4 Ноември, 2017 18:59 12 661 18

Германия вещае разпадането на ЕС и Запада

  • германия-
  • армия-
  • ес

Обявиха подробности от доклад на германската армия

Германската армия приема за възможно разпадането на ЕС и Запада през следващите години, съобщи Express.

Това се казва в специален доклад, изготвен от представители на Бундесвера. Докладът се нарича „Стратегическа перспектива 2040“ и е съставен от 120 страници. Той е бил изготвен през февруари, а след това засекретен.

В него са изготвени шест сценария, за това как социалните тенденции могат да повлияят на бъдещето развитие на западната идея.

Сред тях фигурира най-лошият възможен сценарий, в който ЕС се разпада и Германия е заставена да заеме „реактивно положение“. При този случай международният ред се разпада след „десетилетия на нестабилност“, ценностните системи губят своето влияние и процесът на глобализация приключва.


При този вариант разширяването на ЕС ще приключи, а други страни – членки ще напуснат Съюза. Така Европа ще загуби своята конкурентноспособност.

При друг сценарий: „Запад срещу Изток“, няколко източни държави от ЕС ще замразят европейската интеграция, докато други ще се присъединят към източен съюз. При сценария „Многополюсна надпревара“ се наблюдава засилване на екстремизма и как няколко страни от ЕС се придвижват към руския политически модел.

Всички възможности се разглеждат като възможни за реализиране до 2040 г. Докладът е изготвен от експерти от Бюрото за планиране на германските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял Змей

    35 7 Отговор
    Опааа...въпреки Простотиите на бабичката...сетили са се за кво иде реч...!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Расулюлах

    9 6 Отговор
    А взехте ли предвид ако хвасоните ударят фашоландия ако перуката още натиска Ким?
  • 3 Расулюлах

    36 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бял Змей":

    Бабичката няма думата тя е пионка и изпълнява кво и нареди евреиския елит както направиха и с хитлер
  • 4 Бесен Язовец

    19 12 Отговор
    То е ясно че е свирено на ЕС .Западно наду.....е в БГ.дано да знаят как се дърпа въздух през з...а щото мн.скоро ще им се наложи да го правят
  • 5 Бял Змей

    25 10 Отговор
    Най-Страшният и Апокалиптичен проблем за Алчният и Богат Запад ще бъдат десетките Милиони Климатични мигранти в близките 10-20 години!!! Точно те ще причинят рухването на ЕС и заличаването...(духовното,религиозно и етническо) на държавите от Западна Европа!!! !!!
    Единственото спасение би било,ако голяма част от богатствата на Алчните Западняци бъде преразпределено в по-бедните държави от Африка и част от Азия (Индия и др.)......За да забавят значително този процес и Агонията на Европа!!!

    Но ,аз не съм видял Алчен и Червиво Богат да дава Много "пари" и Технологии на беден...., въпреки,че това би било най-добрата Инвестиция в живота му.......

    Коментиран от #13

  • 6 Ахаха

    33 3 Отговор
    Е пък мноо засекретен тоя доклад,чак факти са го публикували.

    Коментиран от #8

  • 7 Расулюлах

    21 2 Отговор
    След тези мизерии дето направи дъртата на германците как си обяснявате изборната и победа?след като германеца и сърба попарата след толкова убииства атентати в термания?ка си обяснявате изборната и победа освен с манипулация.....и всичко идва от саш и от световния политически елит в сянка дето дърпат всеки президент по света ...за сега явно им се изплъзват иран и северна корея и ердоган
  • 8 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ахаха":

    СИГУР ИСТИНСКИЯ ДОКЛАД ГЛАСИ .БЕЛИ ГЕРМАНЦИ НЯМА. СИЧККО Е БЕЗ ПАРИ СПРЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ИДВАТ.
  • 9 ШмъркАн

    8 1 Отговор
    С оглед на ситуацията в момента ще трябват още 3 батальона транссиксуални войни.
  • 10 Вариант 6

    4 2 Отговор
    Марсианците идват и искат да заменят еврото с марсианската валута ”мук”
  • 11 Бай Тошо

    12 7 Отговор
    Това го говоря от доста време, ЕС е балонче което всеки момент може да се спука. Кофти за България обаче, ще спрат евро кинтите да текат на сам

    Коментиран от #14

  • 12 Паша

    13 10 Отговор
    Ако се разпадне ЕС бедна българия тотално ще фалира.Като самостоятелна страна българия НЕ може да оцелее.
  • 13 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бял Змей":

    Много си прав. Защо се премълчава проблема с Климатичните мигранти? Това ще е изключителен проблем ако не се погледне сериозно на него. Пустините все повече превземат обработваеми площи. Този факт беше споменат в документалния филм на Леонардо Ди Каприо. Филма действително му е документален и там само се отразяват вече случили се факти. Има и прогнози, но и без тях всеки средностатистически умствено способен човек може сам да си ги направи. Европа ще се превърне в Ноев ковчег - без животните. Така примерно България може да се окаже с 40-50 милиона жители, които няма как да бъдат изхранени.
  • 14 Барчо

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Тошо":

    Много пъти съм го писал. Това ще е най-доброто за България. Глобите и вноските ни превишават доста сумите от усвоените европари. Като се усвоят някакви пари, веднага се пише, а че плащаме непрекъснати глоби и неустойки, това се премълчава удобно.
  • 15 12123

    0 6 Отговор
    Единственото спасение е Безусловен Базисен Доход през криптовалута.
  • 16 реалист

    12 5 Отговор
    Какво толкова да засекретяват , ние топлата вода сме я открили отдавна. Разпада на една система изкуствено създадена ,с изкуствено насаждани псевдоценности е само въпрос на време . Аз пък съм оптимист и смятам, че ще се разпадне още в близките години .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ШОПА

    0 1 Отговор
    Е па теа
Новини по държави: