Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 09:55 1 051 2

НАТО изпраща още военни в Афганистан

  • афганистан-
  • нато-
  • войници-
  • мисия-
  • тренировъчни-
  • талибани

Войските ще бъдат разположени в началото на 2018 г.

НАТО изпраща още военни в Афганистан - 1
Снимка: БТА/ AP

Страните от НАТО са на път да се споразумеят да увеличат тренировъчната мисия в Афганистан с още 3000 души, съобщи „Ройтерс“, цитирайки неназовани източници. Новият персонал няма да има бойни задачи, а ще тренира местните сили за сигурност. Те ще допълнят американски антитерористични сили, които президентът Доналд Тръмп възнамерява да прати в страната.

„Решихме да увеличим броя на войниците, за да пратим послание на талибаните, на бунтовниците, че те няма да победят на бойното поле", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Министрите на отбраната на НАТО се очаква да одобрят разполагането на допълнителните сили в двудневна среща, която започва в Брюксел. Войските ще бъдат разположени от началото на 2018 година, каза представител на НАТО.

Стратегията на Тръмп за Афганистан, обявена през август, включва изпращане на още войски, по-силна афганистанска армия, подкрепа от регионални съюзници като Индия и по-твърда линия към Пакистан, които САЩ подозират в осигуряване на убежище и подкрепа на талибаните и други екстремистки групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладно соросче

    3 0 Отговор
    Няма хляб в тази тема! Дайте нещо за Рашка!
  • 2 Kcaniba

    4 2 Отговор
    Обана Нобела за мир няма ли да връща!??
Новини по държави: