1 088 1

Саудитски банки замразиха 1200 сметки

В кралството обявиха война на корупцията

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Саудитски банки масово замразиха сметки на физически лица и предприятия в кралството като част от кампанията за борба с корупцията. Замразени са над 1200 сметки заради разследване, а броят им продължава да нараства, съобщиха банкери и адвокати, предаде "Ройтерс".

Десетки членове на саудитското кралско семейство, чиновници и влиятелни бизнесмени бяха задържани при кампанията за борба с корупцията. Те може да бъдат обвинени в пране на пари, подкупи, изнудване на официални лица и злоупотреба със служебно положение с цел получаване на лични облаги.

От неделя насам Централната саудитска банка разширява почти всеки час списъка със сметки, чието замразяване иска от банките в кралството, съобщи регионален банкер. Той не разкри имената на засегнатите компании, но заяви, че те включват както листвани на борсата, така и нелиствани предприятия от различни сектори.

Според него, ако замразяването продължи дълго, то може да започне да пречи на ежедневната бизнес дейност като заплащането на персонала и кредиторите и други трансакции.

Саудитска Арабия


Още по темата

 • Задържаха 11 принцове в Саудитска Арабия

  Задържаха 11 принцове в Саудитска Арабия

  Комитетът за борба с корупцията в Саудитска Арабия задържа 11 принцове, четирима действащи министри и десетки бивши, предаде Би Би Си. Имената на ...
  5.11.2017
  3 166
  3
 • Чистка прибира 800 млрд. USD

  Чистка прибира 800 млрд. USD

  Чистката сред кралския елит на Саудитска арабия може да доведе до конфискация на пари и друг вид активи на обща стойност 800 млрд. USD. До момента ...
  8.11.2017
  5 000
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баджанака
  Отговор
  1 10:20  09.11.17
  КТБ-2, ще им вземат парите.

Напиши коментар:


Публикувай