771 2

Човек на Тръмп призна, че се е срещал с руски вицепремиер

Американският президент пристигна в Япония

Светослава Ингилизова

Бившият съветник на Доналд Тръмп по външната политика Къртър Пейдж призна, че е контактувал с руския вицепремиер Аркадий Дворкович, предаде Би Би Си.

Според New York Times, Пейдж е заявил пред комисията по разузнаването към Камарата на представителите в американския конгрес, че се е срещал с Дворкович на конференция в Руското училище по икономикапрез юли 2016 г.

Пейдж твърди, че разговорът му с Дворкович не е бил "нищо повече от размяна на приветствия между участници в публично събитие".

В предишни свои показания той твърдеше, че в Москва е общувал само с учени и "някои бизнесмени", които познавал повече от 10 години.

Визитата му в Москва през миналата година привлече вниманието на американските политически среди, тъй като той произнесе пред конференцията реч, съзвучна с много от тезите на руските президент Владимир Путин за световната политика.

Тогава той заяви, че САЩ и другите западни страни са "понижили потенциала на прогреса" в отношенията си с Русия и ги упрекна в лицемерна подкрепа за демократизацията, борбата с неравенството и корупцията, както и в "смяна на режими".

На заседанието на комисията в Камарата на представителите в четвъртък е бил прочетен имейл от Пейдж до старши съветника на Тръмп Джеф Сешънс (сега министър на правосъдието), в което той споделя своите впечатленията от срещите си в Москва. Съдържанието на имейла не е огласено.

Скоро след посещението си в Русия Пейдж напусна предизборния щаб на Тръмп.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония, откъдето започва 12-дневната му азиатска обиколка. Той ще посети също Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините.

Това е най-дългата обиколка на американски президент в Азия за последните 25 години.

При пристигането си Тръмп определи Япония като важен партньор и ключов съюзник на САЩ.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 02 РУСОФИЛ
  Отговор
  1 08:31  05.11.17
  АБЕ ТО ХУБАВО СЕ Е СРЕЩАЛ, МОЕ САМО КАФЕ ДА СА ПИЛИ А МОЖЕ И ДА Е ЧОВЕК НА ДОКТОР СОРОС! И ДА Е ИЗНЕВЕРИЛ НА ТРЪМП! МЕЖДУ ДРУГОТО НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК МОЖЕ ДА СЕ УРЕДЯ ДА РАБОТЯ ЗА ФИРМИТЕ НА ТОЯ ДОКТОР СОРОС?
 • Sergiy
  Отговор
  2 15:07  05.11.17
  имаше толко много и различни "срещи" на хората на трамп с хора на путьо, че ако утре за всички ги разбереме и тяхно същество, то много хора ще влятзат в затвора за по 50-100-200..... години в САЩ. Чакаме на Мьолер......

Напиши коментар:


Публикувай