5 Ноември, 2017 12:02 2 076 5

Мелета между полиция и кюрди в Дюселдорф

  • германия-
  • полиция-
  • дюселдорф

Има пострадали

Най-малко 12 полицаи са пострадали при сблъсъци с кюрдски демонстранти в Дюселдорф, съобщи “Дойче Веле“.

Демонстрантите са организирали протест срещу турския президент Реджеп Ердоган. Те са издигнали плакати на Кюрдската работническа партия (ПКК), срещу която Германия е заела твърда позиция. Сблъсъците са избухнали, след като полицията се е опитала да изземе плакатите от протестиращите.

Демонстрантите на няколко пъти са пренебрегнали предупреждения от страна на полицаите. Полицаите са използвали лютив спрей при сблъсъците. Задържани са били двама от 9 от протестиращите, като двама са били ранени.

Протестиращите са хвърляли камъни по полицаите. В демонстрацията са участвали около 6000 души. В момента се води разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххааххааааахххххааа

    29 5 Отговор
    Защо биете инжинерите и лекарите на Меркел бе еййййй....
  • 2 Tr.tc

    6 2 Отговор
    Ето за такава демокрация (анархия)се борят кюрдите не признават нито закони нито държавен ред, и за съжаление това е единственият начин да се въведе ред и дисциплина при тях..

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Tr.tc":

    Или да ги тикнат в затворите, както "бащата на демокрацията" ердо прави от години ?
  • 4 Барчо

    9 0 Отговор
    6 000 кюрди в един град и на един площад. В Германия. 12 ранени полицаи и 2ма от кюрдите. Германските полицаи резбата ли обърнаха или са и дали бутафорни детски палки от Джъмбото? Меркел направи от ариеца копие на себе си. Ба---ка.
  • 5 wtf

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Задържани са били двама от 9 от протестиращите, като двама са били ранени.

    В демонстрацията са участвали около 6000 души.
    ???????
Новини по държави: