963 5

Какво общо има допингът с президентските избори в Русия?

Кремъл отрича обвиненията за вмешателство в спорта

Денис Джамбазов

Руският президент Владимир Путин намекна, че обвиненията за съществуването в Русия на подкрепяна от държавата програма за стимулиране на спортисти със забранени вещества целят да смутят президентските избори в Русия догодина, съобщиха „Ройтерс“ и ТАСС.

В доклади на Световната антидопингова агенция (WADA) се твърди, че по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. са били подменяни проби за допинг на руски спортисти. Това е било извършвано от лаборанти под надзора на руските служби за сигурност в рамките на система под закрилата на руската държава.

Понастоящем Международният олимпийски комитет (МОК) проучва тези твърдения и вече забрани на шестима руски състезатели по ски бягане да участват на предстоящата зимна олимпиада в Пьончан, Южна Корея.

„Ето какво ме безпокои. Олимпиадата трябва да започне през февруари, а кога са президентските избори у нас? През март. Много големи са подозренията, че всичко това се прави, за да се създаде необходимата за някого си обстановка на недоволство сред любителите на спорта и спортистите, че уж държавата е била замесена в нарушенията и е отговорна за тях", заяви руският президент.

Москва винаги е отричала за държавно участие в забраненото стимулиране на руски спортисти. На заседание на изпълнителното бюро на МОК на 5-7 декември ще се решава дали спортисти от Русия ще бъдат допуснати до игрите в Пьончан.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:31  09.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 20:55  09.11.17
  Много, много години назад, древните гърци са създали олимпийските игри, че да могат проклетите капиталисти с тяхна помощ, през февруари 2017-та, да се намесят в руските президентски избори, които ще бъдат март месец !!! Поука : Гърците са виновни !
 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 21:17  09.11.17
  Международния допинг контрол се финансира от дарения от вс.правителства най големия дарител е САЩ по натам сещайте се сами
 • юрист
  Отговор
  4 21:20  09.11.17
  Мизерите ги прави ЦРУ с цел дискредитиране на руската администрация на оважавания президен В .Путин самоче Русия избра преьидент на САЩ кумик ама САЩ на Русия няма да юоже да и избере президент
 • Реалист
  Отговор
  5 15:25  10.11.17
  Детски оправдания на путлер. Публична тайна беше че ушанките се зобят а сега реват. Наша Маша нали и тя взе меладонии пък не знаела. За Надал също публично се говореше 2012 защото рязко качи мускулна маса. Серената само като я погледнеш какъв добитък е и става ясно че от малка е "захранвана"... Хванат ли някого с допинг - до живот никакъв медал или паричен бонус. Баси нахалитетите.

Напиши коментар:


Публикувай