Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 11:54 2 730 7

Тръмп: Повече няма да търпя Северна Корея!

  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • сащ-
  • япония-
  • търпя-
  • президент-
  • напрежение

Тръмп отново предупреди Пхенян

Тръмп: Повече няма да търпя Северна Корея! - 1
Снимка: БТА/ AP

Вашингтон няма повече да търпи провокационните действия на Северна Корея. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции. Държавният глава е на посещение в Япония.

„Осъществяване на забранени ядрени опити, пускове на ракети, които прелитат над Япония, застрашавайки сигурността на мирното население - САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея“, заяви Тръмп.

Американският президент подчерта за пореден път, че в момента се разглеждат всички варианти за решаване на севернокорейския проблем. Ядрената програма на Пхенян е заплаха за цивилизования свят, каза той. „Някои казват, че реториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба реторика през последните 25 години“, посочи Тръмп.

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че Токио подкрепя Вашингтон в усилията срещу Пхенян. През последните месеци напрежението на Корейския полуостров достигна опасно високи нива след ядрените и ракетни изпитания на режима на Ким Чен-ун.

„Необходим е максимален натиск върху Северна Корея", заяви японският премиер. Той добави, че Япония ще разшири едностранните си санкции срещу Пхенян с цел да се реши проблема с ракетната и ядрената програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    16 12 Отговор
    Правилно. Бързо отивай да им построиш един тръмп тауър насред Пхенян. После да се гърчат от естетически спазми като гледат тази грозотия по средата на града.
  • 2 потребител

    3 1 Отговор
    и аз
  • 3 реалист

    21 6 Отговор
    Добре ще е Тръмп да подскача и дрънка по-малко , така ще предизвиква по-малко смях.
  • 4 Кики

    23 7 Отговор
    Ясно е, че Тръмп не се сдържа вече, иска война, всичко в него ври и кипи! Нали такава е политиката на САЩ - войнствена. Обаче евентуална война ще се води на чужд гръб. Това, че ще бъдат потопени американски кораби и свалени самолети, въобще не го притеснява. Ще направят нови. Нали в САЩ се знае, че парите извират! Загиналите американци, също не са проблем... това пък е най - малкия проблем! Същинския проблем е Ю.Корея и Япония, защото ще дадат милиони жертви! И защо? Само заради това, за да се свали социализма в С.Корея, защото е трън в очите на САЩ. Както им беше трън от целия соц.лагер години наред. Обаче картинката в момента е много по - различна от 1950г.
  • 5 Тошбиян

    15 1 Отговор
    Видите ли кои подстрекава към ядрен конфликт?
  • 6 Расулюлах

    14 1 Отговор
    То и Ким нема та търпи повече
  • 7 Патриот

    8 1 Отговор
    Крайно време е САЩ да приемат една война на своя територия. Да усетят тръпката. На чужда винаги е много лесно.
    Направо му се чудя на Тръмп как още понася Ким.
    Как още не е отишъл да му пръцне на чурката?
Новини по държави: