5 Ноември, 2017 08:16 1 137 2

Човек на Тръмп призна, че се е срещал с руски вицепремиер

  • доналд тръмп-
  • къртър пейдж-
  • аркадий дворкович

Американският президент пристигна в Япония

Бившият съветник на Доналд Тръмп по външната политика Къртър Пейдж призна, че е контактувал с руския вицепремиер Аркадий Дворкович, предаде Би Би Си.

Според New York Times, Пейдж е заявил пред комисията по разузнаването към Камарата на представителите в американския конгрес, че се е срещал с Дворкович на конференция в Руското училище по икономикапрез юли 2016 г.

Пейдж твърди, че разговорът му с Дворкович не е бил "нищо повече от размяна на приветствия между участници в публично събитие".

В предишни свои показания той твърдеше, че в Москва е общувал само с учени и "някои бизнесмени", които познавал повече от 10 години.

Визитата му в Москва през миналата година привлече вниманието на американските политически среди, тъй като той произнесе пред конференцията реч, съзвучна с много от тезите на руските президент Владимир Путин за световната политика.

Тогава той заяви, че САЩ и другите западни страни са "понижили потенциала на прогреса" в отношенията си с Русия и ги упрекна в лицемерна подкрепа за демократизацията, борбата с неравенството и корупцията, както и в "смяна на режими".

На заседанието на комисията в Камарата на представителите в четвъртък е бил прочетен имейл от Пейдж до старши съветника на Тръмп Джеф Сешънс (сега министър на правосъдието), в което той споделя своите впечатленията от срещите си в Москва. Съдържанието на имейла не е огласено.

Скоро след посещението си в Русия Пейдж напусна предизборния щаб на Тръмп.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония, откъдето започва 12-дневната му азиатска обиколка. Той ще посети също Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините.

Това е най-дългата обиколка на американски президент в Азия за последните 25 години.

При пристигането си Тръмп определи Япония като важен партньор и ключов съюзник на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 02 РУСОФИЛ

    6 5 Отговор
    АБЕ ТО ХУБАВО СЕ Е СРЕЩАЛ, МОЕ САМО КАФЕ ДА СА ПИЛИ А МОЖЕ И ДА Е ЧОВЕК НА ДОКТОР СОРОС! И ДА Е ИЗНЕВЕРИЛ НА ТРЪМП! МЕЖДУ ДРУГОТО НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК МОЖЕ ДА СЕ УРЕДЯ ДА РАБОТЯ ЗА ФИРМИТЕ НА ТОЯ ДОКТОР СОРОС?
  • 2 Sergiy

    1 1 Отговор
    имаше толко много и различни "срещи" на хората на трамп с хора на путьо, че ако утре за всички ги разбереме и тяхно същество, то много хора ще влятзат в затвора за по 50-100-200..... години в САЩ.
    Чакаме на Мьолер......