1 691 10

"Газпром" приключи строителството на руската част на "Турски поток"

Започва турската част на проекта

Росен Стойчев

Руският газов гигант „Газпром“ е завършил строителството на морския участък на „Турски поток“ на територията на Русия, съобщи РИА Новости.

От компанията вече са завършили двете линии на „Турски поток“ от 448 км. Сега строителството вече навлиза изключително в икономическата зона на Турция. Строителството върви по график. За 6 месеца е била завършена една четвърт от морския участък на газопровода.

Информацията беше обявена от дъщерната компания на „Газпром“ - South Stream Transport B.

В момента корабът Pioneering Spirit полага тръбите около крайбрежния кръстопът в Турция. Двете тръби трябва да излязат на сушата близо до село Къйкьой. „Газпром“ започна строителството на тръбопровода през май.

Той трябва да бъде завършен през 2019 г.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 13:02  04.11.17
  Глупавите турци сега ще си имат евтини инергоносители, регулиращите мощности и руска зависимост!!! Браво на нашите Тиквата, Компира, Монтитапаси - незааисими и твърди срещу руска агресия!!! Ще внасяме рт Турция, а не от Русия - независими!!! Ура другари!!!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 13:15  04.11.17
  ЕС подари на Турция този газопровод за сметка на ,,умните" от БГ. Чакайте пенсии и заплати чакайте на ку...в ден ,,умници"
 • ГАЗ ЗА ГЕРМАНИЯ
  Отговор
  3 17:00  04.11.17
  ЗАЩО МИНАВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ А НЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ? КАКЪВ БЕ СМИСЪЛА, КОГАТО ГАЗТА ОТИВА И БЕЗ ТОВА ДО ГЕРМАНИЯ. НЯМА НИКАКВА ЛОГИКА. ТРЯБВА ТИКВИ ДА ИМАТ ВМЕСТО ГЛАВИ. ТИКВИ ЛИ ИМАТ БОЙКО, МИТОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ И В НАРОДНОТО? ЗАТОВА ЛИ ПРАЗНУВАТ ХАЛОВИН ? И ЗАЩО ПРЕСАТА НЕ ПОСТАВЯ ТОЗИ АБСУРД НА ТЯХНОТО "РАБОТНО ПОЛЕ " ? И ТЕ ЛИ СА С ТИКВИ НА РАМЕНЕ ? ХУБАВА РАБОТА АМА БЪЛГАРСКА ! ЗАЩО РИТНАХМЕ САМИ КАНЧЕТО СИ И ГО ХАРИЗАХМЕ НА ТУРЦИЯ - ЗОРЛЕМ ? ЗАЩО ? НАРОДА МЪЛЧИ И ТЪРПИ ! РАЯ ПОКОРНА, ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ТИКВАРСКАТА ВЛАСТ.

  Коментиран от #6

 • Барчо
  Отговор
  4 17:47  04.11.17
  Нали знаете краварската игра за "Саймън каза". Ми ние я играем от 1989 г до сега. Саймън каза: няма да имате атомна енергия. И ние нямаме. Саймън каза: Няма да имате газопровод. И ние нямаме. Саймън каза: Не ви трябва армия. И ние нямаме. Саймън каза: ще имате евтин фотоволтаричен. И ние имаме, но скъп. Саймън каза: и т.н и т.н. Не знам тия дето слушаха Саймън и му изпълняваха заповедите дали изобщо са го виждали, но за съжаление заради това раболепие нашата държава си отива към .... небитието.

 • 5 18:22  04.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  6 22:44  04.11.17

  До коментар #3 от "ГАЗ ЗА ГЕРМАНИЯ":

  смисъла е че няма мездхународен проект ,а руско-турски.провери колко е голяма тръбата на този проект и я сравни с тази на южен поток.а тва че няма южен поток е дело на путин,щото не излиза сметката за него.за турския също не излиза,но го има щото е политически изгоден,но тва не е проекта дето се тръбеше ,а четири пъти по-малък такъв!

  Коментиран от #7, #9

 • Трол
  Отговор
  7 08:54  05.11.17

  До коментар #6 от "стоян георгиев":

  Южен поток проектен дебит-15.74 млрд.куб.м. Турски поток дебит...ето ти Уикито-На 10 октомври 2016 г. се сключва договор за прокарване на газопровод с капацитет 15,75 млрд м³ годишно, като сумарният капацитет ще достигне 31 млрд м³[1] с възможност за разширяване до четири тръби с общо пропускане на 63 млрд м³ газ на година.[2]

  Коментиран от #10

 • АФЕРИМ БОЙКО ЕФЕНДИ, МАШАЛА !
  Отговор
  8 16:30  05.11.17
  ЗА БОЮК АРМАГАН ЕФЕНДИ БОРИСОВ . СЕГА СЕ НАДЯВАЙ НА ХАТЪРА НА ПАДИШАХА ДА ТИ ПУНЕ ХЪБ. БУЮК КАФАЛЪ ИМАШ АМА Е ТИКВА!
 • СЪЩИЯ СОРТ ТИКВА СИ СТОЕНЕ
  Отговор
  9 17:42  05.11.17

  До коментар #6 от "стоян георгиев":

  У нас прасетата храним с ТАКВЪЗ реколта тикви.
 • стоян георгиев
  Отговор
  10 01:03  06.11.17

  До коментар #7 от "Трол":

  ти кво пак лъжи а?южен поток е с дебит 63 млрд кубика или четири тръби по 15 млрд.справката я има в викито, даваш го като източник ,а не го следиш.сега турски поток е само от една тръба ,която ще захранва турция евентуално ако се направи турската и черноморската част ,щото са абсолютно нерентабилни и сега ще почне надлъгването кои да ги прави .турците дори овоз не са почнали в тяхната част.турски поток към момента е само от една тръба ,което ако се случи ще бъде турско -руски проект.

Напиши коментар:


Публикувай