Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 15:24 2 698 9

Пучдемон се предаде

  • карлес пучдемон-
  • арест-
  • каталуния

Каталунският лидер се предаде на белгийските власти

Сваленият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон се предаде на белгийската полиция, съобщи ТАСС.

Новината беше потвърдена от прокуратурата в Брюксел. Сега се очаква белгийският съд да вземе решение за неговия арест през следващите 24 часа.

Испанският съд издаде заповед за ареста на Пучдемон през тази седмица. Срещу него има обвинения за бунт и злоупотреби.

Той избяга в Белгия, след като испанските власти иззеха контрола над Каталуния. Пучдемон вече заяви, че ще се върне в Испания, когато му бъде гарантиран честен процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Тодор

    9 2 Отговор
    Всичко хубаво,но защо човек се захваща с нещо,което не зависи от него и е уязвим отвсякъде?
  • 2 Лаптопа

    6 2 Отговор
    Ако се беше подстригвал навреме щеше да мисли трезво и обективно а тоа тюрбан де го носи че го вкара у затвора, както и цялотот му правителство
  • 3 Бесен Язовец

    8 5 Отговор
    НИЩО ЧУДНО ДА Е СОРОСОИД! ЖАЛКО ЧЕ И АЗ МУ СЕ ВЪРЗАХ! МЕЖДУ ДРУГОТО КАК МОГА ДА СЕ УРЕДЯ ДА РАБОТЯ ЗА ТОЯ СОРОС??

    Коментиран от #4

  • 4 на заплата

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Питай оная "юрист"ката !
  • 5 Мигел

    5 2 Отговор
    Няма борци за независимост,става въпрос за няколко милиона Евро държавни пари изхарчени за "референдум"за който конституционния съд обяви ,че е незаконен и няма да последва нищо от него.Изхарчиха едни пари си плюха на петите,нищо ново под небето!
  • 6 Шаран БГ

    5 4 Отговор
    Простичко е, бай Тодоре ! К.Пучдемон и тайфата около него са извършили финансови злоупотреби - и към Мадрид и към Каталуния. Един от начините да замажат всичко, е да направят метеж, да създадат политическа нестабилност в областта!! Въпреки, че в 2013 година кралят на Испания е предложил и всички провинции са ратифицирали Конституцията на Испания !? Каталунци също !! Кой и за каква демокрация ще говори и ще буни народа ??
    Времето на Ф.Франко отдавна е минало !!
    Отделно колко пари са изхарчени за агитация и пропаганда на сепаратизма, най-вече сред интелигенцията, за референдуми и т.н., и т.н.
    Никой даже не е помислил и сега продължава да не мисли за икономическия колапс , в който вкарват цялата област и хората в нея!!! Около 2 000 фирми вече ги НЯМА там, туризма е сринат почти на 50% , хиляди са безработните на улицата.....
    На Каталуния ще и са нужни може би 10 -тина години, да се възстанови!? Най-богатата, най-благоденстващата провинция в цяла Испания, даваща до сега 1/5 от БВП на страната !!??

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Диди

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    Подкрепям мнението ви.Пучдемон ще поиска емигрантство в Белгия.А това че казва, щял да се върне в Испания само,ако имало справедлив процес,това е бла,бла.Той трябва да е в затвора.Баските също искат независимост от Испания.Не трябва да се допуска.
  • 8 Лапнишаране

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    Много си далеч от истината!Слушал си Дойче веле!
  • 9 Ян Бибиян

    0 0 Отговор
    Уж са умни хора всички, а как неразбраха, че това е робство от което излизане няма, никоя държава не би позволила отделяне на независима част он нея и обособяване на нова държава. Желанието на народа е независимост но това е химера.
Новини по държави: