1 272 6

Тръмп с призив към Русия и Китай

Той иска страните да помогнат с натиска над Северна Корея

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Президентът на САЩ Доанлд Тръмп призова Русия и Китай да направят повече, за да се преборят с ядрената заплаха от Северна Корея, съобщи News 24.

В момента Тръмп е на обиколка в Азия, на която основната му цел е да предприеме действия за ограничаването на ядрената програма на страната.

„Северна Корея е световна заплаха и изисква световни действия. Севернокорейският лидер Ким Чен ун застрашава милиони животи и е врем да действаме с голяма решителност. Ако Китай и Русия започнат да действат, мисля че нещата ще се случат и то много бързо. Мисля, че е важно в Китай да бъдат по-бързи и ефективни в действията си спрямо този проблем от всеки друг, а там могат да се справят с това бързо и лесно. Призовавам и Русия да помогне в овладяването на тази потенциално трагична ситуация. Това е важно

Ние правим най-доброто военно оборудване в света и Южна Корея ще поръча такова за милиарди. Това е доста смислено за тях“, заяви Тръмп.

Тръмп отправи благодарности към китайския президент Си Дзинпин за действията спрямо икономиката на Северна Корея, които той въведе през последните месеци.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Барчо
  Отговор
  1 09:16  09.11.17
  И пак в новините се споменава Русия и нещо лошо. Какво точно повече трябвало да направят??? Каквото е трябвало и се е искало от нея са направили. Искаше се от тях да гласуват за санкциите - гласуваха. Искаше се от тях да замразят сметките в банките - направиха го. Искаше се да не се търгува с тях - не търгуват. Не само в Русия работят севернокорейски арбайтери, но те са мирни граждани и не виждам как точно да бъдат екпулсирани. Така че тази новина пак е начин да се спомене Русия и веднага да бъде свързана с лошотия. Поредния гвоздей за отрицателен имидж.
 • Зъл
  Отговор
  2 09:28  09.11.17
  Нали са много велики хамериканците, защо отправят призиви?! Да се оправя сам Тръмп, нали е голям мъж!
 • 153759
  Отговор
  3 09:33  09.11.17
  Кой е по-голяма заплаха за МИРА, Северна Корея или САЩ?

  Коментиран от #4

 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  4 09:37  09.11.17

  До коментар #3 от "153759":

  САЩ това е ясно даже и на нашите русофоби
 • Съни
  Отговор
  5 10:33  09.11.17
  Какви са тези призиви от говедарите?? Нали току що си гласуваха огромен военен бюджет..значи армията им е супер-нека тогава сами се справят със С.Корея..да ама не. Защото знаят,че ще станат на пастет..В цялата тази ситуация,лудака Ким показа на целият свят,че въпреки огромните пари и безброй военни бази--САЩ са пълен въздух под налягане--ФАКТ----
 • бббббб
  Отговор
  6 11:47  09.11.17
  Странно.Молят агресора Русия,на която налагаш санкции да усмири друг агресор!?!?Нали САЩ са много силни ,да си го усмирят те.

Напиши коментар:


Публикувай