Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 15:39 3 754 11

За кого е изгоден конфликтът със Северна Корея?

  • северна корея-
  • конфликт-
  • сащ

Според руски политик лобита в американския Конгрес имат интерес от него

Натискът над Пхенян няма да разреши проблемът със Северна Корея. Това заяви заместник – председателя на международния комитет към руския парламент Алексей Чепа, цитиран от РИА Новости.

Според него споровете между САЩ и КНДР са полезни за някои кръгове в американския Конгрес, които лобират в полза търговията с оръжие.

В момента американският президент Доналд Тръмп е на обиколка в Азия. В Япония той призова японският премиер Шинзо Абе да закупи оръжие от САЩ, с което да противодейства на севернокорейските ракети.

„Според мен Северна Корея ще се съгласят, стига да се води спокоен разговор и да се поставят ясни условия. С езика на заплахите няма да се постигне нищо.

Голяма част от американските оръжие са съсредоточени около Северна Корея. Говоря за оръжията в Южна Корея и Япония. Оръжията на тези територии могат да застрашат и нас. За определени лобита обаче това е добър бизнес“, заяви Чепа.

Президентът Тръмп вече обяви, че е готов да разговаря с руския държавен глава Владимир Путин, относно разрешаването на въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 34 Отговор
    Не ви ли омръзна да ни заливате с руска пропаганда ? Честно ?

    Коментиран от #4

  • 2 Реално

    25 7 Отговор
    Изгоден е само за САЩ.--ФАКТ. Защото по този начин ще запушат поне временно някоя дупка в бюджета и ще задаржът още малко икономиката си. Това се знае от всички. Никой от големите не иска война до границите си-нито Русия или пък Китай. И точно по тази причина-голяма война няма да има-случайно или не-- войната ще трябва да бъде разрешена от руснака и китаеца---иначе САЩ ще глътнат водичка...
  • 3 САМАРА

    20 4 Отговор
    Макар и в женски род,войната няма лице на жена,а парите харчени по нея винаги са изцапани с кръв.А относно тези от конгреса,помнете те ще са първите плъхове който ще се заврат в миша дупка.
  • 4 Да го кажем направо

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тук няма пропаганда пич. Тук медиите се опитват да напипат настроението и виждането на руснаците по този проблем. Затова са и тези безбройни интервюта на руски политици,учени и общественици. Това е нужно на целият свят,защото дали ще има война м/у САЩ и С.Корея зависи от годяма степен от Кремъл. За Китай е ясно-той си каза позицята в случая"ако САЩ ударят корейците те няма да гледат отстрани"-как ще помагат на Ким е друг въпрос..Важното е в случая позицията на Русия-а тя със сигурност не се радва на една бъдеща война в такава близост. Затова е и това зондиране на руската позиция по този проблем.
  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    20 6 Отговор
    Китай направи учения с бомбери в близост до гуам нали?четохте?а не направи учение в близост до северна корея ?са се сетете на чия страна е китай и ще подкрепи и кои ше нарита
  • 6 ЦРУ

    9 23 Отговор
    Точно руснаците стоят зад Ким и за това се перчи толкова!Той и Фидел така се репчеше,като имаше руски ракети но не му мина номера,още гладуват!Където има руски ракети,населението е гладно и озверяло!:):):)

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 НЯКЪДЕ ТАМ

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "ЦРУ":

    В твоя двор и да има,и да няма ракети,ти винаги ще си се хванал за палците на краката с вдигнат сутиен.
  • 8 гост

    16 8 Отговор
    е добрутро. То май е ясно за всички, с изключение на краварските тролове.
  • 9 Расулюлах

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "ЦРУ":

    В куба от десетилетия няма руски ракети и фидел се спомина и пак са в каменната ера пак ли русия е виновна?нали имаше преговори със саш но сега тръмплина се отметна
  • 10 Патриот

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "ЦРУ":

    А ние в България цъфтим и връзваме 2 милиона българи избягали от родината си заради безпереспективност в страната си, ниски доходи, липса на всякаква социална справедливост. Останалото население в страната в 80% живее на прага на бедността. И това брагорадение на изродите от САЩ, където минат така става процъфтяват - Сирия, Либия, Украйна, Ирак...
    А в световен мащаб винаги едни и същи хора са печелиле от войната, кръвта на другите народи. Същите, които има 200 бази в цял свят и го дават миротворци. Тези, които за 140 години история(кенефа на баба ми на село има повече) са подпалили над 70 войни.
    Всеки да се сети сам кои са те.
    Такива идиотщини драскат само платени тролове
  • 11 Кики

    14 9 Отговор
    За всеки е ясно, че С.Корея е малкото братче на Русия и Китай, но истински брат! Това обаче не пречи на САЩ да ги ударят, но Ю.Корея и Япония са пречка и война няма да има. Мнението на руснака е правилно, но има и други важни неща за САЩ, като сигурността си. След известно време САЩ ще бъдат в обхвата на С.Корея. Американците ще преглътнат още една ядрена сила. Това, обаче ще забави развитието на С.Корея, които не живеят по - зле от нас.
Новини по държави: