сърбия трябва заедно да изберат дата за избори, чрез които да бъде утвърдена местна власт“, заяви Углянин.

„Углянин не може да застраши спокойствието и стабилността на гражданите в страната. Няма място за притеснения“, заяви говорителят на сръбското външно министерство Биляна Ивкович.

Очаква се позиция от сръбските власти и то ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    44 7 Отговор
    Тоя да се хваща за палците на краката-сърбите никога вече няма да допуснат нови автономии..Още повече,че Русия не е същата както 92-95год. и няма да позволи на САЩ пряко да участва в военни действия против Сърбия..

    Коментиран от #3

  • 2 батко бугар

    50 7 Отговор
    Поредния албански тарикат, субсидиран от турското и саудитското правителства, с една единствена цел - създаване на османска яка на Балканите! Идея зачената при османците и подета отново при неоосманизма на еродоган и другите малоумници, опитващи се да наложат животинските си обичаи на свободните хора! Да се надяваме, че Сърбия, няма да се поддаде, но недай си боже, може и затова да беше прочутата визита на ердоган в Сърбия!

    Коментиран от #14

  • 3 Бесен Язовец

    15 31 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Шом може за Южна Осетия и Абхазия, защо да не може за Санджака ?
  • 4 ЦУЦКО

    35 10 Отговор
    Това да не им е 92-93 година!НАТО ли ще викат резаците да бомби Белград?Тамън братя сърби ще си пробват чисто новите МиГове ПОДАРЕНИ ОТ ПУТИН!.ахти наглите тарамбуки!

    Коментиран от #23

  • 5 гост

    31 2 Отговор
    АКО ЕВРОСЪЮЗА СЕ НАМЕСИ И ДАДЕ ОДОБРЕНИЕ ЗА ТАКАВА АВТОНОМИЯ, ВЕДНАГА ЩЕ СЕ ПОСТАВИ НА МАСАТА АВТОНОМИЯТА НА КАТАЛУНИЯ И СЕВЕРНА ИТАЛИЯ. ЗАТОВА СМЯТАМ ЧЕ НЯМА ДА ИМА ТАКОВА РАЗРЕШЕНИЕ И ТОЛЕРИРАНЕ НА КАКВАТО И ДА Е АВТОНОМИЯ В ГРАНИЦИТЕ УСТАНОВЕНИ В МОМЕНТА НА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ.
  • 6 мнение

    17 13 Отговор
    Имам съмнения, че този ход е вече уговорен между Ердоган и Путин, което значи, че Сърбия ще се съгласи. Нещо почна да пуши пак на Балканите. И все по-близко до нас. Дано мечката, дето се е разиграла в комшиите си остане при тях.

    Коментиран от #8

  • 7 начо

    8 6 Отговор
    следващите са татарстан дегестан чечня
  • 8 Моника Станишев

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "мнение":

    Сърбия ще се съгласи Путин и Ердоган да я делят? .аси мозъка!😈

    Коментиран от #21

  • 9 Denis

    14 4 Отговор
    Планът "зелен диамант" или "Мюсюлманска дъга" става факт.
  • 10 Хасан

    7 22 Отговор
    Разделяй и владей....докато Сърбия не изостави Русия и не премине към Запада ще е така....ако България не беше вкупом влязла в Нато щяхме да имаме Видинско княжество ,Търновско царство и Румелийска република...и разбира се много жертви и кланета....имаме един живот да си живеем мирно и задружно

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Неутрал

    9 3 Отговор
    Какви глупости. Така че сега всеки град или община в света може да поиска автономия и след това да стане република и след това да стане държава. Те искат Сърбия да влезе в НАТО без нейното одобрение.
  • 12 Киро

    16 11 Отговор
    Да казваш на сърбите братя, трябва да си слабоумно клекало с ватенка, което не е прочело ред история!

    Срам сте за България!
  • 13 Ст.

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    И той като всички останали м....ли се бори да привлече внимание и финанси от други цигански държави.
  • 14 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "батко бугар":

    Ами те помаците навсякъде се нагласят според интересите на тези които плащат повечв.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "батко бугар":

    Специално за другаря Хасан вярвам че ще му дойде времето когато ще отговори за всяка дума срещу тези които са възпитали, за дъжаление неуспешно, да е отворена към света личност. Най малкото за неуважение към великата нация, чийто език исползва за да ги оплюва в коментарите си. Не знае обаче че предателите ги мразят както тези, които е предал, така и тези, които са му платили сребърниците. В живота всичко се връща рано или късно, при това с пълна сила.

    Коментиран от #18, #24

  • 18 батко бугар

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "пешо":

    Дано да дойде това време, но с продажниците, които са се пръкнали по жълтите павета, вече не ми се мисли... Както и да е, ако не в тоя свят, ще го съдят в отвъдния... Мръсен ман*ал!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    сърбите с тази си политика докараха работите до тва положение.автономия няма да има ,но капсолирането на сръбските мюсулмани вследствие тоталната им изолация продължава.в санджак има наи-много доброволци в ислямска държава по глава на населението .
  • 21 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Моника Станишев":

    Ако зависи от гей премиерката им цялата Сърбия ще се отдаде на Сорос и компания.
  • 22 Хахаха

    1 1 Отговор
    Как се гънат и мятат русолизците . Нали много знаеха за Испания и ЕС. Както е казано внимавай какво си пожелаваш...
  • 23 Хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЦУЦКО":

    Ти за същите братя от 1885 ли говориш? Или за тия дето настройват македонците срещу нас и до ден днешен. Те не са наши братя, а на руснаците. А ти не си българин, а продажник. Самолети.. Как не тази нищонезначеща държавица ще уплаши някого.
  • 24 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "пешо":

    Ами аз никога не съм казвал лоша дума за България и българите..не съм обиждал ...напротив уважавам си,плащам си данъци...но за някои хора български патриотизъм и антитурцисизъм или антиислям е едно и също и съм писал срещу тях

    Коментиран от #27

  • 25 НУ заец, че пагади

    0 0 Отговор
    Дааааа източна румелия ще се възтанови пак , избирайте още сега къде да живеете. А. видин отива във влашко, кво че търси сюлейман ага тук. И без това съидинението на българия с източна румелия е била незаконно. Сега си идва всичко на място.Ха ха
  • 26 Свободен

    3 1 Отговор
    Подкрепям, трябва и Западните покрайнини да се върнат в България. През 20 век сърбите клаха българите повече отколкото турците са ни клали за 500 години. Време е да си платят за всичко.
  • 27 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Ти си неизлечим. Ти даже не разбираш какво си извършил..Поразиите които причиняват такива като теб носят името" национален предател".
Новини по държави: