Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 20:29 4 818 7

Българка отвлякла най-търсеното британче?

  • българка-
  • отвличане-
  • британче

Мадлин Маккан е изчезнала в Португалия

Българка може да е отвлякла 3-годишната Мадлин Маккан през 2007 г., съобщи в. “Дейли мейл”, цитиран от "24 часа". Момиченцето изчезна безследно, докато бе на почивка със семейството си в градчето Прая да Луш в Португалия. През последните 10 г. случаят се превърна в най-отразяваната и мистериозна история на изчезнал човек.

За българската връзка властите подозират заради британка, която видяла жена близо до мястото, където отседнали сем. Маккан.

Около 8 ч на 3 май 2007 г. Джени Мурат, която живее в крайбрежния град Прая да Луш, забелязала, че жена гледа внимателно в жилищен блок близо до популярен комплекс сред британски семейства.

“Видях жената да стои на края на улицата. Тя привлече вниманието ми, защото беше с лилави дрехи. Стори ми се странно, защото е толкова необичайно някой, особено жена, да стои сама и просто да гледа една сграда в нашия курорт”, казва Мурат. През следващите 2 часа 3-годишната Мадлин Маккан изчезва от апартамента си в същия комплекс, докато родителите ѝ вечерят с приятели наблизо.

“На следващата сутрин чухме, че детето е изчезнало, а по-късно разказах на полицията за жената, която бях видяла. Не я познавам и нямам представа коя е, но изглеждаше подозрителна”, допълва Джени Мурат. Нейният син Робърт Мурат бе един от основните заподозрени за отвличането, но по-късно бе оправдан.

Именно версията с жената в лилаво държи отворено разследването за изчезването на Мадлин, твърди “Дейли мейл”, позовавайки се на свои източници.

Според властите заподозряната жена е българка, която живеела в Прая да Луш с мъж от германски или източноевропейски произход. Партньорът ѝ вече бил мъртъв. Полицейският интерес към българката се появил, след като властите направили някои открития за деянията на мъжа ѝ приживе.

През последните 6 месеца детективи са обикаляли тайно из цяла Европа, опитвайки се да открият следи от мистериозната българка. През септември бюджетът им бил спрян, но разследващите “жената в лилаво” успели да убедят ръководството да го удължи с още 6 месеца.

През годините като заподозрени за отвличането бяха чистачки, банди и педофили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    37 5 Отговор
    ????И каде точно е бг.следата само българките ли се обличат в Лилаво ???. От тая вечер всички българки да си хвърлят на боклука вс.лилаво от гардероба за да не ги заподозрат. И гащите също
  • 2 Опа

    38 1 Отговор
    Аз само не разбрах, как може в квартирата да оставиш само 3 годишното си дете и да идеш да вечеряш. Това не е ли наказуемо?

    Коментиран от #3

  • 3 ГОСТ

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Опа":

    ами не е
    цигани и по (европата) има:(
  • 4 Метгонтан

    32 1 Отговор
    Да , напълно подкрепям Бесния Язовец . Много е странно да си лилав, още повече да гледаш към сграда с почиващи британци.Много е съмнително. А отде идва историята че има бг следа не се разбира. Предлагам да се арестува Ирина Флорин и да даде обяснения на Скотланд Ярд.
  • 5 Патриот

    6 0 Отговор
    Пише "МОЖЕ да е българска", но МОЖЕ да е пакистанка, МОЖЕ да е индийка, МОЖЕ да е и българският журналист Р. Стойчев облечен з женски дрехи.
    Тотално безсмислена статия.
  • 6 ооо

    4 0 Отговор
    може и да е китайка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: