8 Ноември, 2017 22:01 4 529 14

САЩ се готвят за космическа война

  • сащ-
  • война-
  • космическа

Страната трябва да има космически флот до 2030 г.

Командир от военновъздушните сили на САЩ поясни как страната би водила „космическа война“, съобщи РИА Новости.

Генерал Джон Раймонд оглавява космическото командване на ВВС на САЩ. Според него Русия се занимава с изследване на антисателитни оръжия поне от 80-те години на миналия век.

Има опасения и от Китай, заради инцидента през 2007 г. Тогава при тест на балистична ракета, китайските военни свалиха американски спътник. Заради това и в САЩ разработват все повече технологии за за защита от хипотетична атака в космоса.

„Има много начини за това. Не смятам обаче да навлизам в подробности, за това какво можем а направим и какво не. Работим във всички възможни посоки. Разработваме както промяна на траектория, така и кенетично оръжие. Проучванията са в ход“, заяви Раймонд.

Според него до 2030 г. САЩ трябва да разполагат и с космически флот. Той ще идентифицира и контрира вражески заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    33 17 Отговор
    Е за това руснаците са готови от поне 5-6 години.
  • 2 Заповед на ГОСПОДАРИТЕ

    41 13 Отговор
    Програмата "Междузвездни войни" с която блъфираха навремето и накараха СССР да се превъоръжи... Слагаха по 2 нули отгоре. Сега с тоя трилионен дълг в кое блато напъват?! Китай дали ще има силите да им го изкупува?! Май войната наближава и ще търсим провокация със Северна Корея, за да не излезе, че са агресори, а освободители, па кот такоа!... Важното е дълга да се размаже и заличи по време на войната ))) Типичната жидомасонска, рептилска рецепта!

    Коментиран от #10

  • 3 Бесен Язовец

    25 15 Отговор
    Тия си мислят че САЩ ще съществуват в тоя вид до 2030г. Големи ентусясти са там самоче мн.скоро ентосязма ще бъде попарен лека по лека ще се разделят по 5-6 щата и финито с военнте технологии.Ще делят и лехите с царевица с танкове

    Коментиран от #8

  • 4 Олигарха

    40 7 Отговор
    Никоя империя не е осъзнавала, кога е прекалила и съответно никога не е можела да си предвиди края. Една от най-големите глупости на американците беше, че изнесоха технологиите си в Китай заради по-евтиния робски труд там. Направиха го от чиста алчност за по-големи и бързи печалби, насърчиха и васалните си икономики да направят същото, като Германия отново се престара и в дебилизма си стигна до пълно субсидиране на производства в Китай и после изкупуване на продукцията им... Сега естествено всички ще сърбаме попарата на новия световен господар Китай в близко бъдеще. Само си представете, технологиите на света са в тях, милиарди население, ресурсите им са непокътнати и в резерв. Единствения им недостатък в момента е липсата на адекватна армия, който те отстраняват с трескави темпове, строейки самолетоносачи, подводници, балистични ракети и самолети 4+ поколение.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 очевидно

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Олигарха":

    На това му казваме, по традиция: "Лакомо д.пе - кръв се.е!"... Алчността за цифри, по сметките на някои корпорейшън сега ще доведе до ново свръхвъоръжаване.... Старите ни дедовци са уцелили израза, в поговорката, нали? Впрочем ние сме гонови за космическа война - доподите ни са толкова мижави, на фона на новите електромобили, че за да си купим нова "Тесла" ни се привиждат звезди на небето в тиквите...направо галактясахме от "оправящи" ни тиквурници тук....
  • 6 Диди

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "Олигарха":

    Донякъде съм съгласна с мнението ви,но нима мислите,че американците ще предадат технологиите си на Китай.Това е абсурдно.Не съгласна с това.Американците не са прости,те много добре знаят какви възможности има Китай и ,че след време тя ще е доста напреднала в военно отношение.
  • 7 empire strikes back

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Олигарха":

    +1
    Точно така си е!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Джендо

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Заповед на ГОСПОДАРИТЕ":

    Русия също купува дълг.Мисля , че беше на 14 място сред държателите на американски дълг.Може да нямат ресурс да са на по горно място.Интересно ми е защо го купуват.Да не би да носи дивиденти?
  • 11 mediator37

    8 3 Отговор
    Имаше един виц:
    Будят американския президент
    - Господин президент, руснаците боядисаха Луната в червено!
    - А вие още ли не сте написали отгоре "Coca-Cola"?
  • 12 Киро

    8 6 Отговор
    Жалките мишчици с ушанки църкат, църкат!

    Като видяха 700 милиарда военен бюджет за догодина, направо се напълниха потурките!

    Тръгнали да сравняват жабата си с кон!
    Къде сте тръгнали бе, калната дупка Расия е с всеки ден потъва в все по-дълбоко дупката на външния клозет, те тръгнали да се мерят с големите, а средната заплата им по ниска дори от България!
  • 13 СССР

    7 2 Отговор
    Другари не бойте се - и нашата космическа програма ще е готова до 3020та година !
  • 14 Д-р Хаус

    3 2 Отговор
    И руснаците мислят за космическа отбрана ,ей Скорпиона да каже за сандъка с пирони 😂