Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 21:15 2 272 1

ФБР с мащабен хакерски удар

  • фбр-
  • удар-
  • сащ

Действията са в рамките на акция срещу разпространението на порнография

ФБР с мащабен хакерски удар - 1
Снимка: Shutterstock

ФБР са проникнали в няколко хиляди компютри в целия свят, съобщи ТАСС

Действията са били в рамките на мащабна акция срещу разпространението на детската порнография. Ударени са били компютри включително и в Китай, Иран и Русия.

Бюрото е хакнало над 8000 компютъра в 120 държави, включително в държави от Южна Америка, Европа и дори в САЩ. Операцията е довела до стотици арести, както и до спасяването на стотици жертви на детска порнография.

Експертите на ФБР все по-често навлизат в тъмната страна на мрежата, като залагат програми, насочени срещу компютри, чието местонахождение не може да бъде установено.

Според експерти този подход може да създаден спорове в международен план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биню

    5 5 Отговор
    Нямали някои русолюбци да започнат вече да плюят Америка,да започнат да заобесняват колко са лоши американцте и как ще бъдат унищожени от някви сулювци и пулювци.