1 698 6

Кмет влиза в затвора. Издигнал монумент на фашистки генерал

Кметът ще лежи осем месеца в затвора

Денис Джамбазов

Италиански кмет и двама общински съветници бяха осъдени на затвор заради издигането на монумент на един от топ командирите на фашисткия лидер Бенито Мусолини, съобщи The Local.

Кметът Ерколе Вири получи присъда от осем месеца, докато двамата общински съветници – по шест месеца. Паметникът на Родолфо Грациани е бил издигнат в селцето Афиле, намиращо се близо до столицата Рим.

Монументът е струвал €130 000 на местните данъкоплатци. Кметът и съветниците бяха признати за виновни по обвинения в защита на фашистките идеали. Грациани е осъден след края на Втората световна война във военни престъпления.

Ерколе Вири заяви, че присъдата е политически мотивирана. Той посочи, че няма намерение да разрушава паметника. По думите му няма доказателства, че един от най-приближените хора на Мусолини е военнопрестъпник.

Родолфо Грациани командва военните операции на италианските въоръжени сили в Африка по време на Втората световна война. Той е единственият от италианските високопоставени военни, останали верни на Мусолини след преврата на Дино Гранди.

Италия


Още по темата

 • Фашистки поздрав = три години в затвора

  Фашистки поздрав = три години в затвора

  Италианският парламент гласува за забрана на публичните прояви с нацистка и фашистка символите, съобщиха италиански медии. Сериозни наказания грозят ...
  13.09.2017
  3 900
  24

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шовинист
  Отговор
  1 16:30  09.11.17
  Западните либе. расти съвсем изкукуригаха. Яко ги гони болшевишкия синдром. Родолфо Грациани е велик италиански генерал и военен теоретик. Все едно у нас да не можем да сложим паметник на генерал Колев, Тошев или Вазов.

  Коментиран от #3

 • Да го кажем на ИВРИТ
  Отговор
  2 16:32  09.11.17
  Жалко за хората, сега ще търпят отмъщението и унижението от еврейската победа...
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 22:30  09.11.17

  До коментар #1 от "шовинист":

  Но не можем да сложим паметник на ген.Луков, убит от БКП.
 • Хохи
  Отговор
  4 03:55  10.11.17
  Още ги е СТРАХ. Но краят им се вижда!
 • реалист
  Отговор
  5 14:06  10.11.17
  Да ,да ,има значи още останали нормални хора и в Италия . Работите отиват на добре . Сега и пещите ако запалят, да почистят всичката еврогейска комунистически ориентирана сволоч , как добре ще се наредят нещата само - пълен мир и хармония .
 • БОБИ
  Отговор
  6 12:34  11.11.17
  Абе вдигнете паметник на съветската армия..стига с този Мусолини, още повече, че е руски възпитаник.

Напиши коментар:


Публикувай