Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 19:16 1 574 4

Тереза Мей готова да плати 60 млрд. евро на ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер иска начало на търговските преговори

Тереза Мей готова да плати 60 млрд. евро на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Британският премиер Тереза Мей показа готовност да плати 60 млрд. евро на ЕС, за да уреди излизането на страната си от Съюза, съобщи Express.

Подобно решение ще даде ход за търговските преговори между двете страни. Според европейски представители Мей е готова да направи плащането, за да извади преговорите от сложната ситуация, в която са в момента.

Смята се, че вече дори са започнали преговори за търговското споразумение между двете страни.

Сумата е тройно по-висока от тази, която първоначално британското правителство обяви, че е готово да плати. Това може да навлече на Мей критики от политическата класа в страната й.

Сумата ще покрие бюджетните задължения на Великобритания към ЕС през следващите няколко години. Все още обаче финалните въпроси трябва да бъдат изяснени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    9 4 Отговор
    Ще плащат англичаните, и хоро ще играят! Всички отстъпки свършиха за тях!
  • 2 Диди

    8 1 Отговор
    ЕС трябва да остане твърд с позицията си.Дори тези 60млрд.са малко.И в настоящите преговори трябва строго да пазят интересите ни,в противен случай всички държави от ЕС ще трябва да заплащат диференциите предизвикани от Англия.
  • 3 onq s konq

    6 1 Отговор
    Ама къф грандиозен купон ше си спретнем с тия кинти останалото ЕС!:)
  • 4 Мюмюн ага

    4 1 Отговор
    Никав пазарлак да не му праят, и да дават парите по барзо тука у бедните като нас и бойку да ги разделя пу равно на сички безработници и пенсионери...
Новини по държави: