7 Ноември, 2017 19:55 1 912 1

Повечето граждани на ЕС ще могат да останат на Острова

  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит-
  • граждани-
  • острова

Във Великобритания живеят около 3 милиона граждани от ЕС

Британското правителство обяви, че повечето граждани от ЕС, които в момента пребивават в страната, ще могат да останат след Брекзит през 2019 година, съобщи „Ройтерс“.

При представянето на планове за програма за масово регистриране, министерството за излизането на Великобритания от ЕС и вътрешното министерство посочиха, че гражданите от ЕС ще получат двугодишен гратисен период, през който ще могат да кандидатстват за статут на пребиваване, след като Великобритания напусне ЕС.

Законовият статут и правата на гражданите от ЕС са сред по-сложните проблеми в процеса на излизането на Великобритания от ЕС.

Във Великобритания живеят около 3 милиона граждани на страни от ЕС. Молбите няма да може да се отхвърлят за дребни технически пропуски и повечето от тях ще бъдат уважени, се казва в изявление на двете министерства. Разходите по кандидатстването няма да са по-високи от таксата за британски паспорт, а гражданите от ЕС ще имат и право да обжалват отхвърляне на молба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    5 0 Отговор
    Естествено! Иначе няма да има кой да и работи.
Новини по държави: