5 Ноември, 2017 18:40 5 058 19

Русия и САЩ си мерят армиите

  • русия-
  • армии-
  • сащ

Изявление на Доналд Тръмп предизвика недоволство

„Не смятам, че човечеството има нужда да разбира коя е най-ефективната военна сила в света.“ Това заяви Първият заместник-председател на Комисията по отбрана и сигурност в Русия Франц Клинцевич, цитиран от ТАСС.

Той коментира изявление на президента на САЩ Доналд Тръмп. В него той заяви, че „американските военни са най-безстрашните в света“.

"Надявам се, че в бъдеще подобен материал няма да бъде добавен. Човечеството ще се справи и без изясняването на въпроса, воините на коя страна всъщност могат да бъдат смятани за най-добрите в света", написа Клинцевич във "Фейсбук".

Според него историята показва, че американските войници почти не са воювали.

„Не би трябвало да разглеждаме като истински войни победата над Садам Хюсеин в Ирак през 2003 г.“, заяви Клинцевич.

Според него твърденията на Тръмп са отражение на „теорията за американската изключителност“.

Все пак Тръмп заяви, че планира среща с руския президент Владимир Путин в близко време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид

    40 12 Отговор
    безстрашни.......тия вече стандартно носят пакет памперси в бойното си снаряжение, и 2-3 копия от рапорт за напускане
  • 2 БАКЬО КАЗА:

    34 13 Отговор
    Американчетата ще бъдат просто ИЗРИНАТИ от Руснаците при една евентуална Неядрена война (там победители няма да има)!!!
    За това ,че американчетата имат по-многобройна армия , да не ги кара да си внушават ,че са по-добрата и по-боеспособна армия!!!!!!

    ЗА СПРАВКА ........БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НА ФЕНОМЕНАЛНИЯ ГЕН.ВЛАДИМИР ВАЗОВ!!!!!!........:
    https://www.youtube.com/watch?v=vGi5x5V4Z1w

    Коментиран от #9

  • 3 Бесен Язовец

    33 11 Отговор
    Като са безстрашни айде да влизат в С.К щото и талибаните във Афганистан им се присмиват на ,,безстрашните"
  • 4 МММ

    29 17 Отговор
    Американската армия е добре подготвена но тя интернационална . Съставена е от всички етноси и раси на планетата тя не може да има духа руснаците който е до казан във всички водени войни.Те винаги са победител. Фактите го доказват.

    Коментиран от #5

  • 5 ha ha ha

    32 9 Отговор

    До коментар #4 от "МММ":

    Минуса ти е за "Американската армия е добре подготвена", нещо, което никога не може да бъде вярно, тия са наемни лигльовци като наще в момента, при една война, половината ще избягат... за другото си прав ;)
  • 6 Мария Шарапов

    16 23 Отговор
    Баси, тука са се събрали само пенсионери старшини! Мирише на зелени чорапи!😷

    Коментиран от #11

  • 7 Тончо

    24 5 Отговор
    Абе, Тръмп да няма македонска жилка?
  • 8 Питам

    27 0 Отговор
    Наскоро американски генерал заяви ,че САЩ са способни да победят Русия и Китай заедно. Ама дали е истина , дано бъдещето не покаже.
  • 9 Спиро

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "БАКЬО КАЗА:":

    Хубаво е че даваш за пример точно българската армия. Дори и точно Ген. Владимир Вазов. Хареса ми това.
    Но знаеш ли срещу кои се е сражавал?
    Не искам да вкарвам "американчетата" в темата, защото те тук място нямат.
    Но е добре да знае, че от така прехвалените и обичани от нас руснаци, от Освобождението от ТР насам, нищо хубаво не сме видели. Били сме врагове на бойното поле (което е било в България, тоест не сме ги викали) и сме воювали срещу тях.... точно ген. Владимир Вазов е водел сражения срещу тях и румънците край Добрич.
  • 10 Косев

    9 15 Отговор
    Американците са окупирали поне половината свят - имат бази навсякъде. И са добре въоръжени - САЩ отделят за въоръжаване всяка година повече, от десетте следващи ги страни заедно! На това се дължи силата им. Но те нямат мотивация да воюват и умират по далечните краища на света.
    Стотици американски военни бази са разположени по целия свят, сочи скорошно преброяване на американското Министерство на отбраната. Към 2015 година съществуват 686 базови обекта извън Вашингтон и 50-те щата, обитавани от американските военни части, споделя Дейвид Вайн - доцент по антропология в „Американски университет".

    Прецизна оценка за американското присъствие в чужбина е трудно да се изготви, тъй като вместо да се изтеглят, войници тенденциозно се „заселват" във военните бази, информира sofiapress.

    Въпреки намеренията на бившия президент Барак Обама да сложи край на войната в Афганистан и да позволи на 34.000 отряда да се приберат в родината си през 2014 година, в края на 2015 там все още са позиционирани 9.800 отряда.

    Наличието на американските войници в множество държави е перманентно, въпреки липсата на конфликти. По официални данни на американското Министерство на отбраната, само в Германия съществуват 179 американски бази и над 40.000 отряда. В Япония са преброени 109 бази и 50.000 отряда, в Южна Корея - 85 бази с повече от 28.00 отряда, хиляди други са пръснати из цяла Европа. В някои държави американските бази са по-малко на брой - Италия - 58 и Пуерто Рико -
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 куку руку ку

    12 1 Отговор
    А бе, то у'бу, че си мерят ония работи, ама защо нашите управници навират задниците ни там...
  • 14 Kcaniba

    19 5 Отговор
    Най безстрашната е американската армия, когато воюват срещу жени и деца!!
    Когато видят руски самолети обаче , пьлнят памперси.
  • 15 Армакедон

    2 1 Отговор
    Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети. Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование "Хибини" (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия. Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията. На 10 април 2014 г. есминецът "Доналд Кук" навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено. На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото "Хибини". Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система "Иджис" и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите ф
  • 16 Армакедон

    2 1 Отговор
    През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят "Инжис", за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни. Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ "Хибини". А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru. Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ "Хибини-У" е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна "Радиоелектронни технологии". Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия. Специалистите по РЕБ твърдят, че "Хибини-У" може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и на направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.
  • 17 Факт

    0 2 Отговор
    При една неядрена война, САЩ ще СМАЖАТ просия. Факт.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания