8 Ноември, 2017 12:56 940 6

В Естония арестуваха руски агент

  • естония-
  • русия-
  • агент-
  • арест-
  • задържан

Арестуваният е руски гражданин

В Естония арестуваха руски агент - 1
Снимка: Shutterstock

В Естония арестуваха мъж, заподозрян, че е руски агент, съобщи „Ройтерс“. Повдигнати са му обвинения за действия срещи националната сигурност на балтийската държава.

Естонската прокуратура смята, че мъжът е работил за Федералната служба за сигурност на Русия и е планирал извършването на кибер атака в страната.

Агентът е задържан при опит да се върне в Русия през град Нарва, намиращ се на границата между двете страни. Мишена на руския гражданин са били държавните институции в Естония.

От руската Федералната служба за сигурност отказаха коментар по въпроса. Руското външно министерство също не излезе със становище. Това не е първият случай на арестуван руски агент в Естония.

Отношенията между двете страни са напрегнати, особено след анексирането на Крим. Естония е членка на НАТО и Европейския съюз, припомнят световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тука е така

    10 15 Отговор
    Естонците си гледат държавата,нашата е пълна с руски измекяри които викат че народа е 80% ДЕБИЛЕН.Така ще е,затова са толкова напред естонците и ще ги дават за пример.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Пеньо

    5 7 Отговор
    Остана да приберат още няколко хиляди!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Свободен

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "тука е така":

    А защо не кажете нещо за турските агенти които искат да отцепят територии от България? Само руснаци са ви в главата, смешни платени тролчета.

    Коментиран от #5

  • 5 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Свободен":

    Като се има предвид, че И РУСНАЦИТЕ, И ТУРЦИТЕ искат да си отхапят парчета от територията на България, ти какво искаш? Да се парират турците, за да се настанят тук руснаците? А не може ли “ и двете, дядо попе, и двете“, а? В МОМЕНТА ТУРЦИЯ И РУСИЯ СА ДУПЕ И ГАЩИ , МНОГО СА СИ БЛИЗКИ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА- ЧЕ И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ ТЕРИТОРИАЛНИ АПЕТИТИ КЪМ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! Това са ти любимите путлеристи!

    Коментиран от #6

  • 6 Свободен

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Как прецени, че са ми любими путлеристите? Факт е, че под всяка статия едни и също тролове обвиняват Русия за всичко. Смешно е. А Русия може да има всякакви, но не и териториални претенции към България. Такива не са имали дори когато ни окупират през 1944.
Новини по държави: