10 Ноември, 2017 07:30 4 479 37

Най-чудовищната трагедия в руската история

  • трагедия-
  • русия-
  • история-
  • ленин-
  • октомврийска революция-
  • хитлер-
  • ссср

В СССР беше проведена страховита антиселекция на населението

Най-чудовищната трагедия в руската история - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и да е странно: Великата октомврийска социалистическа революция, както комунистите кръстиха преврата от есента на 1917, наистина се оказва велика, ако съдим по резултатите от нея. Тя действително преобърна света, по думите на Джон Рийд, и се превърна в може би най-важното събитие на 20 век. От нея, като от приказно яйце, се излюпиха многобройни ключови явления.

Ако Октомврийската революция не се беше случила

Историята не познава условното наклонение, но въпреки това си мисля, че без Октомврийската революция нямаше да има и Хитлер. Та нали в началото на 1930-те години Съветският съюз начело със Сталин не разреши на левите сили в Германия - комунисти и социалдемократи - да се обединят. А един от резултатите беше, че във войната срещу Хитлер Съветският съюз изгуби 40 милиона души.

Без Октомврийската революция не биха били възможни нито Мао Дзъдун, нито най-новата китайска история с чудовищната „културна революция", с избиването на интелигенцията и с всичко последвало.

От друга страна, без Октомврийската революция трудно можем да си представим активното развитие на социалните институции на Запад и прехода от капитализма (такъв, какъвто го описва Маркс) към социална пазарна икономика и към едно общество, ако не на всеобщото благоденствие, то поне на цивилизованата демокрация. Всъщност, изгода от Октомврийската революция извлече именно Западът - защото се научи какво не бива да прави и съумя да представи достойна алтернатива на съветския тоталитаризъм.

Без Октомврийската революция нямаше да го има и днешното отровно огнище на международния тероризъм. Защото тероризмът на практика е наследство от безжалостната тактика на болшевиките да не подбират средствата за постигане на своите цели. Ярък и за съжаление заразителен пример в това отношение стана Куба с нейната най-прочута терористична икона - Че Гевара. На много места по света и до днес обожават този „професионален революционер", породен тъкмо от руската революция. А това доказва, че в самата човешка природа е заложено семето на насилието в името на утопични цели.

Без аналог в световната история

По своите резултати Октомврийската революция беше колкото велика, толкова и неудачна. Вече стана дума за въздействието ѝ върху света, а на самата Русия тя не донесе нищо положително. Докато английската, френската и другите европейски революции, независимо от кръвта и ужасите, се превърнаха и в двигатели на прогреса, за народите в Русия Октомврийската революция се превърна в чудовищна трагедия, която няма аналог в световната история. Ето защо, според мен, съвършено несъстоятелни са приказките, че разпадането на Съветския съюз било геополитическа катастрофа. В съветското литературознание често се използваха термините „въпреки" и „благодарение на". Ако приложим тази методика, за да опишем живота на народа в Съветския съюз, можем да кажем, че той оцеля и дори постигна сериозни успехи в науката и в културата въпреки Октомврийската революция и самото съществуване на СССР.

В СССР беше проведена страховита антиселекция на населението - унищожени бяха цели социални прослойки, от аристократите до селяните. Ние, руснаците, се превърнахме в случайни хора. Ние, руснаците, и до днес не можем да се измъкнем от помийната яма, в която ни навря Октомврийската революция, а в страната ни липсва всякаква политическа култура, да не говорим за политическа мъдрост. Всичко това също е резултат от революцията. Тя ни върна обратно в пещерите, към архаичните представи за добро и зло. Вдъхна ни чувството за превъзходство над всички останали, просто защото ние сме ние. В началото тя като див звяр разкъса всички руски национални ценности, които Толстой така прецизно описва в главите за семейство Ростови. После с помощта на всички несправедливости раздуха пожара на световната революция, а накрая се хвърли в чудовищния национализъм на сталинската епоха, като заличи човешкото достойнство и потопи хората в страх, който управлява Русия и до днес.

Твърдят, че болшевиките победили, защото обещали мир и земя. Но всичко това е чиста демагогия. Вместо мир дойде братоубийствената Гражданска война, а вместо да раздаде земя, по време на колективизацията революцията унищожи най-доброто селячество.

Защитниците на революцията ще кажат: ликвидирана беше неграмотността, проведе се успешна индустриализация, победихме във Втората световна война… Само че борбата срещу неграмотността започна още преди болшевиките, индустриализацията беше в пълен ход още в началото на 20 век, а за жертвите във войната вече писах по-горе.

Главата още дълго ще ни боли...

Но най-обидно е обстоятелството, че всъщност Октомврийска революция изобщо не е имало. Това беше просто успешен преврат. И както е при всеки преврат - събитията от есента на 1917 можеха да се случат, но можеха и да не се случат. Можеха просто да се размият, да се изпарят някъде в смрадливия въздух на Първата световна война. Да, Русия имаше нужда от революция - и тя се проведе през февруари 1917. А болшевиките просто се възползваха от нейните слабости и я потопиха в кръв, терор и лъжи. После пък се включи машината на разстрелите и на безсрамната демагогия. Тази смесица от страшни беди продължи и по-нататък. И се усеща и до днес, макар и с различни нюанси. Не можеш да помириш терора и цивилизацията, културата и насилието, демагогията и разума. Днешните опити на руската власт да помири всичко и всички също се изградени върху демагогията и атавизма.

В Русия животът е такъв, че ако искаш да оцелееш, трябва да живееш с надежди. С вечните надежди за едно по-добро бъдеще. Така и днес се надяваме, че новите поколения ще превърнат тази надежда в реалност и един ден ще се събудим в нормален свят. Главата още дълго ще ни боли, но все някога ще си отворим очите.

Виктор Ерофеев е един от най-известните съвременни руски писатели. Той е още литературовед и телевизионен водещ, кавалер на френския Орден на почетния легион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    18 9 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Джентълменът русофил

    31 29 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Така и днес се надяваме, че новите поколения ще превърнат тази надежда в реалност и един ден ще се събудим в нормален свят."
    Първо се събудете от собствения си сън, а после се надявайте. Запада така и не осъзна, че Изтока и по-точно Русия, Китай и периферията живеят по собствени закони. Вие осъзнавате ли колко са нагли западняците в опита си да оеднаквят целият свят според техните си представи. Демокрация та демокрация. Е да де ама тъкмо тая "демокрация" е запалила най-много войни по света и е взела най-много жертви. Тъкмо тая демокрация се грижи само за икономическият просперитет на всяка нация за сметка на духовният просперитет. Казано на обикновен език, Запада се грижи само за състоянието на автомобила, а Изтока се грижи за благоденствието на шофьора. Ние жителите на бившият соц лагер уважаваме ближните си, своенравни сме, вярваме в приятелството, уважаваме традициите си и обичаме Русия и православната си религия. Вие на Запад сте студени, подли и лицемерни кучи синове и сте готови да закопаете дори собствените си майки в името на висшата форма на егоизъм, която проповядвате. Живота на Запад е стерилен и студен досущ, като в хладилник.

    Коментиран от #5, #15, #18

  • 3 Кики

    20 26 Отговор
    Не изчетох статията докрай, защото ми се стори безсмислено. Историята не търпи -"ако". Най-значимото събитие е ВСВ! ВОСР е значимо събитие, но е само една смяна на система на управление...към по - добро разбира се. На такива смяни на системи на управление се нагледахме достатъчно... извършени от САЩ!
  • 4 Kcaniba

    18 19 Отговор
    Поредната нпо партенка!!!
    Революциите бяха 2. Ако се започне от там и се завърши с първи човек в космоса - Юри Гагарин.
    България нямаше да има космонавт, развита индустрия, курорти.
    Всички революции носят смърт и прераждане.
    Не харесвам нито ленин, нито сталин, нито болшевиците, нито жидовските терористи като троцки, но революцията бе неизбежна!Промените назряха, империите колабираха.
    Просто както винаги, властта взеха най радикалните и тъмните сили, но това не е защото революцията е руска, а защото всички револбции са такива!!!

    Коментиран от #7

  • 5 ДС КГБ

    23 27 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    За предателите е по важно да са Русофили а не Българи-националисти!
    Ако обичаш-не цапай с руските си л-на форума !

    Коментиран от #33

  • 6 Румен

    25 11 Отговор
    Д.Веле превзе още един връх на пропагандата. Никога не съм бил русофил или пък комунист-не дай Боже..Но Д.Веле да обвинява за всички грехове в света болшевиките си е чист идиотизъм. Да не говорим за създаването на Хитлер-не болшевиките са виновни-а капитала на Франция,Великобритания и САЩ --има милиони доказателства кой е финансирал партията на Хителр и каква политическа подкрепа е имал..Само пример-за Олимпиадата в Берлин са гласували всички,нищо че тогава Хитлер откровенно е натрапвал расизма...Направо Д.Веле са станали жълта медия-те реално са позор за демокрацията..
  • 7 Гост

    16 22 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    България е имала и индустрия и курорти и то преди тук да дойде червената пияна руска сган. Това, че не си познавате историята и не четете си личи. Името Юри съществува само в червените комунистически глави, човека се казва Юрий. А дали е първият е много спорно. Една снимка няма от полета.

    Коментиран от #8, #11, #14

  • 8 Kcaniba

    22 14 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Къде е имала курорти простете!???
    Ни пътищата ни мостове, ако не броим римските и тези на Колю Фичето!!!
    Курорти??? Хисаря може би визираш, или някой древноримски... За американците на луната го знаем че е фейк, но за Юри Гагарин - не ставай смешен!!
    Незнам за пияната червенатв сган, но за квфявата о..рана , пияна и наркоманизирана сволоч е всеизвестно!!!
    Козяк не спи виждам и тези фашизоидни статии, с фашизоидната нпо рая отрано мами и фалшифицира!!!
  • 9 Бесен Язовец

    21 14 Отговор
    Хахаха звучи като радио свободна Европа от преди 30г.усмивки от старите ленти. Пълна гнусна немска измислица още им е болно че Русия ги згази фашистите. Обаче се усеща омразата на наследниците на SS самоче следващия път тази мръсна държавичка Германия ще бъде изтрита от картата на света
  • 10 шовинист

    23 8 Отговор
    Дойч велето няма нищо общо с дойч. Тази статия вероятно е писана от някой НПО активист на заплата към стратфор. Освен това е пълна с откровени прояви на неграмотност. Разбира се, че революцията е касапница и болшевизмът донесе мъки на милиони, но защо не говорим за Франция и Англия. Тамошните революции станаха косвена причина за гибелта на много повече хора, а да не говорим, че именно френската е виновна и за сегашното полумъртво състояние на белите хора. Статията пак е писана през лупата "на запад всичко е носител на прогрес". Аз пък смятам, че ако някога се изкорени човешката лакомия за пари революции никога и никъде няма да има. Обаче лакомията е от лукавия, а той не иска да ни остави на мира....
  • 11 Олигарха

    18 11 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Хахаха недей да говориш глупости момченце, България е била точно едно голямо нищо преди 9-ти Септември много подобна на сегашното си положение само, че без облагите от комунизма които позлваме сега- магистрали, язовири, електроцентрали, университети и болници. Е вярно "демокрацията" се опита да закрие повечето от тях и е на път успешно да се справи, но все още можеш да ги ползваш.
  • 12 mediator37

    9 8 Отговор
    Този измисленият социализъм на Маркс и Ленин не е никакъв социализъм. Единствената цел на марксистката идеология е да насъска една част от обществото- работниците, да избият и ограбят друга част от обществото - капиталистите. Т.е. да стават серии от граждански войни по света.
    Я сега се сетете, кой печели най-много от войните.
  • 13 Скорпион29

    15 10 Отговор
    100 г.минаха от революцията обаче още ги мъчи алчните капиталисти че Русия се опази 63 г.от лапите им и 45 г.източна Европа също сигурно смятат колко парички са загубили от тази изолация и им бърка в з...ка.
  • 14 Бесен Язовец

    15 12 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    По спорно е защо знамето на САЩ се вее на Луната и що има 2 сенки туй е по спорно.И БГ.1945 индустрията и се е свеждала до цехове за вълна и текстил не е имало пътища а са газили в кал и са орали с волски фпрягове.Тая държава я построи бг.народа под ръководството на БКП и надзора на СССР -черна и цветна металургия,селско стопанство ТКЗС, Язовири, ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ,Фармация, Курорти,Военна промишленост,Химическа промишленост.Лека и тежка промишленост,,машиностроене" + износ за кап.държави
  • 15 един

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Абсолютно несъгласие с този коментар. Само едно малко уточнение - как точно Изтокът се грижи за благоденствието на шофьора? Като го кара да управлява раздрънкани превозни средства, изтощен, гладен, нещастен и най-важното, с НЕРЕДОВНО ЗАПЛАЩАНЕ! Какъв Изток, кой Изток, този ли, в който се навъдиха мултимилионери и хора, живеещи при примитивни условия в комунални квартири? Този ли, в който бият и убиват, когато не изпълняваш исканията им и се бориш за правата си? След толкова години социализъм управляващите на Изток на това се научиха - да грабят и да мразят хората. Беше феодализъм, в момента е робовладелство! И точно към това ни тласка партията столетница!
    Статията е смислена, накратко са казани много съвършено верни неща. Браво на автора?!

    Коментиран от #28

  • 16 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    8 5 Отговор
    МИ ТО ТОГАВА И ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ НЕ ИМАЛО В КОЯТО Е ИЗТРЕПАНА ПОЛОВИН ФРАНЦИЯ А ИНАЧЕ Я БРОЯТ ЗА КРАЙЪГАЛЕН КАМЪК НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДОРИ И ГОВЕДАРИТЕ СА ГО ПРИЗНАЛИ. ИЗВОДА Е ЧЕ СТАТИЯТА Е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДЕЗИНФОРМИРАЩА.
  • 17 Зиги

    13 10 Отговор
    Че Гевара - терорист. Терористите ги създаде САЩ и Израел. Куба създаде идол, жив завинаги през вековете. Същия този Че в едно интервю казва, че черпи идеите си от един велик балкански революционер - Левски. И него ли ще обявят за терорист. САЩ съсипаха толкова много държави, а после се чудят защо половината свят ги мрази.

    Коментиран от #36

  • 18 Kcanisanaiba

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Хахаха. Е не, няма такива болни хора като русорастите и те тава си е. ВСВ запада ли я запали бе, недебил? Хитлер може и да е от запада, но идеологията му е 1 към 1 с тази на любимите ти болшевики. А тази смешка "Ние жителите на бившият соц лагер уважаваме ближните си, своенравни сме, вярваме в приятелството, уважаваме традициите си и обичаме Русия и православната си религия." вероятно ще е най-забавното, смешно и тъпо нещо, което ще прочета днес. Преди 89-та обичахте ли православната си религия бе, русораст? Ако случайно не знаеш (или удобно си забравил), тогава Великден и Коледа официално бяха забранени. Хахахах няма такива жалки демагози просто. А тия на Запад сигурно изобщо не уважават ближните си, нито вярват в приятелството и т. н.? И моля ви, като толкова много обичате просия, изнасяйте се натам и ни оставете да си живеем живота. В тази голяма и необятна страна има предостатъчно място за всички русорасти от всички страни. Не мога да разбера защо продължавате да ни тровите живота, а не емигрирате натам? Нали Запада бил западнал, еврогейци, бежанци, негри, не знам си кво? Вървете си в "православна" просия и си устройте живота сред любимите ви братя братушки...
  • 19 Джентълменът русофил

    15 7 Отговор
    Приятелю, ти виждаш това, което е на повърхността, но не се и замисляш, кое е довело до всичко, което изброяваш. За всичко за което говориш е виновен европейският съюз. България беше една прекрасна държава в която всички се трудеха честно и всички бедни бяха равни. Всички бяхме бедни, но и не толкова. Всички имаха автомобили, жилища и получаваха едно възнаграждение, което беше напълно достатъчно за едно достойно съществувание. Но по-важното е, че човека беше ЧОВЕК - чувстващ, вярващ, способен да дари обич и подкрепа на ближният си.
    После дойде демокрацията. Първата цел на демокрацията бе приватизацията, която разсипа държавните структури. И това е една логична мярка в предвид, че неможеш да градиш капитализъм, докато не съсипеш съществувашата предходна система. Логична мярка, но доста нехуманна и на гърба на народа. Кой друг плати цената на прехода, ако не и обикновеният българин, живеещ в панелка и каращ лада, голф или джета.
    Да речем, че икономиката на България вече започва да се стабилизира. Дотук добре, но кой ше компенсира 30-те години на преход в който буксувахмев калта. Цели поколения си отидоха в мизерия и нищета за да може да се смени една система с друга. Запада ни подлъга с кокал в ръката, докато с другата ръка измъкна баницата изпод краката ни. Мизерията за която говориш е плод именно на западната демокрация. Същата съдба очаква и Украйна и Сърбия вероятно.
    По-ироничнотов случая е, че новата система няма да доведе до нищо добро. То ма Зап
  • 20 Джентълменът русофил

    11 7 Отговор
    По-ироничнотов случая е, че новата "демократична" система няма да доведе до нищо добро в България. Ти на Запад живял ли си? Аз съм живял цели 6 години. Живота там е студен като в ледниковата епоха. Хората там са сравнително добре материално, но са нещастни. Няма приятелски компании, няма веселие, няма човещина. Работиш като идиот от-до, купуваш си takeaway junk food и сядаш пред голямата плазма вкъщи, защото тя е единственото удоволствие в живота на западняка. Дпиш с униформата, защото от умора нямаш време да я съблечеш. Виждал съм как човек в прединфарктно състояние моли за помощ в поликлиниката, а лекарите му я отказват и му казват, че трябва да потърси Спешна Помощ. Той им казва, че не говори английски, а те само вдигат рамене и му казват с фалшива състрадателна гримаса "сори". Всичко на Запад е една система, а хората са едни безчувствени роботи. Мога да ти давам подобни примери до безкрайност.
  • 21 незнайко

    4 2 Отговор
    27 години никой не ни е занимавал с Великата октомврийска революция ! Дойде и нейния ред, след като се появиха мисли за погребването на Ленин. Световната конспирация не спи и направлява съзнанието на хората на там накъдето желае ! КАКВОТО Е РЕШЕНО ТО ЩЕ СТАНЕ !!! Ние сме мравки, които не знаят коя е царицата майка !!!
  • 22 1111

    8 9 Отговор
    Не мога да разбера някой хора уж са българи, а защитават чужди интереси! Кой ви плаща да плюете по всичко българско. Да не би да сме били най бедната държава в Европа, а след 9-ти да сме станали по богати или е обратното. Може би имате носталгия към комунизма. Само сравнете източна и западна Германия и северна и южна Корея. Като е много добър комунизма защо всички бягат на запад и защо партийните лидери изпращат децата си да учат и живеят в западна Европа. В цял свят се видя, че комунизма е анти човешки, като се започне от Сталин, Мао, Чеушеско,Пол Пот и тн. Просто не ви изнася, защото още сучете от крадените пари. Пишете сега за коквото ви плащат продажници. Да живее демокрацията и никога вече комунизъм!!!
  • 23 lasdf

    2 1 Отговор
    Много точно казано. Намират се и хора с мозък там.
  • 24 Гост

    3 7 Отговор
    Една снимка няма от "полета" на Гагарин, нито една. Защото "летял" той "първия" човек в космоса ама не си бил взел фотоапарат. Фалшивите новини са стар съветски патент. Колкото до така наречената октомврийска революция, резултата е, че днес Русия една свястна кола не може направи.
  • 25 Botev

    6 5 Отговор
    Защо умните човеци не осмислят историческите истини? Колко години е съществувал в Гърция първият опит за демокрация? Около половин век- Защо ли гърците са го изритали в историята? Защото са помъдрели и са разбрали, че това чудо е ялова измишльотина...Кога съвременният човек ще оцени уроците на историята или по-точно кота ще помъдрее. Нямам представа след колко века...Дано стане след няколко години!
  • 26 стоян георгиев

    6 6 Отговор
    страхотна статия.няма кво да се добави.респект пред автора.само да добавя че процесите протекли в русия бяха насила доведени и в българия и в голяма част ни повлияха подобно на руснаците,а именно страшно негативно,като манталитет,ценности деиност и култура!резултатите ни са за съжаление подобни на руските !
  • 27 Kcanisanaiba

    6 8 Отговор
    Повръща ми се от лъжите на джентълмена русораст. Кой си мислиш, че ще излъжеш бе, рубло? След 89-та до сега това на демокрация ли ти прилича бе, копейко? Червените бекапесерасти, платени от просия и работещи срещу БЪЛГАРИЯ нито за миг не са изпускали властта. За това ФАЩ и еврогейския съюз ли са виновни? Всъщност да, виновни са, че ни оставиха в сферата на влияние на червената чума. Бил живял 6 години на запад... Смешко, защо не живя 6 години на изток? В рая! Всички бягате на Запад, ама знаете само да го плюете. Демагози прости. Както казах, изнасяйте се към рассия и ни оставете на мира!!!

    Коментиран от #29, #37

  • 28 Пазарен Либерализатор

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Произведенията на Илф и Петров описват много точно състоянието на следоктомврийска Русия. Комуналните квартирки от дъски, без баня, където рашките палят спиртника да свири за да се шлякат без да ги чуват през тънка дъсчена стена. Мизерия, Ленинизъм, комунизъм и накрая КПСС. На тоя нещастен народ гена им е толкова увреден, че малолетните коври по черноморието пият колкото трима балканжии, стават и си тръгват.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 юрист

    1 2 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: ...Вдъхна ни чувството за превъзходство над всички останали, просто защото ние сме ние...“ Точно това е една от последиците на воср, която е най- гадната за нас, българите и към чието възраждане днес се стреми руският путлеризъм като съвременна руска държавна идеология.
  • 32 юрист

    1 7 Отговор

    До коментар #30 от "Kcaniba":

    Рая ще казваш на майка си- руската крепостна! Българинът не е рая, колкото и руските тролове да се опитвате да ни изкарвате рая! Истината е , че предимно МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ ОТ БЪЛГАРИЯ- ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ РУСКАТА ДИАСПОРА ставате рая в останалите източно и западноевропейски държави, защото сте необразовани, нямате завършено средно образование, да не говорим за поне една магистратура и владеене на западен език на ниво , различно от нейтив! Сори- няма как да сравниш етнически българин, живеещ в България, който има 2-3 магистратури и мад 15 години стаж по едната си специалност, с неграмотниците, които нямат даже завършено основно образование в България- бъдещето на 1вия вид е коренно различно от бъдещето и възможностите на 2рия вид!

    Коментиран от #35

  • 33 Знаещ

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДС КГБ":

    Ако беше българин националист нямаше да понасяш политиката на арабизация, негроизация и циганизация на бялото население. Германия обяви признаването на трети пол, което значи, че наред с педалите и циганите скоро и в България третополовите ще имат повече права от нормалните бели хора. Нали знаеш, че ако си построиш някъде къща без разрешителни ще бъдеш принуден със цялата строгост на държавата да я разрушиш за СОБСТВЕНА СМЕТКА И ДА ПЛАТИШ СЕРИОЗНИ ГЛОБИ, а защитаваните от “демократичната” Меркел цигани когато си построят незаконна къща в наистина редките случаи на изгонване им дават жилище. Но това е рядкост защото на 1000 къщи им бутат максимум 1.
  • 34 ААА

    5 0 Отговор
    Каква революция е това? Това е организирано мероприятие , измислено и финансирано от централна Европа , като главната цел е била да създаде хаос и дезорганизация, и гражданска война в царска Русия , като по този начин я извади от Първата Световна Война, и са успели. За целта се използват ученията на Маркс и Енгелс , внедряването на агента им Ленин , и естествено много пари. Ленин дори открито настоява Русия да забрави за една голяма част от своите европейски територии и да ги остави в полза на врага, а именно този враг го е пратил за това там. След което започва опустошителна гражданска война. При ГВ. има само едно правило, по силният избива до крак по слабият , иначе няма обединение на държавата, само борба за власт и тлеещи конфликти, дълги години, а държавата лесна плячка за външни посегателства. И това го е казал Бисмарк - Държава се обединява само с желязо и кръв. На руснаците никога не им е било лесно , но тази внесена от вън революция им е донесла реки от кръв , и такива страдания каквито никой не може да понесе. Изоставане от света , което следващите поколения плащат също с огромни страдания , и това продължава с Втората Световна , и след нея.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Геро

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Зиги":

    Не знам дали знаеш, но този Че, е бастисан от друг един виден революционер.... Кастро. Защо ли? Ами защото се е явявал пряк конкурент за отпуснатото след Революцията едно работно място начело на държавата. Както и Сталин с обкръжението му, Ленин....
    Все убавци.
  • 37 Правдив

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Kcanisanaiba":

    Искаш да те оставим да си живееш с другите озлобени, недоучени, жалки неграмотници като теб? Ще ти се - ние си обичаме страната, защото сме живяли в нея, когато тебеподобната измет като теб не е съществувала. И ще направим така, че да не съществува в обозримо бъдеще. Порадвай се още малко на скапаната действителност, която те прави щастлив.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания