6 Ноември, 2017 22:00 8 597 5

Уникално откритие в Египет

  • египет-
  • откритие-
  • уникално

Открита е гимназия от Елинската епоха

Археолози откриха останки от древна Гимназия в Египет, съобщи ABC.

Откритието е направено край Кайро и за него съобщиха от египетското министерство на антиките.

Находката датира от преди 2300 г. или Еленическата епоха. Находката е направена от германски и египетски археолози в провинцията Фаюм. Там се е намирало селището Филотерис, което е било открито от Птолемей II през III век преди новата ера.

Гимназията е включвала голяма зала, която е била украсена със статуи и трапезарии. Край нея е имало писта за конни надбягвания.

Според експерта Корнелия Рьомер откритието ясно показва гръцкото влияние в Египет. В момента се извършват допълнителни проучвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Археолог

    19 2 Отговор
    Научете се да правите разлика между Елини и гърци.

    Коментиран от #3

  • 2 боби

    8 0 Отговор
    Гимназия не означава ли салон?
  • 3 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Археолог":

    елини и гърци е едно и също като врат и шия ... ти явно разбираш повече от археолозите явно... омръзна ми от исказвания на хора който всичко разбират и всичко могат

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    елини и гърци са едно и също колкото днешни македонци и Александър Македонски, колкото, държава Египет и пирамидите, клкото скити и русия, колкото България и тракийците....
  • 5 Шопа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Представи си, че съм археолог.