1 971 2

В Гърция ще може да се кара със 150 км/ч

Нов правилник за движение по пътищата в Гърция

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Гърция започна да реформира правилата за движение по пътищата, като ще увеличи разрешената скорост по магистралите, пишат медиите в южната ни съседка.

Транспортният министър Христос Спирдзис обяви, че новият правилник за движение по пътищата ще дава възможност за увеличаване на скоростта от 130 километра в час (колкото е сега) на 150 километра в час.

Не е ясно дали тази промяна ще се отрази положително и ще се намали броят на жертвите. Контролните органи не престават да отчитат ръст на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

В повечето европейски страни разрешената максимална скорост е колкото е в Гърция сега - 130 километра в час. До края на годината властите в Гърция ще обявят търг за изграждане на нова система за таксуване без каси по пътищата на страната.

Прилагането на новата тол система ще стартира още догодина, като се предвижда таксите да се плащат безкасово чрез специални бордови устройства и по мобилните телефони. Таксите ще са в зависимост от изминатите километри.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Марио
  Отговор
  1 21:16  07.11.17
  Ей не думайте То тая скорост много висока бе😂😂😂😂 Направо летиш Колата едва вдига толкова увисна скорост е това. Абе вие подигравате ли се с хората.Защо не ги оставите да си карат колите.Както е в Германия.Карат си хората без ограничения.И забележете има по-малко инциденти.

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 16:31  09.11.17

  До коментар #1 от "Марио":

  Големите инциденти не са по магистралите, а по скапаните ни първокласни пътища !!! Рядко голямата скорост на магистрала води до произшествие при правилно шьофиране .

Напиши коментар:


Публикувай