Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 08:55 2 467 12

Пучдемон: Испания извърши преврат в Каталуния!

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • преврат-
  • испания-
  • белгия-
  • съд

Пучдемон разкритикува Европейския съюз

Пучдемон: Испания извърши преврат в Каталуния! - 1
Снимка: БТА/ AP

Каталунският лидер Карлес Пучдемон, който беше отстранен от поста си, обвини централните власти в Мадрид в извършването на преврат, съобщи „Скай нюз“.

Пучдемон заяви, че „хората се чудят защо Европа не се намеси в този преврат в Каталуния“. Политикът бе отстранен от каталунския парламент, след като обяви независимостта на региона.

В началото на месец октомври беше проведен референдум, който властите в Мадрид обявиха за незаконен. Пучдемон каза, че Каталуния има само един път, за да стане република – чрез демокрация.

Той смята също така, че въпросът ще бъде решен от международен съд. „Никой не трябва да се съмнява, че това ще завърши в международен съд. Испания вече беше разкритикувана по други въпроси“, заяви Пучдемон.

Испания издаде европейска заповед за задържането на каталунския лидер, както и на няколко други политици. Пучдемон беше освободен от съда в Белгия, но няма право да напуска страната и е задължен да се явява в съда на всички заседания.

Пучдемон отправи остра критика и към Европейския съюз и подкрепата му към „държавния преврат“ на испанския министър-председател Мариано Рахой, който обяви, че референдумът за независимост нарушава конституцията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 18 Отговор
    Много е нагъл тоя - превратаджията вика дръжте крадеца ...
  • 2 Шаран БГ

    16 15 Отговор
    Безсрамен некадърник !! Испания няма ли Конституция? Правителството на Каталуния не я ли е ратифицирало през 2013 год, по искане на краля Хуан Карлос ?

    Коментиран от #9

  • 3 гост

    18 13 Отговор
    Избяга като бит п...раст - и сега от далече се прави на мъж а всъщност е жена ...
  • 4 Хайде Пучдемон

    20 17 Отговор
    Пучдемон е пич и който му се пречка, ще го пуч-не мъжката. Вярвам, че този ще разкаже играта на хората дърпащи конците в Европа, вече е започнал. Играта му е много по-висока и друга от Каталуня, Каталуня е само брънка. Друга е идеята на хората зад него.....
  • 5 полит трансфер

    8 7 Отговор
    Веднага да приемат Пучдемона в ГЕРБ !!!!
    Отговаря по всички критерии за завършен "аст", Цвъ Цвъ дясната Пуча,, ще е лявата и партията бетон форевър !
  • 6 Пеньо

    13 12 Отговор
    Невероятнто нагла личност е демона. Изплюха се на конституцията в която са се клели, направиха едно жалко подобие на референдум, и след всичко това критикува!
    Пази боже сляпо да прогледне!
  • 7 Европеец

    8 20 Отговор
    Всеки който се Продаде на Путин става нагъл изрод и Национален Предател!
  • 8 Дони

    12 9 Отговор
    Много е силен далече от правосъдието!
  • 9 крал мас

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шаран БГ":

    крал и конституция. Аве, вие сте мнооо смешни ве! леберал-фашисти, а?
  • 10 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Според Конституцията от 1978 година Испания е социална и демократична правова държава под формата на ПАРЛАМЕНТАРНА КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ !!
    Крал на Испания е Филип VI, а министър председател е Мариано Рахой.
    Българино, освен да псуваш и да пишеш, нали можеш и да четеш ?
    Чети !!
    Ако пък имаш и възможност да се поразходиш из Испанията, ще разбереш какво е СОЦИАЛНА, че и ДЕМОКРАТИЧНА, че и ПРАВОВА държава !!
  • 11 Вива Испания

    1 2 Отговор
    А не е ли испанската област Каталуния тази, която се опита да направи преврат в съществуващата държава Испания?
  • 12 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    В случая ние не можем да определим кой е крив и кой прав, подава ни се само част от информацията и най-вероятно никога няма да разберем истината. По-лошото е че ЕС вместо да се обединява с всяка изминала година тя се "дели". То не беше Европа на две (а според мен и на три) скорости, разделена Испания ... скоро няма да видим истински "съюз" в Европа. Жалко.
Новини по държави: