1 038 0

Професор напусна Оксфорд заради изнасилване

Тарик Рамадан отрича обвиненията

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Преподавател от Оксфордския университет напусна елитното учебно заведение заради обвинения от няколко жени в сексуално насилие, съобщи The National.

Тарик Рамадан беше обвинен в изнасилване и малтретиране. Четири жени се оплакаха от злоупотреби, но нито една не е подала жалба в полицията. Всички те са се свързали с журналисти, за да разкажат историите си.

Университетският преподавател от египетски произход отрича обвинения и твърди, че са клеветнически. В изявление на Оксфордския университет се казва, че с взаимно съгласие и незабавен ефект Тарик Рамадан напуска университета.

Обвинения в сексуално насилие има още от 2009 година. Френска журналистка, следяща случая на Рамадан, е разговаряла с жертвите му. Една от жените го обвини в изнасилване, докато другите в сексуално насилие под различни форми. „Срещнах две момичета, които бяха в капан на садистична връзка с него“, заяви журналистката.

Египетският професор е имал връзки във Франция, Белгия и Швейцария. Той е изнасял лекции на конференции в различни точки на света. От Оксфорд обявиха, че напускането му не означава, че професорът признава вината си или университетът го смята за виновен.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай